Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL komisārs Betmens: "Janvārī ceram sākt pilnvērtīgu sezonu ar skatītājiem tribīnēs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

NHL komisārs Betmens: "Janvārī ceram sākt pilnvērtīgu sezonu ar skatītājiem tribīnēs"
Gerijs Betmens. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komisārs Gerijs Betmens atklāj, ka 1. decembris bija domāts kā nosacīts datums. Realitātē jaunā sezona sāksies vēlāk.

Atgādinām, ka 12. martā NHL sezona tik pārtraukta koronavīrusa pandēmijas dēļ, augusta sākumā mač atsākās, bet 28. septembrī sezona tika pabeigta, kad Edmontonas burbulī Tampabejas "Lightning" izcīnīja Stenlija kausu. Burbuļi izmaksāja ļoti dārgi, tāpēc tiek lēsts, ka turpmāk mēģinās iztikt bez tādiem.

Iepriekš tika mērķēts uz 1. decembri kā jaunās sezonas sākumu. "Mēs vēl neesam detalizēti noskaidrojuši, kā aizvadīsim nākamo sezonu," atklāj Gerijs Betmens. "Domāju, ka ir diezgan skaidrs, ka 1. decembris vairāk bija nosacīts datums. Mēs orientējamies uz to, ka skatāmies uz 1. janvāri kā uz sezonas sākumu." Treniņnometņu sākums sākotnēji tika plānots novembra vidū, bet tagad droši vien starts tiks pabīdīts uz nedaudz vēlāku laiku. Sākuma pārcelšana ietekmē arī tos NHL hokejistus, kuri, gaidot jauno sezonu, spēlē Eiropā.

Koronavīrusa pandēmija joprojām turpinās ar lielu spēku, taču ASV situācija kļuvusi mazliet labāka nekā pirms pāris mēnešiem. Septembrī sākās otrais vilnis Kanādā, kur situācija tomēr ir apmēram divreiz labāka nekā tagad ASV. "Mēs ceram, ka mums būs pilna sezona ar līdzjutējiem tribīnēs. Taču ir daudz lietu, kurām jānotiek, no kurām daudzas, ja ne lielākā daļa, ir ārpus mūsu kontroles, pirms mēs varam pabeigt mūsu plānus," norāda NHL komisārs.

Izmantotie resursi:
reuters.com

     [+] [-]

, 2020-10-07 16:11, pirms 3 gadiem
31.decembrī notiks kaut kas tāds, ko ne mēs, ne pats korona vīruss nezina.
Kāpēc sezonu nevar sākt, piemēram, 22.decembrī, 3. vai 7.janvārī?