Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blues" uzbrucējam Barbaševam diskvalifikācijas dēļ jāizlaiž nākamā spēle

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blues" uzbrucējam Barbaševam diskvalifikācijas dēļ jāizlaiž nākamā spēle
Ivans Barbaševs un Zdeno Hāra. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa fināla sesto spēli diskvalifikācijas dēļ nāksies izlaist Sentluisas "Blues" uzbrucējam Ivanam Barbaševam. Viņš kļuvis par otro komandas spēlētāju, kurš fināla laikā nopelnījis diskvalifikāciju.

Pateicoties izbraukumā izcīnītajai uzvarai ar 2:1 pret Bostonas "Bruins", Sentluisa sērijā panākusi 3-2 un nonākusi viena panākuma attālumā no sava pirmā Stenlija kausa. Iespēja ierakstīt vārdu vēstures grāmatā būs naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika, kad tiks aizvadīta nākamā spēle, bet laukumā neredzēsim "Blues" uzbrucēju Barbaševu.

Viņš pirmās trešdaļas noslēgumā izdarīja bīstamu spēka paņēmienu pret sāncenšu uzbrucēju Markusu Jūhansonu, aizķerot zviedra galvu. Lai gan tiesneši pēc incidenta nepiešķīra noraidījumu un "Bruins" hokejists varēja turpināt maču, Spēlētāju drošības departaments vēlreiz izskatījis epizodi un lēmis, ka Barbaševam pienākas vienas spēles diskvalifikācija.

Viņš piedalījies 24 izslēgšanas spēlēs, izceļoties ar trim vārtiem un trim piespēlēm. Vienus no vārtiem krievu uzbrucējs iemetis arī fināla laikā. Regulārajā sezonā Barbaševs aizvadīja 80 spēles, kuru laikā guva 14 vārtus un sakrāja 26 punktus, un tas kļuva par karjeras labāko rezultātu.

Barbaševs spēlēja "Blues" ceturtajā maiņā kopā ar diviem zviedriem – pieredzējušo Aleksandru Stēnu un Oskaru Sundkvistu, kurš arīdzan fināla laikā diskvalifikācijas dēļ bijis spiests izlaist vienu spēli. Bez viņa Sentluisa zaudēja ar 2:7.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/ivan-barba...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-08 10:07, pirms 5 gadiem
par to pirmo ta jau Orlovu arī vajadzēja diskvalificēt.
Otrs vispār sviests kā var neiedot ?

  +2 [+] [-]

, 2019-06-08 10:49, pirms 5 gadiem
Nekas, saņems kausu privātdrēbēs!

  -1 [+] [-]

, 2019-06-08 16:00, pirms 5 gadiem
Un kas tur bija, ar plecu krūtīs?