Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" aizsūta krievu vārtsargu īrē uz Somijas čempionātu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blue Jackets" aizsūta krievu vārtsargu īrē uz Somijas čempionātu
Daniils Tarasovs. Foto: Tass/Scanpix

20 gadus vecais krievu vārtsargs Daniils Tarasovs, kurš iepriekš parakstīja trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas klubu Kolumbusas "Blue Jackets", izīrēts Somijas čempionāta vājākajai komandai Pori "Assat".

"Blue Jackets" uz nākamo sezonu ir līgumi ar četriem vārtsargiem – latviešiem Elvi Merzļikinu un Matīsu Kivlenieku, Somijas līgas labāko vārtsargu Veini Vehvileinenu un krievu Tarasovu. Ierobežoti brīvā aģenta statusā ir soms Jūnass Korpisalo, kuram būs vieta pirmajā komandā. Savukārt par neierobežoti brīvajiem aģentiem kļūs Sergejs Bobrovskis, Kīts Kinkeids un Žans Fransuā Berubī, un domājams, ka visi nonāks citās komandās.

20 gadus vecais Tarasovs uz vienu sezonu dosies īrē uz "Assat", kas aizvadītajā sezonā bija Somijas čempionāta pēdējā vietā. Pats vārtsargs pagājušajā sezonā Krievijas U20 izlases sastāvā kļuva par pasaules čempionāta bronzas medaļnieku, kā arī debitēja Kontinentālajā hokeja līgā, aizvadot divus mačus Ufas "Salavat Yulaev" rindās. Sezonas lielāko daļu gan viņš pavadīja fārmklubā Ņeftekamskas "Toros".

Tādējādi šobrīd reālākie kandidāti uz vietu "Blue Jackets" vārtos ir Merzļikins un Korpisalo, kura līgums ir tikai laika jautājums, savukārt fārmklubā Klīvlendas "Monsters" laiku varētu dalīt Kivlenieks un Vehvileinens. Protams, lielu lomu spēlēs brīvo aģentu tirgus un tajā pieejamie resursi. Līgumus ar citiem spēlētājiem komandas varēs parakstīt no 1. jūlija.

Izmantotie resursi:
https://assat.com/fi-fi/article/sli...

  -4 [+] [-]

, 2019-06-10 15:09, pirms 5 gadiem
Kāpēc nesūta īrē uz KHL?!

  +7 [+] [-]

, 2019-06-10 15:10, pirms 5 gadiem
Kā tad tā, Sportacentra komentētāji sen jau visu bija sashēmojuši kurš un kā spēlēs, ka CBJ kolekcionē vārtsargus un, iespējams, viņiem ir plāns kā Latvijas vārtsargus nelaist pie spēlēšanas NHL.

  -4 [+] [-]

, 2019-06-10 15:11, pirms 5 gadiem
Varēja izīret Rīgas Dinamo, mums tiesi pietrūkst Gudļevskim priekšāstavētajs!

  +5 [+] [-]

, 2019-06-10 15:13, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Kāpēc nesūta īrē uz KHL?!
Kāpēc tu domā, ka KHL viņš kādam ir vajadzīgs? Līdz šim nospēlētās 2 spēles un lielāks spēles laiks MHL un VHL parāda, ka lielas intereses, vismaz Ufā, par viņu nav.
Nemaz nerunājot par to, ka, varbūt, viņam pašam nekādu KHL negribas, zinot to visu Ufas hokeja sistēmu un to kā viņi izturas pret sev ne tik vajadzīgiem kadriem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-06-10 15:44, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Loģisks solis, Somijā progresēs atšķirībā no khl
Par progresu runāt ir ļotj pāragri, taču Somijā viņš vismaz spēlēs augstākajā līmenī, nevis VHL.

Ufas sastāvā viņš tāpat netiktu, jo tur ir Metsola un Karejevs, kamēr Pori uz gaidāmo sezonu ir pilnīgi nomainījuši visu vārtsargu līniju (nav neviena vārtsarga no iepriekšējās sezonas).

  +1 [+] [-]

, 2019-06-10 16:18, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Kāpēc nesūta īrē uz KHL?!
jo Somijā ir lieliska vārtsargu skola ar lieliskiem treneriem, kas šajā gadījumā ir ideālākais variants.

     [+] [-]

, 2019-06-11 17:27, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Kāpēc nesūta īrē uz KHL?!
Uz zema līmeņa līgām nesūta! Ir jau KHL pāraudzis!