Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Keselam četri punkti "Penguins" uzvarā, Toronto pēdējā trešdaļā atspēlējas no 1:4

Agris Suveizda

Keselam četri punkti "Penguins" uzvarā, Toronto pēdējā trešdaļā atspēlējas no 1:4
Fils Kesels gūst pirmos no saviem diviem vārtiem. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Austrumu konferences līdere Tampabejas "Lightning", bet Ņūdžersijas "Devils" pārtrauca sešu zaudējumu sēriju.

Toronto "Maple Leafs" rindās pirmo spēli sezonā aizvadīja nule kā līgumu parakstījušais Viljams Nīlanders, kurš abās iepriekšējās sezonās sakrāja pa 61 punktam un kurš ieņēma vietu pirmajā maiņā kopā ar Ostonu Metjūzu un Patriku Marlo. Toronto sāka labi un piektajā minūtē izvirzījās vadībā, taču 32. minūtē jau ar 4:1 priekšā bija Detroitas "Red Wings". Pēdējā trešdaļā gūstot trīs vārtus, Toronto izglāba punktu, tomēr piekāpās pagarinājumā (4:5). Uzvarētāju labā ar trim punktiem izcēlās Gustavs Nīkvists (1+2). Austrumu konferences vadībā nostiprinājās Tampabejas "Lightning", kas atspēlējās un sagādāja Bostonas "Bruins" trešo neveiksmi pēc kārtas (3:2).

Rietumu konferences līdere Nešvilas "Predators" piekāpās Vankūveras "Canucks" (3:5), kas bija zaudējusi trīs mačos pēc kārtas. Nešvilu turnīra tabulā panāca Kolorādo "Avalanche", kas guva vārtus mazākumā, divreiz nenoturēja vadību, tomēr ar 5:2 viesos pārspēja Floridas "Panthers". Divus vārtus guva Kārls Sēderberjs, bet desmitajā spēlē pēc kārtas rezultatīvs bija Miko Rantanens, kurš guva vienus vārtus. Somu uzbrucējs desmit maču sērijā iekrājis 18 (5+13) punktus, bet visā sezonā viņš 29 spēlēs nopelnījis 47 (12+35) punktus un atrodas pirmajā vietā līgā.

Uz devīto vietu Austrumu konferencē pacēlās Pitsburgas "Penguins", kas ar 6:2 mājās sakāva Ņujorkas "Islanders" un izcīnīja ceturto uzvaru sešās spēlēs. Ar četriem (2+2) punktiem izcēlās Fils Kesels, bet pa trim punktiem Sidnijam Krosbijam (1+2) un Džeikam Gencelam (0+3). Divus vārtus guva aizsargs Kriss Letangs. Divreiz atspēlējās Stenlija kausa sargātāja Vašingtonas "Capitals", kas pārtrauca divu zaudējumu minisēriju un ar 4:2 viesos pieveica Arizonas "Coyotes". Abas komandas nerealizēja pa soda metienam – mājiniekiem pie 1:0 neveiksmīgs bija Rihards Panīks, bet viesiem pie 2:2 neprecīzs bija Jakubs Vrāna.

Uzvarēja arī Stenlija kausa fināliste Vegasas "Golden Knights", kas trešajā trešdaļā abus izšķirošos vārtus guva 12 sekunžu laikā un ar 4:3 savā laukumā uzveica Čikāgas "Blackhawks". Pie trim punktiem tika Railijs Smits (1+2). Tikmēr konferenču pastarīšu duelī sešu zaudējumu sēriju pārtrauca Ņūdžersijas "Devils", kas ar 6:3 viesos apspēlēja Losandželosas "Kings". Trīs rezultatīvas piespēles Teiloram Holam, bet divus vārtus guva Kails Palmjēri. Divus vārtus šonakt guva arī Ēliass Lindholms ("Flames"), Pols Bairons ("Canadiens"), Sets Džounss ("Blue Jackets") un Treviss Sanhaims ("Flyers").

SpēleRez
Panthers – Avalanche2:5
Flyers – Blue Jackets3:4 P
Penguins – Islanders6:2
Maple Leafs – Red Wings4:5 P
Senators – Canadiens2:5
Lightning – Bruins3:2
Coyotes – Capitals2:4
Flames – Wild2:0
Canucks – Predators5:3
Golden Knights – Blackhawks4:3
Kings – Devils3:6

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -1 [+] [-]

, 2018-12-07 10:35, pirms 5 gadiem
Toronto sogad vienkarsi fenomenali spele