Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" turpina sastāva tīrīšanu, aizmainot aizsargus Mareju un Nutivāru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blue Jackets" turpina sastāva tīrīšanu, aizmainot aizsargus Mareju un Nutivāru
Mičels Stīvenss un Raiens Marejs. Foto: AFP/Scanpix

Latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas klubs Kolumbusas “Blue Jackets” atvadījies no aizsargiem Raiena Mareja un Markusa Nutivāras. Viņi aizmainīti uz attiecīgi Ņūdžersijas “Devils” un Floridas “Panthers”, tādējādi atbrīvojot vietu zem algu griestiem.

Raiens Marejs aizmainīts uz Ņūdžersijas “Devils”, pretī saņemot 2021. gada drafta piektās kārtas izvēli. 27 gadus vecais aizsargs, kurš pagājušajā sezonā cīnījās ar savainojumu, laukumā devās 27 mačos, izceļoties ar diviem vārtiem un septiņām piespēlēm. Vidēji mačā viņš spēlēja 19:57 minūtes. Komandai kvalificējoties Stenlija kausa izcīņai, Marejs deviņās “play-off” spēlēs tika pie vieniem vārtiem.

Tāpat aizmainīts Markuss Nutivāra, pretī no Floridas “Panthers” saņemot labās malas uzbrucēju Klifu Pū. Viņš NHL nav spēlējis, bet AHL līmenī aizvadījis 63 spēles, izceļoties ar diviem vārtiem un desmit punktiem. 26 gadus vecais Nutivāra pagājušajā sezonā NHL aizvadīja 37 spēles un tika pie deviņiem punktiem, bet karjeras laikā viņa kontā “Blue Jackets” rindās ir 244 spēles.

Iepriekš “Blue Jackets” paziņoja par centra uzbrucēja Aleksandera Vennberja līguma izpirkšanu. Tas nozīmē, ka Kolumbusa pāris dienu laikā atbrīvojusi 11,8 miljonus zem algu griestiem. Šovakar atvērsies NHL brīvo aģentu tirgus, un “Blue Jackets”, visticamāk, lūkos pēc pastiprinājuma uzbrukumā. Protams, liela daļa no brīvajiem līdzekļiem būs jānovirza pirmās maiņas centra Pjēra Luka Dubuā virzienā - viņš kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu.

Tās nav vienīgās “Blue Jackets” aktivitātes - jau iepriekš tika veikts maiņas darījums ar Monreālas “Canadiens”, iegūstot Maksu Domi, bet pretējā virzienā dodoties Džošam Andersonam. Domi drīz tika pie divu gadu un 10,6 miljonu līguma ar “Blue Jackets”. Tagad vienošanos noslēdzis arī Andersons - septiņu gadu līgums par 5,5 miljoniem sezonā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/new-jersey-devil...
https://www.nhl.com/bluejackets/new...
https://www.tsn.ca/canadiens-anders...

     [+] [-]

, 2020-10-09 10:19, pirms 4 gadiem
Ja tā godīgi, tad bišķiņ dīvainas tās spēlētāju rokādes no Kolombusas puses. Abi aizsargi aizmainīti, praktiski, par sviestmaizi. Tāpat izpirkt Wennberga līgumu, kāda velna pēc? Tāda sajūta, ka viņi uz tankošanos iet. Nu šis klubs neizceļas ar iespēju piesaistīt lielās zivis (angliski Big fish) no brīvo aģentu tirgus - ar to varētu saprast kāpēc izbrīvē brīvos līdzekļus tik daudz. No Kolombusas vairāk grib braukt prom nekā otrādi. Nezinu, varbūt jaunie, iepriekš draftētie talanti izskatās ļoti spēcīgi un bija jāatrod vieta.

Piemēram, es nemaz nezināju, ka viņiem vēl ir līgumiskas attiecības ar Brendonu Dubinski, kurš pagājušo sezonu nemaz netaisījās spēlēt (trauma). Iespējams, ka viņš vispār vairāk nespēlēs. Kāpēc tad loģiski nebūtu viņa līgumu (5,85m) izpirkt?

Ļoti, ļoti savādi.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-09 10:44, pirms 4 gadiem
quarterr rakstīja: Ja tā godīgi, tad bišķiņ dīvainas tās spēlētāju rokādes no Kolombusas puses. Abi aizsargi aizmainīti, praktiski, par sviestmaizi. Tāpat izpirkt Wennberga līgumu, kāda velna pēc? Tāda sajūta, ka viņi uz tankošanos iet. Nu šis klubs neizceļas ar iespēju piesaistīt lielās zivis (angliski Big fish) no brīvo aģentu tirgus - ar to varētu saprast kāpēc izbrīvē brīvos līdzekļus tik daudz. No Kolombusas vairāk grib braukt prom nekā otrādi. Nezinu, varbūt jaunie, iepriekš draftētie talanti izskatās ļoti spēcīgi un bija jāatrod vieta.

Piemēram, es nemaz nezināju, ka viņiem vēl ir līgumiskas attiecības ar Brendonu Dubinski, kurš pagājušo sezonu nemaz netaisījās spēlēt (trauma). Iespējams, ka viņš vispār vairāk nespēlēs. Kāpēc tad loģiski nebūtu viņa līgumu (5,85m) izpirkt?

Ļoti, ļoti savādi.
Dubinskis bija ievietots Long Term Injury reserve un ļoti iespējams viņš hokeju vairs nespēlēs. Viņa alga netiek ņemt vērā rēķinot algu griestus. Tādēļ izpirkt viņa līgumu nav jēgas.
Nutivāra un Marejs kopā izmaksā 7,3M un tas ir pārāk daudz. Kā jau rakstā pieminēts, CBJ jāpastiprina uzbrukums un jāparaksta Dubuā. Droši vien vēl kāds aizargs nāks klāt, bet 1-1,5M algas robežās.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-09 11:00, pirms 4 gadiem
Palielam 2 varianti Teilors Hols vai Pietrandželo un vel kādu no vārtsargiem pret top6 uzbrucēju.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-09 12:56, pirms 4 gadiem
quarterr rakstīja: Ja tā godīgi, tad bišķiņ dīvainas tās spēlētāju rokādes no Kolombusas puses. Abi aizsargi aizmainīti, praktiski, par sviestmaizi. Tāpat izpirkt Wennberga līgumu, kāda velna pēc?

Kas tur dīvains? Izpirka centru, kurš neattaisno uz viņu liktās cerības? Ieguva 7,3 miljonus brīvajiem aģentiem aizmainot 3. pāra aizsargus(no kuriem viens traumu dēļ parasti trešo daļu seonas pavada sēžot malā), kuru vietā var stāties 3-4 citi (lētāki) aizsargi?

  +1 [+] [-]

, 2020-10-09 13:20, pirms 4 gadiem
Bananāss rakstīja: Kas tur dīvains? Izpirka centru, kurš neattaisno uz viņu liktās cerības? Ieguva 7,3 miljonus brīvajiem aģentiem aizmainot 3. pāra aizsargus(no kuriem viens traumu dēļ parasti trešo daļu seonas pavada sēžot malā), kuru vietā var stāties 3-4 citi (lētāki) aizsargi?
Precīzi. Aizvadītā sezona parādija, ka jaunie fermas aizsargi var tīri labi kapāt.

     [+] [-]

, 2020-10-09 19:19, pirms 4 gadiem
Edgars rakstīja: Palielam 2 varianti Teilors Hols vai Pietrandželo un vel kādu no vārtsargiem pret top6 uzbrucēju.
Uz Holu iespējams šie ķīķerē, bet.... varbūt pat vēl dziļākos ūdeņos tēmē... Stemkoss arī ja ne gluži uz koferiem jau ir, bet neaizskarams arī vairs nav....