Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Girgensona aizmugure maksā vārtus "Sabres" zaudējumā

Girgensona aizmugure maksā vārtus "Sabres" zaudējumā
Zemgus Girgensons
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas jauno sezonu ar 30. sekundē ielaistiem vārtiem sāka Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 1:3 atzina Otavas 'Senators" pārākumu. Noslēdzošās trešdaļas vidū pēc Zemgus Girgensona piespēles izcēlās Evanders Keins, panākot neizšķirtu, tomēr atkārtojumā tika konstatēts, ka tieši latvietis atradies aizmugurē. Vienīgo ripu mājinieku labā iemeta uzlecošā zvaigzne Džeks Aikels.

Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" jaunās sezonas ievads izvērtās briesmīgs - pirmās maiņas centra uzbrucējs Raiens O'Railijs nepaguva atgriezties aizsardzībā, un pretuzbrukumu trīs pret diviem par spīti piespēlei slidās izmantoja Kails Turiss, kurš 30. sekundē izvirzīja vadībā Otavas "Senators" ar 1:0. Laukuma saimniekiem trūka stabilitātes, jo labām maiņām, kas tika pavadītas sāncenšu zonā, sekoja bīstami pretuzbrukumi.

Situācija vēl drūmāka kļuva 28. minūtē, kad nevainīgā situācijā savainojumā iedzīvojās pirmais vārtsargs Robins Lēners. Apturējis ripu, viņš atgriezās vārtos, bet traumēja kāju un devās taisnā ceļā uz ģērbtuvēm. Aizstājējs Čads Džonsons kapitulēja jau pēc trim minūtēm - nostrādāja Otavas "Senators" presings, un pie metiena tukšos vārtos no pusotra metra attāluma tika Turiss, dubultojot pārsvaru.

Bufalo "Sabres" pirmo vērā ņemamo momentu uzbrukumā izveidoja tikai 36. minūtē. Evanders Keins nogādāja ripu vārtu priekšā, kur cīņā iesaistījās Zemgus Girgensons un Džeks Aikels, otrajam tiekot pie metiena no neērtā satvēriena un nopelnot vairākumu. Taču arī nākamajās divās minūtēs uzbrukuma zonā valdīja haoss. Nekas nemainījās arī beidzamās trešdaļas ievadā - Turiss trāpīja pa pārliktni, bet Ēriks Karlsons pēc 15 sekundēm pārbaudīja vārtu staba izturību.

Bet tad uzdarbojās pieredzējušie spēlētāji, Taileram Enisam pēc Deivida Legvanda izrāviena nopelnot vairākumu. Un tas deva rezultātu - Bufalo "Sabres" samazināja deficītu līdz minimumam! 1:2 ar metienu tuvajā augšējā stūrī panāca šā gada drafta otrais numurs un debitants Džeks Aikels.

Laukuma saimnieki atkal metās uz priekšu un pēc pusotras minūtes panāca izlīdzinājumu. Girgensons stūrī pasita ripu līdz Keinam, kurš izlauzās no aizvārtes un vēlreiz lika Otavas "Senators" kapitulēt. Taču viesi izmantoja trenera izaicinājumu, uzskatot, ka mirkli iepriekš bijusi aizmugure. Atkārtojumā bija redzams, ka tieši latvietis pasteidzies, nočiepjot Keinam vārtus un sev piespēli, tādējādi rezultāts tomēr nemainījās.

Daži centimetri pietrūka arī trīs minūtes pirms noslēguma - trāpījums pa vārtu stabu. Bufalo "Sabres" cerēja izlīdzinājumu panākt arī pēc vārtsarga nomainīšanas pret sesto spēlētāju, bet Kērtiss Lazārs iemeta tukšos vārtos un nodrošināja Otavas "Senators" pirmo panākumu jaunajā sezonā - 3:1.

Zemgus Girgensons maču sāka Bufalo "Sabres" trešajā maiņā, bet beidzamajā trešdaļā tika paaugstināts un spēlēja kopā ar Keinu un Aikelu. Laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 17 sekundēs (2:31 vairākumā) viņš izdarīja divus metienus, divus spēka paņēmienus un zaudēja abos iemetienos, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1, jo atradās laukumā, kad tika gūti pēdējie vārti.

Bufalo "Sabres" nākamo spēli aizvadīs sestdien, pulksten 20:00 pēc Latvijas laika uzņemot Austrumu konferences čempioni Tampabejas "Lightning".

Bufalo "Sabres" - Otavas "Senators" 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Vārti: 0:30 Turiss (Hofmans, Stouns) 0:1, 30:49 Turiss (Hofmans, Stouns) 0:2, 49:11 Aikels (Folinjo, Keins, vair.) 1:2, 58:56 Lazārs (Zibanejads, Raiens, tukšos vārtos) 1:3
Soda minūtes: 0:6
Metieni: 27:22
Vārtsargi: Robins Lēners (no 27:30 Čads Džonsons) - Kreigs Andersons

Keina vārti netiek ieskaitīti aizmugures dēļ


, 2015-10-09 05:00, pirms 9 gadiem
Pilnīga impotence pirmajos divos periodos...vēl tā paniskā maiņu miksēšana... Būs gana dīvaini, ja Zemgus nākošajā spēlē nespēlēs kopā ar Keinu un Aikelu, tur kaut kam ir jābūt+jācer, ja Lehneram viss ok.
Diez gan diskutabli vai to coach challenge vajadzētu izmantot iespējamas aizmugures fiksēšanai, manuprāt.
, 2015-10-09 05:01, pirms 9 gadiem
Nja ielaistie vārti 30. sekundē galīgi nevietā. Izskatījās, ka Sabres pamodās tikai 3/3, kad beidzot izmantoja PP. Par otrajiem vārtiem nopriecājos kā traks, ka nu rezultāts 2-2, bet paskatoties atkārtojumu tiešām Zemgus bija ''aizmugurē'' burtiski par tikai 1-2 cm, tādēl arī līnijtiesneši nepiefiksēja zōnu.. Pēctam jau Ottawai diezgan pamatīgi klāt nostāvēja veiksme, ja ne tās entās štangas, tad Sabres būtu ielikuši kādas 4 bankas vismaz. Nu neko, tāds ir sports, bez veiksmes neiztikt.
, 2015-10-09 05:07, pirms 9 gadiem
Es nemaz nezināju,ka NHL var ņemt coach's challenge. Uzskatu tas ir galīgi garām. Tika gūti vārti. Tas,ka tur slida atradās 1cm priekšā ripai neko nemainītu. Hokejs tikai no tā zaudē. Murgs kaut kāds. Ja runājam par pašu Girgensona spēli, tad viennozīmīgi viens no labākajiem bija komandā.
, 2015-10-09 05:17, pirms 9 gadiem
Nupat notika vienkārši slims OT PHI vs. TBL mačā.
, 2015-10-09 05:20, pirms 9 gadiem
fagcentrs rakstīja: Nupat notika vienkārši slims OT PHI vs. TBL mačā.
Nejauši paspēju noķert sākumu-tiešām lieliski.
, 2015-10-09 06:52, pirms 9 gadiem
Noteikumi ir noteikumi,nav ko čīkstēt, arī Bebkoks izmantoja to pašu, kad otavietis vārtussargam ar nūju iesita pa ķiveri, pēc kā tika gūti vārti. Noskatījās, izlēma ka pārkāpums un NO GOAL žests no tiesneša. Šoreiz noteikumi bija pret Sabres, nakamreiz būs viņu labā. Runājot par Sabres, nedomāju, ka no tās komandas kas jēdzīgs būs šogad, tāpat mētāsies pa lejas galu, kā peļu sūds pa putraimiem
, 2015-10-09 07:09, pirms 9 gadiem
Pēdējais Čangals rakstīja: Zirgs noraka uzvaru. Cerams profilakses pēc. pasēdes 4.maiņā
Latviešu izcili stulbā tendence, ka visus savējos vajag nolikt, konkrēti sāk tracināt. Tā vietā, lai atbalstītu, tiek runāts kaut kāds s*ds. Tas attiecas gan uz Girgensonu gan Porziņģi. Kur jūs esat vai bijāt savos 20 un 21 gados un kur ir viņi? Novērtējiet to un atbalstiet pēc katras spēles nevis dziediet slavas dziesmas tikai pēc ļoti labām spēlēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Oscar'sCards
, 2015-10-09 07:35, pirms 9 gadiem
fish rakstīja: Interesanti, ko mainītu tas, ka Girgis būtu bijis 10mm atpakaļ? Tieši tā, NEKO, tiktu gūti vārti. Līnijtiesnesis jau pēc pieraduma atļāva spēlēt. NHL nav gatavs tādam punktuālismam.

Vakar coach's challenge parādīja pozitīvo, šodien negatīvo.
Ua hokeja noteikumiem tā nevar skatīties. Ja ir aizmugure , tad viņa ir. 5 milimetri vai metrs, noteikumi ir jāievēro.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-09 08:30, pirms 9 gadiem
Pēc virsraksta spriežot,liekas ka girgensona piespeles pec ir ielaisti vārti, bet nē. izrādas ka sportacentra viens no autoriem nejedz kulturāli pareizi noformulēt aizmugures stavokli. jebkuraa gadijumaa virsraksts ir vnk stulbs
, 2015-10-09 08:39, pirms 9 gadiem
Zemgus malacis, pacēla viņu uz augtstāku maiņu un laida uz izšķirošajiem momentiem! Gaidam, ka Zemgus pakāpsies no 3 maiņas jau no spēles sākuma sestdien!
, 2015-10-09 08:40, pirms 9 gadiem
Jozikss rakstīja: Pēc virsraksta spriežot,liekas ka girgensona piespeles pec ir ielaisti vārti, bet nē. izrādas ka sportacentra viens no autoriem nejedz kulturāli pareizi noformulēt aizmugures stavokli. jebkuraa gadijumaa virsraksts ir vnk stulbs
Jo kliedzošaks virsrakst,jo augstāks reitings rakstelam,un 50 centi kā no gaisa
, 2015-10-09 08:47, pirms 9 gadiem
Pec uzvardiem Buffalo nedaudz stipraka, bet rezultats tas pats
, 2015-10-09 09:25, pirms 9 gadiem
Valdis Valters atkal Pučem zaudēja derībās.!
, 2015-10-09 09:47, pirms 9 gadiem
satann rakstīja: Pec uzvardiem Buffalo nedaudz stipraka, bet rezultats tas pats
Uzvārdi ir laba lieta un pēc tiem Bufalo ir IEVĒROJAMI stiprāka, taču, kad komandu uzreiz sāk vajāt visādi savainojumi (sākot jau no Bogosjana, līdz Džiontam un Lēneram) + jebkurai jaunai komandai (BUF ir šīs sezonas jaunākā komanda) vajag laiku, lai sāktu spēlēt, tad nu tas rezultāts jau nenāk tik ātri kā kāds, iespējams, gribētu.
, 2015-10-09 10:30, pirms 9 gadiem
virsraksts negatīvs (negatīvisms pievelk klikus), lai gan pēcspēles komentāros daudz atzinīgu vārdu par Girgensonu, kurš atmodinājis Aikelu un Keinu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-09 11:09, pirms 9 gadiem
Virsraksts pilnīgi neatbilst saturam!
Pirmkārt, vainīgs bija Keins, kurš ripu neievadīja zonā, bet piebremzēja. Otrkārt, šīs epizodes dēļ neieskaitīja vārtus, nevis komanda zaudēja! Jo kā būtu, ja būtu mēs nezinam.
, 2015-10-09 11:28, pirms 9 gadiem
asusasus rakstīja: kas par stulbumu ?
ja kadam citam butu ta noticies , blautu uzreiz ka aimugure , bet te , redz , vajadzeja ieskaitit kangars
Pats tu kangars. Es te nerunāju par to,ka viņš bija aizmugurē,bet par to,ka pēc gūtajiem vārtiem tiesneši 10 minūtes skatījās vai Zemguss ir bijis aizmugures stāvoklī. Ja līnijtiesneši būtu fiksējuši uzreiz aizmugures stāvokli neko es neteiktu,bet šādā veidā,tas ir pilnīgi garām. Kā te viens rakstīja,tad kāda jēga no tiem tiesnešiem,ja lēmumus uzreiz nevar pieņemt. Tad lai roboti tiesā spēles.
, 2015-10-09 11:47, pirms 9 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Es nemaz nezināju,ka NHL var ņemt coach's challenge. Uzskatu tas ir galīgi garām. Tika gūti vārti. Tas,ka tur slida atradās 1cm priekšā ripai neko nemainītu. Hokejs tikai no tā zaudē. Murgs kaut kāds. Ja runājam par pašu Girgensona spēli, tad viennozīmīgi viens no labākajiem bija komandā.
Šosezon treneri var ņemt video atkārtoju , ja uzskata, ka pretinieki vārtus guvuši, atrodoties aizmugurē, vai traucējuši vārtsargam. Šinī gadījumā būtu bijis muļķīgi,ja Otavas treneri to nebūtu izmantojuši,jo aizmugure bija. Bet man arī nepatika vakar šis lēmums un situācija, tas tas pats,kas tagad futbolā ieviestu video atkārtojumus.
, 2015-10-09 11:49, pirms 9 gadiem
Bet Girgensona ,Aikela un Keina maiņa izskatījās iespaidīgi. Cerams, ka treneri to saglabās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-09 15:29, pirms 9 gadiem
merikikifans rakstīja: ko var ņemties?ir tādi noteikumi un viss.ja šādi būtu gūti vārti pret Sabres un ieskaitīti,tad noteikti bļautu par šausmīgo pāridarījumu Sabres.man vairāk intresē,kas būs ar tiesnesi,kurš atradās metru no notikuma vietas,un parādīja,ka viss kārtībā.viņam būs sods?laikam ļoti švaka redze,tad jādomā ko darīt.tiesāt ar brillēm vai beigt tiesneša karjeru
Tur bija pāris centimetri aizmugure. Ar visiem palēlinājumiem un kadra apstādināšanu bija grūti pateikt. Ko tu tiesnešiem brūc virsū?
, 2015-10-09 17:44, pirms 9 gadiem
Pēdējais Čangals rakstīja: Zirgs noraka uzvaru. Cerams profilakses pēc. pasēdes 4.maiņā
vot tā gribētu redzēt tevi dzīvē. Interesanti būtu. Mazs, garš, tievs, resns, neglīts. Kas slēpjas zem šī nika. Vienu kārtīgu fofanu pierē.
, 2015-10-09 18:35, pirms 9 gadiem
Line rushes this AM:
Moulson-O'Reilly-Ennis
Kane-Eichel-Girgensons
Foligno-Larsson-Reinhart
Deslauriers-Legwand-McGinn
4:27 PM - 9 Oct 2015
, 2015-10-09 18:50, pirms 9 gadiem
fagcentrs rakstīja: Nupat notika vienkārši slims OT PHI vs. TBL mačā.
Njā tas 3vs3 ir kolosāls skats
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
4

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.