Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Predators" sagādā "Sharks" jau ceturto neveiksmi četrās spēlēs

"Predators" sagādā "Sharks" jau ceturto neveiksmi četrās spēlēs
Nešvilas "Predators" hokejisti priecājas par vārtu guvumu spēlē pret Sanhosē "Sharks". Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Ceturto zaudējumu četrās jaunās sezonas spēlēs Nacionālajā hokeja līgā (NHL) otrdien piedzīvoja Sanhosē "Sharks" komanda, kas ar rezultātu 2:5 (0:1, 1:1, 1:3) viesos kapitulēja Nešvilas "Predators".

Divus vārtus mačā iemeta Romans Josi un "Predators" guva otro uzvaru trijās šīs sezonas spēlēs. Savukārt "Sharks" no neveiksmīgās sākuma sērijas turpināšanas neizglāba arī Breta Bērnsa vārtu guvums un rezultatīva piespēle.

"Šī ir līga, kurā jāapvieno darba ētika un gudra spēle," saka "Sharks" galvenais treneris Pīters Debūrs. "Veicām pāris lielas kļūdas un laba komanda pēc tādām liks tev ņemt ārā ripu no vārtiem."

Cenšoties uzlabot sniegumu, "Sharks" komanda noslēgusi līgumu ar savu kādreizējo kapteini Patriku Marlo, kurš laukumā varētu doties ceturtdien, kad haizivis viesosies pie Čikāgas "Blackhawks".

Gluži pretēja situācija ir Bostonas "Bruins" komandai, kas otrdien ar 4:3 (2:2, 2:0, 0:1) pārspēja Vegasas "Golden Knights" un ar trim uzvarām trijos mačos aizvada labāko sezonas ievadu 18 gadu laikā. Zīmīgi, ka visi šie trīs mači aizvadīti izbraukumā pret Rietumu konferences komandām. Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli otrdien izcēlās Breds Maršāns.

42 gadus vecais "Bruins" kapteinis Zdeno Hāra otrdien aizvadīja savu 1488. spēli NHL, pakāpjoties uz 23. vietu līgas vēsturē un apsteidzot leģendāro Veinu Grecki. Hāra un 40 gadus vecais "Sharks" spēlētājs Džo Torntons ir vienīgie divi aktīvie NHL spēlētāji, kuri laukumā devās vēl pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Četrus vārtus otrdien iemeta Džeimss Nīls, palīdzot Edmontonas "Oilers" ar 5:2 (2:1, 2:0, 1:1) apspēlēt Ņujorkas "Islanders". Ja pagājušajā sezonā Nīls Kalgari "Flames" rindās izcēlās ar septiņiem precīziem metieniem 63 dueļos, bet tagad divu spēļu laikā viņš atzīmējies sešas reizes.

"Vārtus esmu guvis visu savu karjeru," saka Nīls, kurš ierasti savā karjerā izcēlies ar 20 vārtu guvumiem sezonā. "Pagājušais bija smags gads, kaut vēlējos sevi pierādīt. Ierados šeit, kuri ir cilvēki, kuri tic man un noticēju, ka varu atgūties."

Arī "Oilers" komanda sezonu sākusi ar trim uzvarām pēc kārtas, to paveicot pirmoreiz 11 gadu laikā.

Savukārt ceturto uzvaru četrās spēlēs izcīnīja Karolīnas "Hurricanes", kas ar 6:3 (4:0, 1:1, 1:2) pārspēja Floridas "Panthers". Šeit divus vārtus iemeta Raiens Dzingels, bet par varoni kļuva Džeimss Reimers, atvairot 47 metienus pret komandu, kurā viņš aizvadīja iepriekšējās divas sezonas. Šāds sezonas sākums ir atkārtoti labākais "Hurricanes" vēsturē, tikmēr "Panthers", kuras fārmklubā cīnās Rodrigo Ābols, sezonu sākusi ar vienu uzvaru trijos dueļos.

Pagarinājumā panākumu izcīnīja Losandželosas "Kings", kas ar 4:3 (2:0, 1:2, 0:1, 1:0) uzvarēja "Flames", izšķirošos vārtus iemetot Drū Dautijam. Kamēr Dalasas "Stars" ar 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Vašingtonas "Capitals", izšķirošo ripu iemetot Taileram Segīnam.

KomandasRez.KomandasRez.
Panthers-Hurricanes3:6Islanders-Oilers2:5
Penguins-Jets1:4Capitals-Stars3:4 (P)
Red Wings-Ducks1:3Predators-Sharks5:2
Flames-Kings (P)3:4Golden Knights-Bruins3:4

, 2019-10-09 11:00, pirms 5 gadiem
Marlo#2(SJ) tika draftēts vienā gadā(97') ar Tortonu#1(BOS). Un tā kā viņš ir noslēdzis līgumu ar SJ var droši teikt, ka Čara ar Tortonu nav vienīgie.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.