Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Gārdiners pievienojas "Hurricanes", Torntons aizvadīs 22. sezonu NHL

Gārdiners pievienojas "Hurricanes", Torntons aizvadīs 22. sezonu NHL
Džeiks Gārdiners. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Karolīnas "Hurricanes" parakstījis četru gadu līgumu ar aizsargu Džeiku Gārdineru, kurš iepriekš pārstāvēja Toronto "Maple Leafs", bet Džo Torntons izlēmis turpināt karjeru, noslēdzot jaunu vienošanos ar Sanhosē "Sharks".

Džeiks Gārdiners ticis pie līguma 16,2 miljonu dolāru vērtībā jeb sezonā viņš saņems 4,05 miljonus. Šā gada ievadā viņš cīnījās ar muguras savainojumu, kura dēļ nācās izlaist 20 spēles regulārajā čempionātā, un tieši tas bija galvenais iemesls, kāpēc aizsargs tik ilgi bija bez līguma. Izslēgšanas mačos viņš bija atpakaļ ierindā, taču bija acīmredzams, ka Gārdiners nav labākajā formā.

"Maple Leafs" sastāvā viņš debitēja 2011. gadā, kopumā aizvadot 551 spēli, kurā izdevās gūt 45 vārtus un sakrāt 245 punktus. 29 gadus vecais Gārdiners aizvadītajā sezonā piedalījās 62 spēlēs un tika pie 30 punktiem, bet septiņos izslēgšanas mačos viņa kontā bija divi punkti. Toronto pirmajā kārtā atkal zaudēja Bostonas "Bruins", kamēr "Hurricanes" tika līdz Austrumu konferences finālam, kur arī zaudēja "Bruins".

Džo Torntons pēc pagājušās sezonas beigām apsvēra iespēju beigt karjeru, tomēr 40 gadus vecais centra uzbrucējs pieņēmis lēmumu turpināt, noslēdzot viena gada līgumu divu miljonu vērtībā ar "Sharks". Karjeras laikā viņš piedalījies 1566 spēlēs, gūstot 413 vārtus un izdarot 1065 rezultatīvas piespēles. Tas dod 14. vietu NHL vēsturē, kamēr rezultatīvajās piespēlēs Torntons ir astotais. Lai paceltos vienu vietu augstāk, nepieciešamas 15 piespēles, jo tad izdosies aiz muguras atstāt Adamu Outsu.

Pie jauna līguma ticis arī Losandželosas "Kings" otrais vārtsargs Džeks Kempbels, kurš noslēdzis vienošanos uz divām sezonām 3,3 miljonu dolāru vērtībā. 27 gadus vecais spēlētājs pagājušajā sezonā piedalījās 31 mačā, atvairot 92,8% metienu un vidēji ielaižot 2,30 ripas. Divas reizes Kempbelam izdevās nosargāt vārtus sausā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/carolina-hurrica...
https://www.tsn.ca/joe-thornton-sig...
https://www.tsn.ca/los-angeles-king...


Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.