Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Pēdējie vārti ir uz manas sirdsapziņas, uzņemos par to atbildību"

Andrejs Siliņš

Merzļikins: "Pēdējie vārti ir uz manas sirdsapziņas, uzņemos par to atbildību"
Elvis Merzļikins noskatās, kā ripa pēc Neitana Makinona metiena ielido vārtos. Foto: USA Today Sports / Scanpix

LETA--FOX. Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins uzņems atbildību par sestdien Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvoto zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

Pateicoties Seta Džounsa precīzajam metieniem, "Blue Jackets" pēc diviem periodiem bija vadībā ar 1:0. Tiesa, trešās trešdaļas otrajā pusē Merzļikinu pārspēja Nezems Kadri un Neitans Makinons, kuri sarūpēja latvietim un pārējiem mājiniekiem zaudējumu.

"Spēlējām labi kādas 50 minūtes, nevis visu maču. Nezinu, kas notika. Pēdējie vārti ir uz manas sirdsapziņas un tie izšķīra spēli. Uzņemos par to atbildību. Metiena brīdī mans skats bija pilnīgi netraucēts, tas bija jāņem," sarunā ar Ziemeļamerikas žurnālistiem stāstīja Merzļikins.

Pirmajā epizodē "Blue Jackets" nevarēja izraidīt ripu ārā no savas zonas, bet otrajā vārtu zaudējumā Merzļikins nespēja apturēt Makinona spēcīgo metienu.

"Pirmajos vārtos gaidīju, kad Kadri piespēlēs. Viņiem tas labi izdodas - savilkt spēlētājus vienā pusē un pēkšņi piespēlēt uz otru pusi. Negaidīju metienu, bet tāpat varēju labāk nospēlēt. Tik un tā viņi spēlēja bīstami vairākumā un bija ātri. Nebija slikta spēle, bet nebija arī pietiekami laba," secināja Merzļikins.

"Pēc tam, kad pretinieki no 0:1 bija panākuši 2:1, viņi spēlēja pārliecināti par saviem spēkiem. Mēģinājām izdarīt spiedienu, bet šoreiz tas nenostrādāja. Dažreiz mani glāba vārtu stabiņš, tāpēc varēja būt arī sliktāk," uzsvēra latviešu vārtsargs.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 20 no 22 pretinieku mestajām ripām. Šo spēli no rezervistu soliņa vēroja otrs "Blue Jackets" vārtsargs Matīss Kivlenieks.

Pirms tam Merzļikins bija svinējis astoņas uzvaras pēc kārtas, piecas reizes šajā sērijā paliekot "sausā". Viņš šajā sezonā laukumā devies 25 cīņās, kurās svinējis 12 uzvaras, vidēji ielaidis 2,19 ripas un atvairījis 93,0% metienu.

Latvietis ir līgas līderis "sausajās" spēlēs un dala pirmo vietu atvairītajos metienos.

Kolumbusas komanda pēdējās 15 spēlēs ar Merzļikinu vārtos izcīnījusi 12 panākumus, kas ļāvis krietni uzlabot situāciju turnīra tabulā. "Blue Jackets" pašlaik atrodas "play-off" zonā.

"Blue Jackets" ar 69 punktiem 56 spēlēs Austrumu konferencē ieņem piekto pozīciju. Kolumbusas vienība nākamajā spēlē pirmdien mājās cīnīsies ar Tampabejas "Lightning".

  +3 [+] [-]

, 2020-02-09 12:51, pirms 4 gadiem
Respekt par atbildības uzņemšanos. Ar vieniem vārtiem uzvarai gan ne vienmēr ir gana, tāpēc domāju, ka atbildība jādala Elvim ar komandas uzbrucējiem.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-09 13:29, pirms 4 gadiem
Viss ir ok. Neliels refresh pec shita un jacinas talak.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-09 17:09, pirms 4 gadiem
Paškritika laba lieta.

     [+] [-]

, 2020-02-09 18:33, pirms 4 gadiem
Bet tas šāviens jau arī bija kā savulaik Elam Makinisam. Ja ripiņa labi nostājusies, kārtīgs atvilciens un tad tik gaidi, kur tā atdursies, jo redzēt jau nevar...

     [+] [-]

, 2020-02-09 20:41, pirms 4 gadiem
Nav tā reize, kad uzņemties atbildību, tāda devele atsitēja cimda pusē ir nereāla.
Drīzāk komplimenti uzbrucējam par tādu meistarību.