Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balceram liels spēles laiks un divi metieni, Bļugeram četri spēka paņēmieni

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Balceram liels spēles laiks un divi metieni, Bļugeram četri spēka paņēmieni
Rūdolfs Balcers. Foto: Fred Chartrand/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) latviešu spēlētāju pārstāvētajām komandām šonakt veicies diametrāli pretēji - Otavas "Senators" ar Rūdolfu Balceru sastāvā piedzīvojusi kārtējo zaudējumu, kamēr Pitsburgas "Penguins" ar citu uzbrucēju Teodoru Bļugeru ar 3:0 pieveica Kolumbusas "Blue Jackets".

Rūdolfs Balcers maču aizvadīja "Sens" trešajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadot 13:59 minūtes (tostarp 41 sekundi skaitliskajā vairākumā), kuru laikā šosezon 24 spēlēs ar septiņiem rezultativitātes punktiem (4+3) izcēlušais latvietis iespēja izdarīt divus metienus pa vārtiem, divreiz bloķēt pretinieku metienus, kā arī veikt vienu spēka paņēmienu, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

"Senators" mājās ar 2:4 atzina Ņujorkas "Islanders" vienības pārākumu, kurai bija zaudējusi divas dienas iepriekš viesos (4:5 PM.). Divus vārtus uzvarētāju labā pirmajā periodā (2:1) guva soms Valteri Filpula. Pēc otrās trešdaļas uz tablo bija neizšķirts (2:2), kamēr noslēdzošajā periodā Entonijs Boljū un Keisijs Ciziks visu nokārtoja par labu viesiem - 4:2.

Kopvērtējumā "Senators" ar 68 mačos iegūtiem 52 punktiem joprojām ir pārliecinoši pēdējā. Nākamo spēli Balcera vienība aizvadīs naktī uz 10. martu, kad pastarīte viesosies pie 18 mačos pēc kārtas punktus izcīnījušo Bostonas "Bruins".

Savukārt aizvadītajās 14 NHL spēlēs ar četriem rezultativitātes punktiem atzīmējušais Teodors Bļugers pingvīnu sastāvā uz ledus nāca ceturtajā uzbrucēju trijniekā. Tajā viņš uz laukuma pavadīja kopumā 7:18 minūtes (astoņas sekundes vairākumā un 1:07 minūtes mazākumā), veicot četrus spēka paņēmienus un vienreiz pretiniekam atņemot ripu.

Katrā no trim periodiem "Penguins" izcēlās pa vienai reizei, uzvaras vārtus jau mača trešajā minūtē gūstot Filam Keselam. Pārējās divās reizēs rezultatīvi metieni padevās Nikam Bjugstadam un Sidnijam Krosbijam, kurš ripu meta jau tukšos viesu vārtos.

"Penguins" ar 67 cīņās iekrātu 81 punktu nu ir pacēlusies uz sesto vietu austrumu konferencē. Nākamajā spēlē naktī uz 10. martu abas vienības savā starpā tiksies atkārtoti, taču šoreiz tas notiks Kolumbusā.