Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

AHL ieviesīs stingrākus sodus par kaušanos

Juris Miņins
Juris Miņins

AHL ieviesīs stingrākus sodus par kaušanos
Maiks Lambass pēdējo trīs AHL sezonu laikā ir kāvies 63 reizes.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikas hokeja līgas (AHL) vadītāju sanāksmē, kas norisinājās šajā nedēļā, Dienvidkarolīnā, tika nolemts, ka no nākošās sezonas sodi par kautiņiem hokeja spēlē būs bargāki.

AHL komandu vadītāji vienojās, ka, ja spēlētāji uzsāk kautiņu pirms, pēc vai iemetiena izpildīšanas laikā, automātiski saņem noraidījumu līdz spēles beigām. Šis sods tiks piešķirts papildus citiem, jau iepriekš piešķiramajiem sodiem.

Tāpat sodi ir paredzēti tiem hokejistiem, kas ar kaušanos uz ledus nodarbojas regulāri, proti, tiem kaušļiem, kuri sezonas laikā būs iesaistījušies dūru vicināšanā vismaz desmit reizes, tiks piešķirta automātiska viena mača diskvalifikācija. Savukārt, ja kādam ar to būs par maz un viņš turpinās kauties, tad par 14. un tālākajiem kautiņiem paredzēts hokejistu nosēdināt malā uz diviem mačiem.

Tiesa, komandu vadītāji paredzēja arī izņēmumus, jo, ja spēlētājs nebūs kautiņa iniciators, tad viņa kautiņu kontā incidents netiks ieskaitīts.

Interesanti, ka pagājušajā AHL sezonā 20 spēlētājiem bija fiksēti 10 vai vairāk kautiņi. Rekordists bija Maiks Lambass ar 20 dūru cīņām. Tiesa, iepriekšējā sezona dūru cīņu aspektā bija pati mierīgākā pēdējo 10 gadu laikā, jo arī vairāk kā 30 dūru cīņas viena spēlētāja izpildījumā līgā neuzskata ne par ko ārkārtēju, bet aktīvākie kaušļi ir pratuši cimdus nomest pat 40 reizes sezonā.

Jāpiebilst, ka, lai arī šie jaunie noteikumi paredz dūru cīņu ierobežošanu, paši AHL kaušļi jau paspējuši atzinīgi izteikties par jaunievedumu.

Izmantotie resursi:
The Hockey News: Insight on the NHL and the...

     [+] [-]

, 2016-07-08 11:47, pirms 8 gadiem
Pareizi-hokejs ir spēka, ātruma spēle un kaušanās jābūt retai hokeja sastāvdaļai.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-08 13:52, pirms 8 gadiem
Retai bet neatņemamai sastāvdaļai, uz ko tad cilvēki ies skatīties?
it sevišķi aiz dīka, tur action vajag. Arī ruslandes čempionātā, nožēlojami, bieži paskatīties kā RD igroki nolaiduši astes slido ātrāk nomainīties, nevis aizstāvet komandas biedru vai sevi pie asumiem, kad tirsi komanda jāsapurina un skatītājiem jādod kas skatāms.

     [+] [-]

, 2016-07-08 14:18, pirms 8 gadiem
hecs rakstīja: Retai bet neatņemamai sastāvdaļai, uz ko tad cilvēki ies skatīties?
it sevišķi aiz dīka, tur action vajag. Arī ruslandes čempionātā, nožēlojami, bieži paskatīties kā RD igroki nolaiduši astes slido ātrāk nomainīties, nevis aizstāvet komandas biedru vai sevi pie asumiem, kad tirsi komanda jāsapurina un skatītājiem jādod kas skatāms.
Bēdīgi, ka kautiņus pamazām mēģina izņemt no hokeja spēles..
Ja runājam par RD, domājams, ka šosezon varētu būt vismaz 2 kadri, kas aizstāvētu komandas biedrus- Freibergs un Sestito.. Protams, ja baumas apstiprināsies un viņi parakstīs līgumus.

  -2 [+] [-]

, 2016-07-08 14:32, pirms 8 gadiem
ir hokejs , ir bokss
arī Z-Amerikā ir abi, lai aizstaigā katru vakaru uz savu pasākumu un visu redzēs (var arī 1 vakarā, ja arēnas funkcionalitāte to pieļauj).

  -1 [+] [-]

, 2016-07-08 18:27, pirms 8 gadiem
Neaizmirstiet ka delj shiem mahachiem gust ari traumas

     [+] [-]

, 2016-07-09 00:25, pirms 8 gadiem
Nebutu kautinju, Vitjazj 5 gadus atpakalj nebutu fanu.

     [+] [-]

, 2016-07-09 02:01, pirms 8 gadiem
Paretam, kad ir par ko, var arī dūres izvicināt, un dažreiz to pat vajag, bet nevar jau hoķa mačus pārvērst par zemas klases boksa cīņām! Tāpēc pareizs lēmums! Cilvēki uz mačiem nāk skatīties hokeju, nevis mahačus!!!

     [+] [-]

, 2016-07-09 14:54, pirms 8 gadiem
KHL nav ko uztraukties dailslidosana vien tik ir ne kautinu,ne speka panemieni no pasa sakuma bija kad izveidoja KHL cits hokejs bija salidzinot sitas parus gadus.