Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Teivsam piektais hat-trick karjerā, Gibsons atvaira 41 metienu, Luongo trauma

Teivsam piektais hat-trick karjerā, Gibsons atvaira 41 metienu, Luongo trauma
Džonatans Teivss papildlaikā trešoreiz mačā pārspēj Džeiku Allenu un nodrošina "Blackhawks" uzvaru. Foto: AP/Scanpix

NHL regulārā čempionāta spēlēs aizvadītajā naktī ar hat-trick izcēlās Džonatans Teivss, „sauso” spēli aizvadīja Džons Gibsons, bet traumu guva pieredzējušais vārtsargs Roberto Luongo.

Pirmoreiz kopš 2010./2011. gada sezonas regulāro čempionātu ar divām uzvarām iesākusi Dalasas „Stars”, kas ar 5:1 sagrāva Vinipegas „Jets”. Ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Tailers Segins, divus vārtus guva arī Džeimijs Benns, bet Bens Bišops atvairīja 32 no 33 metieniem. Ar divām uzvarām sezonu iesākusi arī Nešvilas „Predators”, kas, pateicoties diviem Viktora Arvidsona gūtajiem vārtiem, ar 4:3 pieveica Ņujorkas „Islanders”.

Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 42 pretinieku metieniem, palīdzot Tampabejas „Lightning” viesos ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā uzvarēt Floridas „Panthers”. „Lightning” komandai šī bija jau piektā uzvara pēc kārtas sezonas pirmajā spēlē. Savainojumu šajā mačā guva „Panthers” vārtsargs Roberto Luongo, kuram vienā no epizodēm otrā perioda vidū uz kājas uzkrita komandas biedrs Frenks Vatrano.

Viena no šīs sezonas favorītēm Toronto „Maple Leafs” savā laukumā ar 3:5 kapitulēja Otavas „Senators”. Viesu rindās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās aizsargs Tomass Šabo. Tikmēr Pitsburgas „Penguins” pēc rezultatīvās uzvaras pirmajā spēlē pār Vašingtonas „Capitals” (7:6) aizvadītajā naktī savā laukumā ar 1:5 zaudēja Monreālas „Canadiens”. Pitsburgiešu vārtsargs Mets Marejs pirmajās divās spēlēs atvairījis tikai 54 no 65 pretinieku metieniem, taču galvenais treneris Maiks Salivens uzsver, ka sniegums jāuzlabo visai komandai kopumā.

Ar hat-trick izcēlās Čikāgas „Blackhawks” kapteinis Džonatans Teviss, kurš papildlaikā iemeta arī uzvaras vārtus un nodrošināja 5:4 uzvaru pār Sentluisas „Blues”. Teivsam šis ir piektais hat-trick viņa karjerā. Interesanti, ka „Blackhawks” kļuvusi tikai par trešo komandu NHL vēsturē, kura sezonu sākusi ar divām uzvarām papildlaikā.

„Sauso” spēli aizvadīja Anaheimas „Ducks” vārtsargs Džons Gibsons, kurš atvairīja 41 metienu panākumā pār Arizonas „Coyotes”. Vienīgos vārtus guva debitants Makss Komtuā, kuram šis bija jau otrais precīzais metiens karjeras pirmajās divās NHL spēlēs. Anti Rānta pretējos vārtos tika galā ar 19 pretinieku metieniem, taču „Coyotes” arī otrajā sezonas spēlē nespēja gūt vārtus.

Pirmos vārtus pagājušās sezonas finālistu Vegasas „Golden Knights” labā guva starpsezonā pārnākušais Makss Pačioretī, bet pēcspēles metienu sērijā Vegasas klubs ar 2:1 uzvarēja Minesotas „Wild”. Kolorādo „Avalanche” rindās divus vārtus iemeta Kolins Vilsons, bet Semjons Varlamovs atvairīja 35 metienus, palīdzot „lavīnām” ar 5:2 pārspēt Filadelfijas „Flyers”.

Visbeidzot – aizvadītās nakts rezultatīvākajā spēlē Kalgari „Flames” savās mājās ar 7:4 pieveica Vankūveras „Canucks”, tādējādi Bils Pīterss izcīnīja pirmo uzvaru kā „Flames” galvenais treneris. Uzvarētāju labā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Eliass Lindholms.

NHL 6. oktobra spēļu rezultāti

SpēleRezultāts
Devils – Oilers5:2
Stars – Jets5:1
Sabres – Rangers3:1
Maple Leafs – Senators3:5
Lightning – Panthers2:1 (PM)
Islanders – Predators3:4
Penguins – Canadiens1:5
Blues – Blackhawks4:5 (PL)
Wild – Golden Knights1:2 (PM)
Coyotes – Ducks0:1
Avalanche – Flyers5:2
Flames – Canucks7:4

Izmantotie resursi:
nhl.com

  -3 [+] [-]

, 2018-10-07 08:55, pirms 6 gadiem
Saņok molodčiks!

  -3 [+] [-]

, 2018-10-07 10:02, pirms 6 gadiem
Vasīlis labs, izpogāja Gudlevski kā puišeli maišeli tampas vārtos

  -3 [+] [-]

, 2018-10-07 10:03, pirms 6 gadiem
Semjonam arī pārliecinošs sniegums, vairāki superseivi

  -2 [+] [-]

, 2018-10-07 10:06, pirms 6 gadiem
Vatrano notraumēja Luongo
Tas paver jaunas iespējas Punnenovam un Jānim Vorim
Jučera karjeru tas neiespaidos🏒🥅