Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Girgensonam skaisti vārti, "Sabres" varonīgi atspēlējas, taču zaudē pagarinājumā

Girgensonam skaisti vārti, "Sabres" varonīgi atspēlējas, taču zaudē pagarinājumā
Bufalo "Sabres" hokejisti apsveic Zemgu Girgensonu (Nr. 28). Foto: Anne-Marie Sorvin/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) kārtējo zaudējumu piedzīvojusi Bufalo "Sabres" komanda, kas izbraukumā divreiz atspēlējās no divu vārtu deficīta, taču beigās pagarinājumā ar 5:6 piekāpās Vankūveras "Canucks" vienībai. Bufalo veikto atspēlēšanos ar skaistu metienu vārtu augšējā stūrī kaldināja Zemgus Girgensons, trešā perioda beigu daļā panākot 4:5.

VIDEO: Girgensons gūst vārtus, palīdzot komandai izcīnīt punktu Vankūverā

Girgensons šovakar spēlēja ceturtajā jeb "Sabres" "spēka" maiņā kopā ar sezonas sākumā ierastajiem partneriem Juhanu Lāšonu un Kailu Okposo. Komandas 30. spēlē šosezon latvietis 12:45 uz ledus pavadītajās minūtēs (divas no tām Girgensons nospēlēja mazākumā) guva ceturtos vārtus un septīto (4+3) rezultativitātes punktu, izdarot divus spēka paņēmienus un nopelnot lietderības koeficientu +1.

Četros (pirmajā, trešajā, ceturtajā un piektajā) no sešiem ielaistajiem vārtiem Bufalo aizsardzība iekrita Vankūveras ātrajā pārejā uzbrukumā. "Canucks" labā pa divām reizēm izcēlās Džošuā Līvo un Antuāns Rusēls. Savukārt lielisku izrāvienu skaitliskajā mazākumā trešā perioda sākumā veica aizsargs Tailers Maierss, kurš pēc Džonatana Tanera Millera piespēles panāca 4:3.

"Sabres" spēja atspēlēties no 0:2, 2:3 un 3:5 deficītiem, pēdējos vārtus 59 sekundes līdz pamatlaika izskaņai ar tālu metienu gūstot Markusam Juhansonam - 5:5. Bufalo vienībā pa diviem rezultativitātes punktiem guva Rasmuss Ristolainens (1+1), Viktors Ulofsons (1+1) un Juhans Lāšons (0+2). Savukārt trīs rezultatīvas piespēles partneriem iedeva Džeks Aikels.

Aikels piedalījās arī vienā no spilgtākajām epizodēm pagarinājumā, kurā viņš ar plaukstas metienu pārspēja "Canucks" vārtsargu Tečeru Demko, taču pirms tam "Sabres" hokejistam Henri Jokiharju tika fiksēts pārkāpums, viesiem paliekot mazākumā. Mājinieki lielisko iespēju izraut uzvaru izmantoja, Milleram triecot ripu Kārtera Hatona sargāto vārtu augšējā stūrī - 6:5 "Canucks".

Līdz ar iegūto punktu "Sabres" (32 punkti) spēja pacelties uz Austrumu konferences astoto pozīciju, kamēr "Canucks" ar 34 punktiem pakāpās uz Rietumu konferences astoto pozīciju. Izbraukuma sēriju Kanādā Bufalo komanda noslēgs ar maču naktī uz 9. decembri pret Edmontonas "Oilers".


, 2019-12-08 06:28, pirms 4 gadiem
Pēc virsraksta varētu domāt, ka viņi no kāda 3 - 4 vārtu deficīta būtu atspēlējušies.
, 2019-12-08 07:34, pirms 4 gadiem
Skaisti virs pleca tuvējā stūrī.
, 2019-12-08 08:02, pirms 4 gadiem
Labais
, 2019-12-08 09:33, pirms 4 gadiem
Girgensons spēlē ekonomiskā režīmā.Iemeta divus vārtus un labpatikā aizslidinājās līdz mazākajam spēles laikam komandā.Tas atmodināja un atkal skaisti vārti.Tagad vajadzētu būt kādu laiku klusumam.
, 2019-12-08 10:08, pirms 4 gadiem
Metiens smieklīgs, bet gakvenais, ka vārti!
Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Šilovs pirms ''Canucks'' mača nosūtīts atpakaļ uz AHL

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''. Šilovs gan nosūtīts atpakaļ uz AHL.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
4

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
138

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.