Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Niemi divas piespēles un sausā spēle pret Krosbiju, Malkinu un Keselu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Niemi divas piespēles un sausā spēle pret Krosbiju, Malkinu un Keselu
Anti Niemi pret Jevgeņiju Malkinu
Foto: AP/Scanpix

Par pirmo vārtsargu, kurš Nacionālās hokeja līgas jaunajā sezonā aizvadījis sauso spēli, kļuva Anti Niemi, kaldinot Dalasas "Stars" panākumu savā laukumā pret Pitsburgas "Penguins" ar 3:0. Turklāt soms ne tikai atvairīja 33 metienus, bet arī izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Dalasas "Stars" vadību ieguva jau otrajā minūtē, kad pēc Anti Niemi atvairītā metiena pretuzbrukumu realizēja zviedrs Matiass Janmarks, kuram tā bija pirmā spēle Nacionālajā hokeja līgā. Lielisku piespēli izdarīja Alešs Hemskis, un tieši viņš 26. minūtē dubultoja laukuma saimnieku pārsvaru. Vairākumā saņēmis ripu uz savas zilās līnijas, čehs sasniedza Pitsburgas "Penguins" zonu un izdarīja plaukstas metienu aizsarga aizsegā.

3:0 panāca komandas kapteinis Džeimijs Benns, kurš vairākumā mainīja ripas lidojuma trajektoriju, bet punktu viesu cerībām pielika Niemi. Soms noslēdzošajā trešdaļā apturēja Sidnija Krosbija, Fila Kesela, Jevgeņija Malkina un Krisa Letanga metienus no tuvas distances, fenomenāli darbojoties arī pēdējās minūtēs, kad sāncenšu vārti bija tukši un spiediens pieauga. Kopumā 33 atvairīti metieni un pirmā sausā spēle jaunajā sezonā, kā arī divas rezultatīvas piespēles.

Brīnumu paveica Minesotas "Wild", kas gan pēc pirmās, gan pēc otrās trešdaļas atradās iedzinējos ar trīs vārtu deficītu, tomēr viesos ar 5:4 pieveica Kolorado "Avalanche". Atspēlēšanos ievadīja Zaka Parizē metiens no vārtu priekšas, un viņa piemēram sekoja Tomass Vaneks un Nino Nīderraiters. Uzvaras ripu 51. minūtē iemeta Parizē, kurš vairākumā ar juveliera precizitāti trāpīja tālajā stūrī, izceļoties trešo reizi spēlē.

Tikmēr vēsturisku lappusi Nacionālās hokeja līgas grāmatā pāršķīra Austrumu konferences čempione Tampabejas "Lightning" un Filadelfijas "Flyers" - komandas pirmās izmēģināja pagarinājumu trīs pret trim. Bens Bišops atvairīja otro soda metienu mačā, bet mirkli vēlāk izgājienu vienatnē realizēja aizsargs Džeisons Garisons, kurš eleganti izslidināja ripu starp Stīva Meisona kājsargiem un panāca 3:2.

Vēsture tapa arī Sentluisā, kur pirmo reizi laukumā devās šā gada drafta pirmais numurs Konors Makdeivids. Tomēr tas neglāba Edmontonas "Oilers" no zaudējuma pret vietējo "Blues" - 1:3. Labākās iespējas viņš radīja noslēdzošajā trešdaļā, nodemonstrējot ātrumu un lidojot pāri neitrālajai zonai, kā arī metot no vārtu priekšas. Taču viesi vārtus tā arī neguva, jo vienīgo ripu viņu labā iemeta "Blues" - aizsargs Alekss Petrandželo meta ripu ārpus zonas, bet trāpīja partnerim un piedzīvoja kuriozu negadījumu.

Vēl Nešvilas "Predators" guva divus vārtus pirmajā trešdaļā un noturēja uzvaru pret Karolīnas "Hurricanes" (2:1), bet Vinipegas "Jets" viesos ar 6:2 sakāva bez kapteiņa Zdeno Hāras spēlējošo Bostonas "Bruins". Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli trešajā trešdaļā izcēlās Aleksandrs Burmistrovs, divi punkti arī uzvaras ripu iemetušā Drū Staforda rēķinā.

NHL regulārais čempionāts, 9. oktobris

LaiksSpēleRez.
2:00Bostonas "Bruins" - Vinipegas "Jets"2:6
2:00Bufalo "Sabres" - Otavas "Senators"1:3
2:30Tampabejas "Lightning" - Filadelfijas "Flyers"3:2 P
3:00Sentluisas "Blues" - Edmontonas "Oilers"3:1
3:00Nešvilas "Predators" - Karolīnas "Hurricanes"2:1
3:30Dalasas "Stars" - Pitsburgas "Penguins"3:0
4:00Kolorado "Avalanche" - Minesotas "Wild"4:5

     [+] [-]

, 2015-10-09 09:58, pirms 9 gadiem
Njā...Ruā atkal laža sanāca... 4:1 bija vadībā ar savu talantīgo "bērnudārzu", bet beigās pakāsa ar 4:5.... Iginla izskatās vēl visu pūlveri nav izšāvis!

  +1 [+] [-]

, 2015-10-09 10:03, pirms 9 gadiem
als rakstīja: Njā...Ruā atkal laža sanāca... 4:1 bija vadībā ar savu talantīgo "bērnudārzu", bet beigās pakāsa ar 4:5.... Iginla izskatās vēl visu pūlveri nav izšāvis!
Iginlam šosezon vēl jāsavāc visādi rekordi - 600. vārti, 100. uzvaras vārti utt. Ja jau līdz šim šams bija 50-60 punktu guvējs sezonā, tad nav jau nekāda pamata domāt, ka viņš tagad pēkšņi vairs neko iemest nevarēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-09 12:27, pirms 9 gadiem
als rakstīja: Njā...Ruā atkal laža sanāca... 4:1 bija vadībā ar savu talantīgo "bērnudārzu", bet beigās pakāsa ar 4:5.... Iginla izskatās vēl visu pūlveri nav izšāvis!
Nu labi tādas spēles gadās 1x sezonā. Minesota savu limitu ir jau iztērējusi.
Vismaz Avs spēle uzbrukumā bija laba, ja atzīmē to, ka pirmssezonas 6 pārbaudes spēlēs pēdējās 3 bija sausie ''zāģi''!

  +1 [+] [-]

, 2015-10-09 12:28, pirms 9 gadiem
Formāts 3 pret 3 OT attaisnojās Tampas spēlē. Ļoti aizraujoši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja