Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

ESPN iekļauj Merzļikinu starp Kaldera balvas finālistiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

ESPN iekļauj Merzļikinu starp Kaldera balvas finālistiem
Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas sezona apturēta uz nenoteiktu laiku, un Ziemeļamerikas lielākais sporta medijs ESPN izveidojis sarakstu ar finālistiem uz visām galvenajām individuālajām balvām. Uz Kaldera balvu, kas tiek pasniegta labākajam debitantam, kandidē arī Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins.

Elvis Merzļikins šajā sezonā piedalījies 33 spēlēs, sākot 31. Viņš atvairījis 92,3% metienu, vidēji ielaidis 2,35 vārtus un aizvadījis piecas sausās spēles, kas ļauj dalīt otro vietu līgā. Merzļikina kontā ir 13 uzvaras, un tikai vienu no tām viņš izcīnīja kalendārajā 2019. gadā. Janvāra vidū Merzļikins trijās no četrām spēlēm nosargāja vārtus neieņemtus un tika atzīts par nedēļas pirmo zvaigzni.

"Tikai dažiem vārtsargiem šosezon izdevās tik spilgti nogriežņi," raksta ESPN. "No 14. decembra līdz sezonas apturēšanai viņš punktus nopelnīja 18 no 23 mačiem (13-5-5). Viņa 92,3% atvairīto metienu ir labākais rādītājs starp debiitantiem. Taču Makenzijs Blekvuds atvairīja 91,5%, aizvadot 47 spēles, pie tam viņš pārstāvēja vienu no konferences sliktākajām komandām – Ņūdžersijas "Devils"."

ESPN starp Kaldera balvas finālistiem izvirzīja Merzļikinu, Blekvudu, Čikāgas "Blackhawks" uzbrucēju Dominiku Kubalīku, Bufalo "Sabres" uzbrucēju Viktoru Olofsonu, kā arī divus aizsargus, kuri visas sezonas garumā tiek uzskatīti par pārliecinošiem favorītiem uz balvu – Kvinu Hjūzu no Vankūveras "Canucks" un Keilu Makaru no Kolorado "Avalanche".

Hjūzs ar 68 mačos sakrātajiem 53 punktiem ir ceturtais rezultatīvākais aizsargs visā līgā. Viņš vidēji spēlē uz ledus pavadījis 21:53 minūtes. Makaram ir 50 punkti 57 spēlēs, un viņš vidēji laukumā pavadījis 21:01 minūti. Līdzjutēju balsojumā Makars atrodas priekšā Hjūzam, bet Merzļikins un Blekvuds atrodas beigās.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...

  +2 [+] [-]

, 2020-04-08 18:28, pirms 4 gadiem
Forši, ka Elvis ir nominēts uz Kaldera trofeju, tomēr viņam ir visai maz izredžu to saņemt, jo konkurenti ir ļoti labi.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-08 19:55, pirms 4 gadiem
Nesanems, jo sakums bija katastrofa, nabags bija izrauts no konforta zonas kur ar vinu auklejas bija jamaina domasana, ta sacit jaskarto galva, kad klusti no zvaigznes par vienu no...

     [+] [-]

, 2020-04-08 21:06, pirms 4 gadiem
tiešām ESPN oficiāli nosaka un izvirza NHL balvu saņēmējus?