Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Biningtons un "Blues" sagādā Filadelfijai septīto zaudējumu pēc kārtas

Andrejs Siliņš

Biningtons un "Blues" sagādā Filadelfijai septīto zaudējumu pēc kārtas
Džordans Biningtons. Foto: Reuters / Scanpix

Džordans Biningtons kļuva par 35. vārtsargu Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē, kurš pirmajā karjeras startā aizvadījis sauso spēli, un Sentluisas "Blues" ar 3:0 sakāva Filadelfijas "Flyers", kam tas bija septītais zaudējums pēc kārtas.

Vienīgā no mājas komandām, kas šonakt izcīnīja panākumu, bija Sanhosē "Sharks", kas ar 3:1 pieveica Rietumu konferences pastarīti Losandželosas "Kings". Zviedru aizsargs Ēriks Kārlsons izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, sekmējot trešo "Sharks" panākumu pēc kārtas.

25 gadus vecais vārtsargs Džordans Biningtons pirmo reizi savā NHL karjerā tika sūtīts laukumā uzreiz mača sākumā un kanādietis nepievīla - atvairot visus 25 pretinieku metienus, Biningtons aizvadīja pirmo sauso spēli karjerā un palīdzēja Sentluias "Blues" ar 3:0 apspēlēt Filadelfijas "Flyers". Biningtons kļuva par 35. vārtsargu NHL vēsturē, kas savā pirmajā spēlē kā pamata vārtsargs uzreiz aizvadīja sauso maču.

Filadelfijas komandai šis bija septītais zaudējums pēc kārtas, bet "Blues" līdz ar iepriekš aprakstīto "Kings" zaudējumu izkļuva no pēdējās vietas Rietumu konferencē. Sentluisas vienībai šobrīd jau par punktu vairāk nekā Losandželosas "Kings".

Somu vārtsargs Peka Rinne aizvadīja trešo sauso spēli sezonā, palīdzot Nešvilas "Predators" ar 4:0 pieveikt Austrumu vicelīderi Toronto "Maple Leafs", kam tas bija trešais zaudējums pēdējās četrās spēlēs. Sausā nostāvēja arī Devans Dubniks, kurš atvairīja visus 32 metienus, ļaujot Minesotas "Wild" ar 1:0 pieveikt Monreālas "Canadiens". Vienīgos vārtus mačā guva Mikaels Granlunds.

Rietumu konferences līdere Kalgari "Flames" ar 4:3 viesos apspēlēja Čikāgas "Blackhawks", kam tas bija trešais zaudējums pēdējās četrās spēlēs. Džons Gudro uzvarētāju labā guva divus vārtus, Garnets Hetevejs 50 sekundes pirms beigām guva uzvaras vārtus mazākumā. 21 sekundi vēlāk Brendons Sāds vienus vārus atguva, taču laika izraut izlīdzinājumu vairs nepietika.

NHL regulārā sezona, 8. decembris

SpēleRezultāts
Maple Leafs - Predators0:4
Flyers - Blues0:3
Canadiens - Wild0:1
Blackhawks - Flames3:4
Sharks - Kings3:1