Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kārlsonam rezultatīvas piespēles 14 mačos pēc kārtas, "Sharks" grauj Makdeividu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kārlsonam rezultatīvas piespēles 14 mačos pēc kārtas, "Sharks" grauj Makdeividu
Ēriks Kārlsons. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt tika aizvadītas 11 spēles. Pārliecinošāko uzvaru izcīnīja Sanhosē "Sharks", kas savā laukumā ar 7:2 sakāva Edmontonas "Oilers", un aizsargs Ēriks Kārlsons ar rezultatīvu piespēli atzīmējās jau 14. mačā pēc kārtas.

Ēriks Kārlsons kļuvis par piekto aizsargu NHL vēsturē, kuram 14 spēlēs pēc kārtas izdevies tikt pie vismaz vienas rezultatīvas piespēles. Uzvarā pret Edmontonas "Oilers" viņš izcēlās ar trim piespēlēm, bet pēdējos 14 mačos viņa kontā ir vieni vārti un 24 piespēles. Šāds sasniegums padevies arī Polam Kofijam (17 spēles), Braienam Līčam (15), Bobijam Oram (14) un Filam Hauslijam (14).

Evanders Keins un Jonass Donskojs "Sharks" uzvaru kaldināja ar diviem vārtiem, bet Brenta Bērnsa kontā vārti un piespēle. Ar rezultatīviem metieniem izcēlās arī Markuss Serensens un Džo Torntons, bet Ārons Dells Sanhosē vārtos tika galā ar 20 metieniem.

Septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Lasvegasas "Golden Knights", kas savā laukumā ar 4:2 pārspēja Ņujorkas "Rangers". Ar vārtu guvumu atkal izcēlās Brendons Pirri, kurš izsaukts no fārmkluba. Džonatanam Maršeso izdevās pārtraukt septiņu maču sauso sēriju un arī gūt vārtus, savukārt 27 metienus atvairījušais Marks Andrē Flerī kļuvis par līderi šajā sezonā izcīnītajās uzvarās – viņa kontā ir 25. Mājās Lasvegasa pie punktiem tikusi 12 mačos pēc kārtas.

Gūstot divus vēlus vārtus, panākumu izcīnīja Karolīnas "Hurricanes" – 4:3 pret Ņujorkas "Islanders". Uzvaras ripu iemeta Džeisons Viljamss, kurš izcēlās 2:42 minūtes pirms beigām. Džeikobs Slavins panāca 4:2, bet Brokam Nelsonam 59 sekundes pirms beigām izdevās samazināt deficītu līdz minimumam. Tiesa, atspēlēties "Islanders" nespēja, tādējādi pārtrūka sešu uzvaru sērija, bet "Hurricanes" tika pie piektā panākuma pēc kārtas.

Tiekot galā ar 24 metieniem, sauso spēli aizvadīja Tūka Rasks, kurš palīdzēja Bostonas "Bruins" ar 4:0 pieveikt Minesotas "Wild", un somu vārtsargam tā bija 250. uzvara karjerā. Breds Maršāns un Patrīss Beržerons panākumu kaldināja ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

NHL rekordu atkārtoja Filadelfijas "Flyers", kas vienas sezonas laikā izmantojusi jau septiņus vārtsargus. Viesos ar 3:5 tika atzīts čempiones Vašingtonas "Capitals" pārākums, bet Maiks Makkena tika galā ar 21 metienu. Viņš 4. janvārī tika iegūts no neaizsargāto spēlētāju saraksta. Makkena karjeras laikā aizvadījis 35 spēles NHL, pārstāvot septiņas dažādas komandas.

"Flyers" vārtus šajā sezonā sargājuši arī Braiens Eliots (sācis 13 spēles), Kalvins Pikārds (astoņas), Entonijs Stolārzs (septiņas), Kārters Hārts (septiņas), Mihals Noivirts (sešas) un Alekss Laions (vienu).

Regulārā sezona, 9. janvāris

SpēleRez.SpēleRez.
Bruins – Wild4:0Sabres – Devils5:1
Islanders – Hurricanes3:4Penguins – Panthers5:1
Capitals – Flyers5:3Red Wings – Canadiens2:3
Lightning – Blue Jackets4:0Blues – Stars1:3
Jets – Avalanche7:4Golden Knights – Rangers4:2
Sharks – Oilers7:2

     [+] [-]

, 2019-01-09 10:02, pirms 5 gadiem
Kāšons malacis.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-09 10:41, pirms 5 gadiem
Kučerovs ir uzņēmis nenormālu tempu, tomēr neticu, ka tā izvilks līdz sezonas beigām, jo tad sakrātu vismaz 130 punktus. Kas ar Ovi, ka pēdējās aptuveni 8 spēlēs tikai 1 golu iemetis?

     [+] [-]

, 2019-01-09 10:47, pirms 5 gadiem
Kas flyeriem ar vartusargiem ? Traumeti, vai nevelk un komanda tapec rote ?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-09 12:20, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kas flyeriem ar vartusargiem ? Traumeti, vai nevelk un komanda tapec rote ?
Elliott, Neuvirth, Stolarz savainoti. Spēlē jaunais Hart un kā backup no waivers paņemtais McKenna. Iespējams, Philly liks uzsvaru uz Hart arī pēc Elliot atgriešanās, jo tikšana play-off neizskatās reāla. +Eliott un Neuvirth pēdējais gads līgumā. Vērosim!

     [+] [-]

, 2019-01-09 16:27, pirms 5 gadiem
mikushkins rakstīja: Elliott, Neuvirth, Stolarz savainoti. Spēlē jaunais Hart un kā backup no waivers paņemtais McKenna. Iespējams, Philly liks uzsvaru uz Hart arī pēc Elliot atgriešanās, jo tikšana play-off neizskatās reāla. +Eliott un Neuvirth pēdējais gads līgumā. Vērosim!
Paldies! Gruti jau autoram pielikt k-ko tadu klat pie rakstina, tas jau nav te atgremot rakstinus no LETAS.