Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

15 sezonas "Sabres" trenējušais Rafs pārņems "Devils" vadīšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

15 sezonas "Sabres" trenējušais Rafs pārņems "Devils" vadīšanu
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas kluba Ņūdžersijas "Devils" galveno treneri kļuvis kanādiešu speciālists Lindijs Rafs. "Devils" ir viena no septiņām komandām, kas neturpinās šo sezonu.

Sezonu pie Ņūdžersijas "Devils" stūres sāka Džons Hainss, kurš amatā atradās no 2015. gada rudens, taču komanda uzvarēja tikai deviņas no 26 spēlēm. Viņš tika atlaists, vietā stājoties Alēnam Nezredīnam, kurš bija viens no Hainsa palīgiem. Komandas rezultāti uzlabojās – jaunā trenera vadībā "Devils" pamatlaikā vairāk uzvarēja nekā zaudēja.

Nazredīns bija vietas izpildītājs, taču kandidēja arī uz pilntiesīgu galvenā trenera nosaukumu. Tomēr amatu ieguvis pieredzējušais Lindijs Rafs, kurš pēdējās trīs sezonas pavadījis, būdams Ņujorkas "Rangers" treneru korpusā.

Šī Rafam būs trešā komanda, kurā viņš strādājis kā galvenais treneris. Laika posmā no 1997. līdz 2012. gadam viņš vadīja Bufalo "Sabres", ar ko vienu reizi sasniedza Stenlija kausa finālu. 15. sezonas ievadā jeb tikai pēc 17 mačiem Rafs tika atlaists.

Nākamajā sezonā "Sabres" rindās debitēja Zemgus Girgensons, bet tad Rafs jau bija pievienojies Dalasas "Stars", ko trenēja četras sezonas. Pēc tam ar viņu līgums netika pagarināts, vietā stājoties Kenam Hičkokam. Rafa bilance galvenā trenera amatā ir 736 uzvaras un 554 zaudējumi.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/new-jersey-devil...