Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bailsma: "Girgensona stils labi papildina Aikelu"

Bailsma: "Girgensona stils labi papildina Aikelu"
Džeks Aikels un Zemgus Girgensons
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" pēdējās desmit spēlēs izcīnījis tikai četras uzvaras un atrodas punkta attālumā no Austrumu konferences dzelmes, tomēr galvenais treneris Dens Bailsma ir apmierināts ar latvieša Zemgus Girgensona, kurš savainojuma dēļ izlaida pēdējo treniņu un šonakt nespēlēs pret Floridas "Panthers", un drafta otrā numura Džeka Aikela sadarbību.

Dens Bailsma, kurš 2009. gadā, būdams debitants, kopā ar Nacionālās hokeja līgas klubu Pitsburgas "Penguins" izcīnīja Stenlija kausu, uzbrucēju virknējumus veido, vispirms atrodot pāri, bet tad piemeklējot trešo spēlētāju. Par vienu no pāriem decembra nogalē kļuva Zemgus Girgensons un Džeks Aikels, un saikne strādāja uzreiz - mačā pret līderi Vašingtonas "Capitals" latvietis guva vārtus un atdeva piespēli, kamēr amerikānis izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

"Zemgus ātrums, došanās taisnā ceļā uz priekšu un melnais darbs labi papildina Aikela spēli. Sadarbība dod iespēju un vietu viņam slidot bez ripas un laiku, kad ripa atrodas uz nūjas," panākumu atslēgu atklāja Bufalo "Sabres" galvenais treneris Bailsma. Pēc viņa domām, labākās spēles aizvadītas pret Ņujorkas "Rangers", kad Girgensons guva divus vārtus, un pret Otavas "Senators", kad ar diviem trāpījumiem izcēlās Aikels.

Labās malas uzbrucēju pagaidām nav izdevies atrast. Kopā ar viņiem spēlējis kapteinis Braiens Džionta (7+11), Markuss Folinjo (4+7), Džeimijs Makgins (11+12) un Mets Mulsons (4+9), kurš šajā sezonā neiederas nevienā virknējumā.

22 gadus vecais Girgensons regulārā čempionāta pirmajās 32 spēlēs izcēlās tikai ar pieciem punktiem, taču nākamajos 13 mačos jeb kopš spēlēšanas kopā ar Aikelu rādītāju izdevies uzlabot - sakrāti seši punkti. Ar kopā sakrātajiem 11 punktiem latvietis ir 12. vietā Bufalo "Sabres", atpaliekot arī no aizsargiem Rasmusa Ristolainena (32 punkti) un Kodija Fransona (16).

Bufalo "Sabres" uzvarējusi četrās no pēdējām desmit spēlēm un ar 48 punktiem ieņem 14. vietu Austrumu konferencē, taču aiz muguras esošās Toronto "Maple Leafs" un Kolumbusas "Blue Jackets" ir tikai viena punkta attālumā. Pēdējā laikā par vienu no aktuālākajām tēmām kļuvusi nespēja pēcspēles metienos - "Sabres" uzvarējusi vienā no pieciem dueļiem, spēlētājiem realizējot divus no 17 metieniem (abus - vienīgajā uzvarā).

Bailsma laukumā nelaiž Aikelu, un galvenais treneris lēmumu pamato ar centra uzbrucēja neveiksmēm treniņos, kas ir galvenais rādītājs spēlētāju konkurencē. "Viņš nav realizējis abus bullīšus. Zinu, ka tas daudziem ir pārsteigums, bet arī treniņos viņš nav labāks. Aikelam ir prasmes, māņu kustības, tāpēc kādreiz tas notiks," satraukto publiku mierināja Bailsma.

Viņš atzīmēja, ka tas nav nekas neparasts - ne vienmēr meistarīgākie spēlētāji ir labākie pēcspēles metienos. Šonakt Bufalo "Sabres" tiksies ar Floridas "Panthers", un pretinieku leģenda Jaromīrs Jāgrs arī nevēlas izpildīt bullīšus. Bailsma atzina, ka viņa karjerā Aikels nav pirmais gadījums.

Protams, ir arī pretēji piemēri. Cits Floridas "Panthers", kas atrodas divīzijas vadībā, uzbrucējs soms Jusi Jokinens Nacionālajā hokeja līgā ienāca ar deviņiem pēc kārtas realizētiem pēcspēles metieniem, turklāt viņa arsenālā bija tikai divas kustības - virāža no labās malas un metiens tālajā stūrī zem vārtsarga cimda vai Pētera Fošberja manevrs, kad ripa vārtos tiek ieraidīta ar vienu roku.

Jokinens pie šāda gājiena ķērās, kad sastapās ar Bostonas "Bruins" vārtsargu Timu Tomasu, vēlāk paskaidrojot, ka iepriekšējā sezonā, kad abi spēlēja Somijā, metiens zem cimda beidzies neveiksmīgi. Zināt, ko darīs vārtsargs, ir ļoti svarīgi, un to saprot arī Bailsma. "Pirms mača katram spēlētājam ir iespēja noskatīties video par pretinieku vārtsargu, tāpēc viņi zina, kas jādara, kā jāmet un kur jāmet. Tāpat 45 minūtes līdz mačam uz ekrāna rādām pretinieku ielaistos vārtus, lai zinātu, kā viņi aizsargājas un kā to apiet," norādīja Bufalo "Sabres" galvenais treneris. Klips nav ilgs, taču tiek rādīts atkal un atkal, lai iesēstos spēlētāju atmiņā.

Izmantotie resursi:
WGR 550 SportsRadio - Home of the Buffalo...


Slēpts komentārs: fagcentrs
, 2016-02-09 18:12, pirms 8 gadiem
fagcentrs rakstīja: lol
bob
Slēpts komentārs: zigmārs112
, 2016-02-09 18:33, pirms 8 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Kāds tur čekerim stils?
A tev kauna nav kaut ko taadu rakstiit,kur taadi smerdeli kaa tu rodas?
, 2016-02-09 18:34, pirms 8 gadiem
fagcentrs rakstīja: lol
kas par komentaaru,laikam ar saviem IQ 12 labaaku neko nevareeji izdomaat?
, 2016-02-09 18:48, pirms 8 gadiem
Čekeris vai ne čekeris,bet interesanti ka aizsargs Ristolainens ir rezultatīvāks kā vispār viena maiņa kopumā
, 2016-02-09 19:11, pirms 8 gadiem
Jurchiks15 rakstīja: Čekeris vai ne čekeris,bet interesanti ka aizsargs Ristolainens ir rezultatīvāks kā vispār viena maiņa kopumā
Ristolainens ir viens no labākajiem jaunajiem aizsargiem vispār visā NHL. Kāpēc tas ir smieklīgi?
, 2016-02-09 19:35, pirms 8 gadiem
kramblers rakstīja: kas par komentaaru,laikam ar saviem IQ 12 labaaku neko nevareeji izdomaat?
Agrāk par tādu lietu deva vārnu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
5

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.