Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam trīs spēka paņēmieni uzvarā Edmontonā

Ints Megnis
Ints Megnis

Girgensonam trīs spēka paņēmieni uzvarā Edmontonā
Bufalo "Sabres" hokejisti priecājas par uzvaru spēlē pret Edmontonas "Oilers". Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien izpildīja trīs spēka paņēmienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, palīdzot Bufalo "Sabres" komandai viesos ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:2, 0:0, 1:0) pagarinājumā apspēlēt Edmontonas "Oilers".

Uzvaras vārtus pieliktā laika otrajā minūtē iemeta Kolins Millers, pirms tam cīņā izceļoties arī Kailam Okposo un Jūhanam Lāšonam, kamēr Linuss Ulmarks atvairīja 26 "Oilers" metienus, "Sabres" komandai atgūstoties pēc nenoturētas 2:0 vadības. Pagarinājumā gūtajos vārtos ar rezultatīvu piespēli izcēlās Džeks Aikels, kurš līdz ar to rezultatīvs ir jau 13 dueļos pēc kārtas.

Zemgus Girgensons uz ledus bija 13 minūtes un 18 sekundes (2:24 mazākumā), kuru laikā izcēlās ar trim spēka paņēmieniem, vienu metienu un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šī spēle kļuva zīmīga ar to, ka Edmontonā atgriezās "Sabres" šī brīža galvenais treneris Ralfs Krīgers. Viņš vienību trenēja lokauta saīsinātajā 2012./2013. gada sezonā un tika atlaists caur "Skype".

"Mēs par to runājām šorīt un arī starp trešdaļām un vēlējāmies doties mājās ar uzvaru," teica Okposo. "Zinājām cik ļoti tas viņam nozīmē." Arī pats Krīgers apliecināja, ka šī uzvara viņam ir svarīgāka par citām. "Viņi zināja stāstu. Šī bija skaista uzvara, īpaši mūsu parādītā rakstura dēļ."

"Oilers" rindās šajā mačā precīzi bija Railijs Šeens, pārtraucot 30 spēļu sēriju bez gūtajiem vārtiem, un Jūakims Nīgords, kuram šie bija vien otrie NHL vārti, komandai ciešot ceturto neveiksmi pēdējās sešās spēlēs.

Pagarinājums svētdien tika spēlēts arī mačā, kurā Arizonas "Coyotes" atspēlējās no divu vārtu deficīta un viesos vien pēcspēles metienos ar 4:3 (1:3, 2:0, 0:0, 0:0, 1:0) uzveica Čikāgas "Blackhawks". Ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Sanhosē "Sharks" komanda, kas viesos ar 1:5 (1:2, 0:1, 0:2) piekāpās Floridas "Panthers". tāpat graujošu uzvaru gūstot arī Ņujorkas "Rangers", kas ar 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) viesos apspēlēja Vegasas "Golden Knights". Uzvarētāju vārtos 38 metienus atvairīja Aleksandrs Georgijevs. Savukārt dienas piektajā mačā Vinipegas "Jets" ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pārspēja Anaheimas "Ducks", divreiz precīzam esot Markam Šeifelem, kurš tika pie četrsimtā punkta NHL karjerā.

SpēleRez.
Jets - Ducks3:2
Panthers - Sharks5:1
Blackhawks - Coyotes3:4 (PM)
Golden Knights - Rangers0:5
Oilers - Sabres2:3 (pag.)