Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Barkovam piecas piespēles un kluba rekords, Holtbijam 35. sausā spēle

Barkovam piecas piespēles un kluba rekords, Holtbijam 35. sausā spēle
"Panthers" kapteinis Aleksandrs Barkovs uzstādīja kluba rekordu, izdarot piecas piespēles vienā mačā. Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) "Panthers" ar 6:2 sagrāva "Wild", uzbrucējam Aleksandram Barkovam atzīmējoties ar piecām piespēlēm, bet "Capitals" ar 3:0 sakāva "Devils", vārtsargam Breidenam Holtbijam 35. reizi NHL karjerā atvairot visus metienus. Tikmēr līgas līdere Tampabejas "Lightning" kļuva par pirmo komandu, kas garantējusi dalību Stenlija kausa izcīņā.

Vinipegas „Jets” neatstāja nekādu cerību „Hurricanes”, svinot uzvaru ar 8:1. Jau pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija 4:0, bet mača laikā abas komandas izdarīja pa 29 metieniem. Pie rezultativitātes punktiem tikuši 15 „Jets” hokejisti, divi vārti Endrjū Kopam, bet Nikolajam Īlersam 1+2. „Jets” pakāpās uz pirmo vietu Centrālajā divīzijā ar 84 punktiem 67 spēlēs.

Vašingtonas „Capitals” atstāja sausā Ņūdžersijas „Devils” - 3:0. Trešajā minūtē galvaspilsētas komanda skaisti izspēlēja pretuzbrukumu, ko ar precīzu metienu noslēdza Andre Burakovski. Trešajā trešdaļā Niklāss Bekstrems vairākumā pielaboja Džona Kārlsona metienu vārtu priekšā, bet pēdējā minūtē Larss Elerss iemeta ripu tukšos vārtos, ļaujot „Capitals” atgriezties pirmajā pozīcijā Metropolitēnas divīzijā. Visus 25 metienus atvairīja Vašingtonas vārtu vīrs Breidens Holtbijs, kuram tā bija 35. sausā spēle, un kurš atkārtoja klubu rekordu, ko uzstādīja vācietis Olafs Kolcigs.

Floridas „Panthers” ar 6:2 sakāva Minesotas „Wild”. Par mača galveno varoni kļuva uzbrucējs Aleksandrs Barkovs, kurš spēles laikā izdarīja piecas piespēles, kļūstot par pirmo hokejistu komandas vēsturē, kuram tas izdevies. Vārti un trīs piespēles viņa komandas biedram Džonatanam Huberdo, bet vēl trīs piespēles Jevgeņijam Dadonovam.

Monreālas „Canadiens” izdarīja vairāk metienu, taču cieta sagrāvi pret Anahaimas „Ducks” ar 2:8. Abos Kanādas komandas vārtu guvumos piedalījās aizsargs Šo Vebers, kuram 1+1, taču negatīva lietderība -2. Rezultatīvākais „Ducks” rindās – Trojs Terijs ar 1+2, bet šajā mačā uzvarētāju vienībā pie punktiem tika 12 hokejisti. Šis "Canadiens" zaudējums ļāva "Lightning" komandai kļūt par pirmo, kas garantējusi dalību šīs sezonas Stenlija kausa turnīrā - tā vairs nevar nokrist zemāk par trešo vietu Atlantijas divīzijas kopvērtējumā. Pēdējās trīs reizes, kad "Lightning" kvalificējusies "play-off" turnīram, tā sasniegusi vismaz Austrumu konferences finālu.

NHL spēles, 9. marts

SpēleRezultāts
Canadiens – Ducks2:8
Wild – Panthers2:6
Devils – Capitals0:3
Jets – Hurricanes8:1

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...