Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Merzļikina un Kivlenieka "Blue Jackets" nākamgad pret "Avs" spēlēs Helsinkos

Merzļikina un Kivlenieka "Blue Jackets" nākamgad pret "Avs" spēlēs Helsinkos
Elvis Merzļikins. Foto: AP / Scanpix

Ja šovakar Zemgus Girgensons ar savu Bufalo "Sabres" aizvada Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas spēli Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, tad arī nākamgad tuvumā Latvija maču aizvadīs latviešu pārstāvētā komanda - plānots, ka vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka Kolumbusas "Blue Jackets" spēlēs Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

Šis ir jau trešais gads, kad regulārās sezonas spēles ar nosaukumu "NHL Global Series" tiek aizvadītas Eiropā. Tradīcija tiks turpināta arī nākamajā sezonā, šovakar pavēstīja NHL komisārs Gerijs Betmens. Bostonas "Bruins" un Nešvilas "Predators" iesāks regulāro sezonu ar cīņu Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kur NHL mačs tika aizvadīts arī šogad.

Tāpat kā šogad, arī nākamgad tiks aizvadītas vēl divas cīņas vēlāk rudenī starp vienām un tām pašām komandām. Šoreiz tās būs Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas cīkstēsies ar Kolorado "Avalanche" vienību. Mači norisināsies Helsinkos, kur NHL regulārās sezonas spēles tika aizvadītas arī 2018. gada rudenī.

Jāatzīmē, ka "Blue Jackets" pirmais vārtsargs Jūnass Korpisalo ir soms un dzimis Pori pilsētā, kas atrodas trīs stundu brauciena attālumā no Helsinkiem.

Tāpat kā šogad, arī nākamgad Eiropā tiks aizvadītas arī pirmssezonas pārbaudes spēles pret kādu no vietējām komandām. Nākamgad "Bruins" ar pārbaudes maču noslēgs treniņnometni Vācijā, bet "Predators" - Šveicē.

Nākamais būs ceturtais gads pēc kārtas un devītais gads kopumā, kad NHL regulārās sezonas mači tiek aizvadīti Eiropā.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/


Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.