Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lundkvists teicami atgriežas "Rangers" vārtos, "Blues" kapteinim Pjetrandželo 1+2

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lundkvists teicami atgriežas "Rangers" vārtos, "Blues" kapteinim Pjetrandželo 1+2
Henriks Lundkvists. Foto: Kathy Willens/AP/Scanpix

Pēc trīs maču pavadīšanas uz rezervistu soliņa pārliecinoši Ņujorkas "Rangers" vārtos atgriezās 37 gadus vecais zviedru veterāns Henriks Ludkvists, kurš Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā ar 35 atvairītiem metieniem palīdzēja savai komandai ar 5:1 sagraut Detroitas "Red Wings", sagādājot tai jau 12. neveiksmi pēdējos 13 mačos.

"Rangers" vienībai šī, savukārt, bija trešā uzvara pēdējās četrās spēlēs, kas komandai ar 13 cīņās iegūtiem 13 punktiem ļāvis pakāpties uz 12. vietu Austrumos. Tikmēr Detroita ar deviņiem punktiem 17 mačos ir pēdējā visā līgā. Pamatu uzvarai mājinieki ielika otrā perioda sākuma daļā, kad piecu minūšu laikā Entonijs Diandželo un Raiens Stroums sodīja viesus par noraidījumiem, savukārt Kriss Kraiders neatstāja vārtsargam Timam Hovardam izredzes ar lielisku plaukstas metienu tuvējā sānā - 3:0. Tiesa neilgi pēc tam soms Valteri Filpula cauršāva arī Lundkvistu (1:3).

Trešajā trešdaļā metienos dominēja (16:7) "Red Wings", taču savu komandu kritiskos brīžos pavilka Lundkvists. "Red Wings" cerības praktiski tika salauztas 49. minūtē, kad visnotaļ laba viesu vairākuma laikā "Rangers" uzbrucējs Gregs Makkegs aizskrēja pretuzbrukumā un ar divu metienu palīdzību nokautēja pavirši spēlējošo viesu aizsardzību - 4:1. Noslēgumā Artēmijs Panarins ripu ieraidīja jau tukšos vārtos - 5:1.

Labāk par abām minētajām komandām šosezon klājas Stenlija kausa pašreizējai īpašniecei Sentluisas "Blues", kas pēc Konora Makdeivida vārtu guvuma jau trešajā minūtē nonāca iedzinējos, tomēr turpinājumā iekrāja sev 3:1 pārsvaru pār Edmontonas "Oilers". Trešā periodā vidusdaļā gan Zaks Kasjans vienu ripu mājiniekiem atguva (2:3), bet cīņas izskaņā "Blues" divreiz mazākumā iemeta tukšos vārtos - 5:2.

Vārti un divas rezultatīvas piespēles viesu kapteinim Aleksam Pjetrandželo, savukārt 1+1 sakrāja viņa komandas biedrs Džeidens Švarcs un "Oilers" zvaigzne Makdeivids. "Blues" ar 25 punktiem 17 spēlēs ir Centrālās divīzijas līdere, kamēr "Oilers" ar 22 punktiem tikpat mačos ir pirmā Klusā okeāna divīzijā.