Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Ziemeļamerikāņi paredz savu komandu triumfu Pasaules kausā

Ziemeļamerikāņi paredz savu komandu triumfu Pasaules kausā
Statistiski Džeimijs Bens var kļūt par vērtīgāko spēlētāju 2016. gada Pasaules kausā.
Foto: AFP/Scanpix

Viens no pasaules vadošajiem sporta medijiem ESPN ir publicējis savu autoru pārdomas par 2016. gada hokeja Pasaules kausa iznākumu, prognozējot, ka pirmajās divās vietās ierindosies ziemeļamerikāņu komandas – Kanāda un ASV.

Lai arī paši hokeja eksperti norāda, ka vēl ir daudz par agru prognozēt iespējamo turnīra iznākumu, viņi, izmantojot dažādus statistikas datus ir modelējuši iespējamos Pasaules kausa komandu sastāvus un šo vienību iespējamo sniegumu.

Pirmajā vietā ESPN eksperti ir ierindojuši Kanādas izlasi ar skaidrojumu, ka šī komanda ir bez maz vai NHL "All Stars" izlase un, ja 2016. gada rudenī kanādieši nevinnēs Pasaules kausā, tas būs šokējošs iznākums. Arī otrajā vietā ir ierindoti Ziemeļamerikas hokejisti, ASV izlase. Tiek skaidrots, ka amerikāņiem ir ļoti vispusīga komanda, kurā ir dažāda plāna uzbrucēji, kā arī netrūkst zvaigžņu arī aizsardzībā un vārtos.

Trešā vieta ir atvēlēta Zviedrijai, par kuru tiek rakstīts, ka tās galvenais trumpis ir lieliskā saspēlētība un spēles veidošanas māka. Tāpat arī, protams, nav aizmirsta zviedru aizsardzības līnija, aiz kuras arī ir Henriks Lundkvists.
Krievijas izlasei tiek prognozēta ceturtā vieta, kā galveno argumentu minot to, ka viņiem ir problēmas ar vienlīdzīgu maiņu izveidi, kā arī to, ka Krievijas jaunie talanti, lai arī ir spējīgi, taču visaugstākajā līmenī sevi vēl nav pierādījuši.

Tiesa, šeit vēlreiz ir jāpiebilst, ka komandas tiek vērtētas pēc statistiskajiem rādītājiem, turklāt, ar uzsvaru uz NHL spēlētājiem un faktiskais šo komandu sastāvs nez vai būs tāds kādu ESPN speciālisti ir prognozējuši.

Interesanti, ka Eiropas komandā vieta ir atrasta arī Zemgum Girgensonam, bet pašu komandu Ziemeļamerikas eksperti vērtē kā sesto spēcīgāko, jo bez pirmā četrinieka viņiem priekšā ir arī Ziemeļamerikas jauno spēlētāju komanda. Pēdējās divas vietas ir paredzētas Čehijai un Somijai.

Ar pilnu reitingu un vietu skaidrojumu var iepazīties šeit: ESPN Insider

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


, 2015-10-07 11:32, pirms 9 gadiem
Kapēc nevar uztaisīt normālu pasaules kausu? Normālas valsts kokandas , nevis miksētas un tiri piri. Bezpriģels.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-07 11:35, pirms 9 gadiem
Pirmdienis rakstīja: Kapēc nevar uztaisīt normālu pasaules kausu? Normālas valsts kokandas , nevis miksētas un tiri piri. Bezpriģels.
A kas ir labāk 8 valstis, kuru hokejisti spēlē PK vai padsmit valstis? Piemērs ar Latviju - nekad izlase nepiedalījās PK (no divām iespējām 1996. un 2004. gadā) un nez vai piedalītos tagad, taču ar Girgensona iesaisti Eiropas izlasē uzreiz interese no Latvijas hokeja līdzjutēju puses ir daudz lielāka. Naudas ziņā tas nez vai dos kaut ko īpaši vairāk, taču tā ir tikai Latvija ar savu vienu Girgensonu. Dāņi, slovāki, austrieši, vācieši utt. gan jau ir daudz nopietnāk.
, 2015-10-07 11:47, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: Pajāt uz tādu kausu !
+1
Lai Asv, Kanāda i puorejī NHL keponi skotuos itū turnīru, man jis ir tukša vīta...
Itys byus kuortejais NHL leigas veiduotais turnīrs, lai poši sev otkon pylnis kuldys varatu pīsist ar naudu i vyss iz keponu reiķina.. OS ir ruodeituojs i vyss cyts navys, kaut kaids Pasaulys kauss.. Ogruok taida veida spielys beja populāris i īturieja sevī polistiskū nūkruosu, bet tagat tys byus cirks...
Ir Olimpiade i Pč tī ari, lai izlasys sacenšas sovā storpā navys kaut kaids pasaulys kauss, kas ir veiduots, del ASV i Kanadys publikis i byus lobs īmasls NHL pelneit vel vaira, leidz ar tū aplaseit vel vairuok vysus lobuokūs spīlerus nu Eiropys, kas jau byutu par troku...
, 2015-10-07 12:06, pirms 9 gadiem
Šis būs interesanti,kas tur sanāks.
, 2015-10-07 12:10, pirms 9 gadiem
Ceru ka aptirsīsies ziemeļamerikāņi, krievi un pseidoizlases. Kas tur paliek pāri?
, 2015-10-07 12:16, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Ceru ka aptirsīsies ziemeļamerikāņi, krievi un pseidoizlases. Kas tur paliek pāri?
Somi, zviedri, čehi. Pirmajam trjiniekam pietiek.
, 2015-10-07 12:25, pirms 9 gadiem
no naudas pelnīšanas viedokļa tas PK tā arī domāts, lai fināla USA & CAN
TV, reklāma utt
vēl vēlams būšot, lai CAN pusfinālā nomizo RUS, ala kā OS2010
, 2015-10-07 12:28, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Somi, zviedri, čehi. Pirmajam trjiniekam pietiek.
Samainam čehus ar zviedriem vietām un ir ok!
, 2015-10-07 12:29, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Somi, zviedri, čehi. Pirmajam trjiniekam pietiek.
ideālākais variants, lai Betmens aizmirstu atkal uz desmitgadēm par šo turnīru...jeb , tāds iznākums pietuvinātu NHL arī braukt uz OS2018. Kanādas un ASV izlašu fināls attālinātu un kaltu plānus nākošajam turnīram, jo finansiāli noteikti zaudējumi nebūs ar tādu finālu un Toronto vieta izvēlēta, kur iet uz hokeju...
, 2015-10-07 12:40, pirms 9 gadiem
Vienīgais izlašu turnīrs, kurā piedalās patiešām spēcīgākie pasaules hokejisti nākamgad svinēs jau 40 gadu jubileju. ESPN prognozēm, vismaz par uzvarētāju, arī nav iemesla nepiekrist, ko liecina Kanādas vietas pēdējos nopietnajos izlašu turnīros. Kādēļ lai Toronto būtu savādāk?
, 2015-10-07 12:43, pirms 9 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Vienīgais izlašu turnīrs, kurā piedalās patiešām spēcīgākie pasaules hokejisti nākamgad svinēs jau 40 gadu jubileju. ESPN prognozēm, vismaz par uzvarētāju, arī nav iemesla nepiekrist, ko liecina Kanādas vietas pēdējos nopietnajos izlašu turnīros. Kādēļ lai Toronto būtu savādāk?
savā ziņā smieklīgi par to 40 gadu jubileju Turnīram, kurš notiek neregulāri...
, 2015-10-07 12:58, pirms 9 gadiem
Kada tur motivacija spelet kkada Eiropas izlasee :/ Vai nu klubs vai izlase, tas PK bus komercials turnirs
, 2015-10-07 13:03, pirms 9 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Vienīgais izlašu turnīrs, kurā piedalās patiešām spēcīgākie pasaules hokejisti nākamgad svinēs jau 40 gadu jubileju. ESPN prognozēm, vismaz par uzvarētāju, arī nav iemesla nepiekrist, ko liecina Kanādas vietas pēdējos nopietnajos izlašu turnīros. Kādēļ lai Toronto būtu savādāk?
Kā tad ar OS??? Tur spēlēja kaut kādi sētas puikas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-07 13:12, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: Pat Latvijas dzelzsceļa kauss ir prestižāks.
Latvijas dzelceļa kauss ir izlašu turnīrs? Neesi čalīt kaut ko sajaucis?

OS (ar NHL spēlētāju piedalīšanos) noteikti ir prestižāks turnīrs. Varbūt vienīgi kanādieši par Kanādas kausu vairāk kapronu čurā.
, 2015-10-07 13:54, pirms 9 gadiem
Septiņdesmitajos, astoņdesmitajos visu laiku labākais turnīrs bija Kanādas kauss, laikam kādas reizes četras, piecas sarīkoja. Toreiz NHL labākie amīši un kanādieši izlasēs gandrīz vai nespēlēja (pč), bet olimpiādēs šiem piedalīties bija liegts. Galvenais, ka toreiz varēja apskatīties uz visām leģendām vienlaikus, arī uz zviedriem Hedbergu un Salmingu (pirmais reālais superstārs NHL no Eiropas), kuri citos turnīros izlasē nespēlēja. Bija the best turnīrs, tagadējie nestāv blakus.
Un tās prognozes vairāk kaķim zem astes. Atsevišķā spēlē gan zviedri, gan somi var uzvilkt arī kanādiešus, par amīšiem nemaz nerunājot. Krievi kā vienmēr lielais nezināmais, visticamāk ar mīnus zīmi.
, 2015-10-07 14:49, pirms 9 gadiem
Mani pārsteidz, ka Somija ir tik zemu novērtēta. Tā tas bija arī pirms Sočiem, un tad somi zvaigžņoto ASV piesmēja ar 5:0 bronzas mačā. Zviedriem irpa spēkam tādu Kanādu piežmiegt. Būs interesanti.
, 2015-10-07 14:54, pirms 9 gadiem
"Galvenais, ka toreiz varēja apskatīties uz visām leģendām vienlaikus", "the best turnīrs, tagadējie nestāv blakus". kas tad ir OS? jeb nostaļģija pāri visam?
, 2015-10-07 14:55, pirms 9 gadiem
Ir tikai viena izlase, kuru šajā turnīrā ir vēŗts atbalstīt un tā ir Somija.
, 2015-10-07 15:56, pirms 9 gadiem
teemusalami rakstīja: Ir tikai viena izlase, kuru šajā turnīrā ir vēŗts atbalstīt un tā ir Somija.
SUOMI SUOMI
, 2015-10-07 16:26, pirms 9 gadiem
teemusalami rakstīja: "Galvenais, ka toreiz varēja apskatīties uz visām leģendām vienlaikus", "the best turnīrs, tagadējie nestāv blakus". kas tad ir OS? jeb nostaļģija pāri visam?
Saproti, kopš Nagaiņiem (nagano 1988) reizi četros gados visi krepkākie nāk kopā. Protams, ka turnīrs labs (uh, uzreiz atcerējos pēdējo Latvija - Kanāda), bet tas jau palēnām kļūst par tādu kā rutīnas pasākumu. Toreiz tas bija kaut kas nebijis un super ekskluzīvs - pirmoreiz pilnīgi visi labākie uz ledus! Toreiz bija šausmīgs kapiņš - kurš tad labākais, cē cē cē pē vai kanādieši? Un pārējie jau negribēja atpalikt...
Tagad nhl var redzēt katrs piecgadīgs zīdainis, kam mājās ir dators un nets, toreiz mēs par nhl varējām tikai lasīt un redzēt tikai dažas reizes (72. gada supersērija plus divu labāko krievu klubu turneja katru gadu pa nhl ap ziemassvētkiem). Kanādas kausu translēja arī cccp televīzija, šos maču, elpu aizturējusi, skatījās visa pasaule.
, 2015-10-07 16:43, pirms 9 gadiem
Eiropas izlases zem EU savienības karoga spēlēs? Un kādas būs formas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-10-07 18:32, pirms 9 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Saproti, kopš Nagaiņiem (nagano 1988) reizi četros gados visi krepkākie nāk kopā. Protams, ka turnīrs labs (uh, uzreiz atcerējos pēdējo Latvija - Kanāda), bet tas jau palēnām kļūst par tādu kā rutīnas pasākumu. Toreiz tas bija kaut kas nebijis un super ekskluzīvs - pirmoreiz pilnīgi visi labākie uz ledus! Toreiz bija šausmīgs kapiņš - kurš tad labākais, cē cē cē pē vai kanādieši? Un pārējie jau negribēja atpalikt...
Tagad nhl var redzēt katrs piecgadīgs zīdainis, kam mājās ir dators un nets, toreiz mēs par nhl varējām tikai lasīt un redzēt tikai dažas reizes (72. gada supersērija plus divu labāko krievu klubu turneja katru gadu pa nhl ap ziemassvētkiem). Kanādas kausu translēja arī cccp televīzija, šos maču, elpu aizturējusi, skatījās visa pasaule.
Jap kas pa mačiem bija!!!!Tas bija kkas vienreizējs,tikai tapēc,ka kko tādu varēja skatīt reizi gadā!Daži kanādieši tolaik nāca laukumā bez ķiverēm...un visam pa vidu ļeģendārais Ozerovs-bija tāds kolorīts komentētājs
, 2015-10-07 19:14, pirms 9 gadiem
Ziemeļamerikāņi ir vienīgie, kuriem šis turnīrs interesē, tāpēc arī tādas prognozes.
, 2015-10-07 19:24, pirms 9 gadiem
Brīvības Piemineklis rakstīja: Nu nevajag tikai.. Vajag tomēr ar krieviem arī rēķināties.
Tomēr Kanāda un Krievija ir pasaules hokeja top komandas, nr.1 un nr.2!
Varbūt PSRS bija top komanda. Krievija ar vienu sudrabu un vienu bronzu piecās pēdējās olimpiādēs un no tām 3 pēdējās vispār bez tām? Nu, nu
, 2015-10-08 00:32, pirms 9 gadiem
Brīvības Piemineklis rakstīja: Nu nevajag tikai.. Vajag tomēr ar krieviem arī rēķināties.
Tomēr Kanāda un Krievija ir pasaules hokeja top komandas, nr.1 un nr.2!
Krievu nr2 ir mīts, ko uztur viņu rezultāti pč. Pie labākajiem sastāviem šie pat trīniekā nav liekami.
, 2015-10-08 00:38, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Ziemeļamerikāņi ir vienīgie, kuriem šis turnīrs interesē, tāpēc arī tādas prognozes.
Skatos, krieveļi jau laikus nojauš, ka pret nopietniem sastāviem izredžu kā vienmēr nebūs, ja jau salašņām uzdots kladzināt, ka neinteresē
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.