Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rainers Rogs

Girgensons nespēlē, "Sabres" piedzīvo piekto zaudējumu pēdējos septiņos mačos

Girgensons nespēlē, "Sabres" piedzīvo piekto zaudējumu pēdējos septiņos mačos
Foto: Bill Wippert / GettyImages, NHL

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pirmo spēli šosezon izlaida Zemgus Girgensons, bet Bufalo "Sabres" piedzīvoja piekto zaudējumu pēdējos septiņos mačos. Latviešu uzbrucēja pārstāvētā komanda, ielaižot četrus vārtus pēdējā trešdaļā, savā laukumā ar 2:5 zaudēja Anaheimas "Ducks".

Girgensons, kurš ierindā atgriezīsies jau tuvākajā laikā, nepiedalījās Bufalo komandas treniņā, bet vēlāk aizdomas par savainojuma esamību apstiprināja komandas galvenais treneris Dens Bailsma. Treniņu atvieglotā režīmā aizvadīja Evanders Keins, līdz ar to "Sabres" no fārmkluba izsauca divus uzbrucējus - Dereku Grantu un Evanu Rodrigesu.

Neskatoties uz iepriekš izskanējušo informāciju, Keins tomēr šonakt devās laukumā, ieņemot vietu otrajā uzbrucēju trijniekā, kamēr Girgensonu trešās maiņas centrā aizvietoja Sems Reinhārts. "Sabres" vārtos pēc vienas spēles izlaišanas atgriezās Robins Lēners, nomainot savu tautieti Nilsonu.

Arī Lēneram atgriešanās Bufalo vārtos neizvērtās veiksmīga. Desmitajā minūtē mājinieki nonāca mazākumā, ko izdevās izturēt, taču pārtraukumā "Sabres" hokejisti devās sliktā noskaņojumā. Trešdaļas noslēgumā sev metiena pozīciju izkārtoja Korijs Perijs, kurš trīs sekundes līdz tās beigām guva desmitos vārtus sezonā un izvirzīja vadībā "Ducks" - 1:0.

Viesiem, kuri pirmajā spēles nogrieznī izdarīja par četriem metieniem vairāk nekā sāncenši, otrajā periodā bija vēl lielāks pārsvars (divreiz vairāk metienu - 14:7). Tomēr vienīgos vārtus guva laukuma saimnieki, kas 27. minūtē ieguva divu minūšu vairākumu. Tā realizēšanai gan bija nepieciešamas tikai divas sekundes(!!!) - Raiens O'Railijs uzvarēja iemetienā, bet pa vārtiem uzreiz meta Džeks Aikels (1:1).

Neraugoties uz šādu notikumu pavērsienu, "Ducks" turpināja apdraudēt sāncenšu vārtus daudz biežāk arī pēdējo divdesmit minūšu laikā, un tas vainagojās ar panākumiem. Viesi noslēdzošajā trešdaļā guva četrus vārtus, pārvēršot savu iespaidīgo pārsvaru arī uz tablo.

Nelielu cerības stariņu mājiniekiem minūti un 38 sekundes sekundes pirms cīņas beigām sniedza aizsargs Rasmus Ristolainens. Viņš nomainīja pretspēlētāju, pietuvojās vārtiem un ar metienu no neērtā tvēriena vienus vārtus atspēlēja, panākdams 2:4.

"Sabres" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, nepilnu minūti līdz beigu sirēnai zaudējot vēl vienus vārtus un jebkādas izredzes pacīnīties par uzvaru - 2:5. Bufalo šī bija jau piektā neveiksme pēdējās septiņās spēlēs, kuru laikā izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru pamatlaikā. Tikmēr Rietumu konferences ceturtās vietas īpašniece "Ducks", kuras rindās trīs (2+1) punktus nopelnīja Perijs, pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

"Sabres", kas ar 54 punktiem ieņem priekšpēdējo pozīciju Austrumos, nākamo cīņu aizvadīs jau 12. februārī, viesojoties pie Toronto "Maple Leafs", kam nākamajā dienā sekos duelis savā laukumā ar Vankūveras "Canucks".

"Sabres" - "Ducks" 2:5 (0:1, 1:0, 1:4)

Vārti: 19:57 Perijs 1:0, 26:04 Aikels (Okposo, O'Railijs, vair.) 1:1, 40:55 Rakels (Perijs, Lindholms) 2:1, 45:46 Vermets (Mantūrs, Lindholms. vair.) 3:1, 50:11 Perijs (Rakels, Faulers) 4:1, 58:22 Ristolainens (Beilijs, Reinhārts) 2:4, 59:04 Kogliano (Keslers, Šovs) 5:2
Metieni: 26:44
Soda minūtes: 13:9
Vārtsargi: Robins Lēners - Džons Gibsons (no 20:01 līdz 25:41 Džonatans Bernjē)

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/gamecenter/ana-...


, 2017-02-10 10:22, pirms 7 gadiem
Es uzskatu ar komandas sastāvu +/- viss ir tīri labi(prasītos stabils 1 nr.vārtos un vēl viens labs uzbrucējs), komandas vadībai jāsāk domāt par trenera nomaiņu, ja nē nekas labs tur nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-02-10 12:13, pirms 7 gadiem
Kovalchuk17# rakstīja: Es uzskatu ar komandas sastāvu +/- viss ir tīri labi(prasītos stabils 1 nr.vārtos un vēl viens labs uzbrucējs), komandas vadībai jāsāk domāt par trenera nomaiņu, ja nē nekas labs tur nebūs.
Lehner ar koef. 0.92 skaitās nestabils ??? Stati tādi paši kā Ducks pirmajam GK
, 2017-02-10 13:04, pirms 7 gadiem
Skatoties uz sastāvu, iespējams, viens no labāk nokomplektētajiem NHL, 3 augsta līmeņa maiņas. Taču kaut kā nesokas, varbūt jāatrod īstais treneris?
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
6

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
1

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.