Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Startēs NHL sezona: jauns papildlaiks, favorīti vecie

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Startēs NHL sezona: jauns papildlaiks, favorīti vecie
Džonatans Teivzs un Stenlija kauss
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt ar četrām spēlēm startēs Nacionālās hokeja līgas jaunā sezona. Čempione Čikāgas "Blackhawks", kas vasarā bija spiesta atbrīvoties no vairākiem atslēgas spēlētājiem, pulksten 3:00 uzņems pagājušā regulārā turnīra uzvarētāju Ņujorkas "Rangers". Taču vēl vairākas komandas ir gatavas cīnīties par augstākajām virsotnēm un varenāko trofeju pasaules sportā. Visas izslēgšanas spēļu dalībnieces tiks noskaidrotas līdz 9. aprīlim.

Pavasarī bez izslēgšanas spēlēm palika Losandželosas "Kings", tādējādi nemaz netiekot pie iespējas aizstāvēt pērn izcīnīto Stenlija kausu, un Bostonas "Bruins", kas uzvarēja iepriekšējo regulāro turnīru. Arī Nacionālās hokeja līgas jaunā sezona sola ne mazāk intrigu, pārsteigumu, negaidītu pavērsienu un cīņu par katru laukuma centimetru līdz pēdējai sekundei. Jo tas ir hokejs, kuru esam gaidījuši kopš jūnija vidus, kad Čikāgas "Blackhawks" sešās spēlēs tika galā ar Tampabejas "Lightning", izcīnot trešo trofeju sešu gadu laikā.

Taču uzvarētāju vasarā skārušas lielas pārmaiņas. Komandu spieda algu griestu nasta, tāpēc kā brīvais aģents prom devās zviedru aizsargs Jonijs Oduja, pievienojoties Dalasas "Stars". Teksasā maiņas ceļā nonāca arī pieredzējušais uzbrucējs Patriks Šārps, kurš iespēlēts pirmajā maiņā kopā ar Taileru Seginu un pagājušās sezonas rezultatīvāko spēlētāju Džeimiju Bennu. Savukārt uzlecošais Brendons Sāds tika aizmainīts uz Kolumbusas "Blue Jackets".

Čikāgas "Blackhawks" pretī saņēma arī krievu centra uzbrucēju Artjomu Aņisimovu. Viņš pagaidām veido otro maiņu kopā ar Patriku Keinu, kurš pēc ballītes iekūlās pamatīgā skandālā, kas joprojām pavada uz katra soļa, un Artēmiju Panarinu - bijušo Sanktpēterburgas SKA līderi. Pirmajā virknējumā kapteinis Džonatans Teivzs, pieredzējušais Marians Hosa un jaunais soms Teuvo Teravainens.

Joprojām galvenajām pretendentēm jāpieskaita arī soļa attālumā no sapņa palikusī Tampabejas "Lightning", kurai izdevies saglabāt kodolu, turklāt jaunais sastāvs uzkrājis pieredzi. Ja uzbrukumā galvenā uzmanība tiks pievērsta kapteinim Stīvenam Stemkosam un trīnīšiem - Taileram Džonsonam, Ņikitam Kučerovam un Ondržejam Palātam -, tad aizsardzībā izteikts līderis ir tupat divus metrus garais zviedrs Viktors Hedmans, kurš 26 izslēgšanas spēlēs savāca 14 rezultativitātes punktus.

Vai Tampabejas "Lightning" ir gatava spert vēl vienu soli uz priekšu un pirmo reizi kopš 2004. gada izcīnīt Stenlija kausu? Foto: AFP/Scanpix

Finālā iekļuva tikai divas komandas, tāpēc pārējām neatlika nekas cits kā pastiprināt savas rindas. Atšķirībā no pēdējiem gadiem, šoreiz 1. jūlijā, kad atvērās brīvo aģentu tirgus, milzīgas naudas summas netika izdāļātas pa labi un pa kreisi. Iespējams, tādēļ, ka nebija kam: labākais pieejamais uzbrucējs bija čehs Mihaels Frolīks, kurš 82 spēlēs sakrāja 42 punktus, bet aizsardzībā bija pieejami tikai otrā un trešā pāra spēlētāji.

Tādējādi pārsteigumus nesa maiņu tirgus. Lielāko vētru sacēla Bostonas "Bruins" jaunieceltā ģenerālmenedžera Dona Svīnija plosīšanās - viņš vienas dienas laikā aizmainīja spēka uzbrucēju Milanu Lučiču uz Losandželosas "Kings", kur viņš iekārtojies pirmajā maiņā kopā ar Anži Kopitaru un Marianu Gaborīku, un plaukstošo aizsargu Dagiju Hamiltonu uz Kalgari "Flames". Pēdējais lēmums izraisīja lielu neizpratni, jo 22 gadus vecais un 195 centimetrus garais spēlētājs ar 42 punktiem kļuva par komandas rezultatīvāko aizsargu, turklāt vēl ir vieta progresam.

Tomēr skaļākais darījums bija tikai priekšā. 1. jūlijā šķīrās Toronto "Maple Leafs" un snaipera Fila Kesela ceļi - viņš maiņā, kas pretējā virzienā aizsūtīja trīs jaunos talantus un divas izvēles draftā, nonāca Pitsburgas "Penguins" rīcībā. Divas reizes 37 gūto vārtu atzīmi aizsniegušais spēlētājs gatavs gāzt jaunus kalnus, jo iekārtojies pie pasaulē labākā centra uzbrucēja Sidnija Krosbija sāniem.

Jaunu partneri saņēmis arī labākais vārtu guvējs mūsdienu hokeja vēsturē Aleksandrs Ovečkins - no Sentluisas "Blues" uz Vašingtonas "Capitals" pārcēlās Tīdžejs Ošī, kurš zināms kā viens no labākajiem bullīšu izpildītājiem. Taču Nacionālā hokeja līga izmisīgi vēlas samazināt pēcspēles metienu sēriju skaitu, tāpēc noteikumus skārušas milzīgas izmaiņas - pagarinājumā komandas piecas minūtes cīnīsies trijatā pret trijiem.

247 vārtus guvušais Fils Kesels ir labākais malējais uzbrucējs, ar kuru kopā spēlējis Pitsburgas "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs, un komandas uzbrukums kļuvis vēl draudīgāks. Foto: AP/Scanpix

Pērn eksperimentu izmēģināja Amerikas Hokeja līga, un rezultāti bija acīmredzami - 74,3% pagarinājumu nenonāca līdz pēcspēles metieniem, lai gan iepriekšējā sezonā rādītājs bija tikai 35,3%. Jauninājums dienas gaismu redzēja arī pārbaudes mačos, un neviens skatītājs nebija vīlies - nepārtraukti pretuzbrukumi, daudz vietas skaistām kombinācijām un meistarības izrādīšanai. Atliek tikai aizvērt acis un iztēloties, kā laukumā satiekas Krosbijs, Jevgeņijs Malkins un Kriss Letangs pret Teivzu, Keinu un Dankanu Kītu. Vai Pāvels Dacjuks, Henriks Seterberjs un Niklass Krūnvals pret Ovečkinu, Niklasu Bekstrēmu un Džonu Karlsonu. Noraidījumu gadījumā spēlētāju kļūs nevis mazāk, bet vairāk - nebūs trīs pret diviem, bet gan četri pret trim.

Paplašinātas arī galveno treneru tiesības - viņi varēs pieprasīt video atkārtojuma skatīšanos, ja uzskatīs, ka pretinieki vārtus guvuši, atrodoties aizmugurē, vai traucējuši vārtsargam. Tomēr, ja prasība netiks apmierināta, vienība zaudēs pusminūtes pārtraukumu. Tāpat būs precīzi jānorāda, kam tiesnešiem jāpievērš uzmanība - piemēram, skatoties atkārtojumu par to, vai bijusi aizmugure, tiesneši nedrīkstēs konstatēt, ka bijis pārkāpums pret vārtsargu. Tikai viens vai otrs.

Pirmajā vakarā laukumā dosies astoņas komandas. Jauno regulāro čempionātu pulksten 2:00 pēc Latvijas laika atklās Toronto "Maple Leafs" ar jauno galveno treneri Maiku Bebkoku un Monreālas "Canadiens" duelis, bet stundu vēlāk galvenā uzmanība tiks pievērsta Čikāgai, kur čempione "Blackhawks" uzņems iepriekšējā regulārā turnīra labāko komandu Ņujorkas "Rangers". 5:00 vēl viens Kanādas komandu duelis - Vankūveras "Canucks" pret Kalgari "Flames", bet pusstundu vēlāk Kalifornijas derbijs - Losandželosas "Kings" pret Sanhosē "Sharks", kuras vārtus sargās pēdējās piecas sezonas "Kings" sistēmā spēlējušais Martins Džonss.

Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" pirmoreiz laukumā dosies naktī uz piektdienu, kad pulksten 2:00 pēc Latvijas laika pretī stāsies Otavas "Senators". Pirmo spēli jaunās komandas rindās gatavojas aizvadīt vārtsargs Robins Lēners, aizsargs Kodijs Fransons un uzbrucēji Raiens O'Reilijs, Evanders Keins un drafta otrais numurs Džeks Aikels, kā arī galvenais treneris Dens Bailsma, bet par viņiem vairāk rīt. Tikmēr vārtsargs Kristers Gudļevskis (Tampabejas "Lightning") un uzbrucējs Ronalds Ķēniņš (Vankūveras "Canucks") atrodas fārmklubu rīcībā.

NHL regulārā sezona, 8. oktobris

LaiksSpēle
2:00Toronto "Maple Leafs" - Monreālas "Canadiens"
3:00Čikāgas "Blackhawks" - Ņujorkas "Rangers"
5:00Kalgari "Flames" - Vankūveras "Canucks"
5:30Losandželosas "Kings" - Sanhosē "Sharks"
1 2 70 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2015-10-07 16:30, pirms 9 gadiem
3 on 3 izskatās ļoti labi. Pat savā ziņā interesantāk par bullīšiem

  -1 [+] [-]

, 2015-10-07 16:32, pirms 9 gadiem
Visi majnieki shonakt vinees. Mana prognoze..

     [+] [-]

, 2015-10-07 16:36, pirms 9 gadiem
Davai Rangers sperat to beidzamo soli un pacelat to noladeto kausu!

  +5 [+] [-]

, 2015-10-07 16:39, pirms 9 gadiem
Loti grūti teikt, kurš varētu pacelt stenliju.

  +9 [+] [-]

, 2015-10-07 16:42, pirms 9 gadiem
Favorīti ta vecie, tik nez kāpēc nekas nav minēts par bukmeikeru favorītu - Anaheimas Ducks.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-07 16:52, pirms 9 gadiem
Starp citu, kāds nezina, kad atkal sāks darbu PH?

  +4 [+] [-]

, 2015-10-07 17:06, pirms 9 gadiem
fagcentrs rakstīja: Kā ar noraidījumiem papildlaikā, nāk attieecīgi spēlētāji klāt?
Tad ir 4 pret 3 (nevis 3 pret 2)

  -4 [+] [-]

, 2015-10-07 17:07, pirms 9 gadiem
fagcentrs rakstīja: Kā ar noraidījumiem papildlaikā, nāk attieecīgi spēlētāji klāt?
Ja divi noraidās, tad spēlē 3 pret 1 un tie, kas ir 3 jāņem savs vārtsargs ārā un jāspēlē 4 pret 1 .

  +2 [+] [-]

, 2015-10-07 17:09, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Starp citu, kāds nezina, kad atkal sāks darbu PH?
kas ir PH ?

     [+] [-]

, 2015-10-07 17:10, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Ja divi noraidās, tad spēlē 3 pret 1 un tie, kas ir 3 jāņem savs vārtsargs ārā un jāspēlē 4 pret 1 .
4 pret 1.

  -2 [+] [-]

, 2015-10-07 17:13, pirms 9 gadiem
Par Girgensona Buffalo un Jāgra Floridu.
Atsevišķi pasekošu līdzi kā veiksies Pitsburgai ar Kesselu un Makdeividam.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-07 17:17, pirms 9 gadiem
Jau pagāšgad teicu, ka būs interesanti paskatīties uz Stars. Šogad tas ir vēl aizraujošāk. Komanda tik tiešām palikusi vēl simpātiskāka un ticu, ka viņu rādītais hokejs būs viens no skaistākajiem līgā. Ja pagāšgad iztraucēja Seigvina trauma, tad šogad, ja visi noturās bez lielām traumām, ticu, ka var tikt tālu.
Reāli vienīgā komanda, kas varētu spēlēt pēc principa - Iemet tu mums cik vari, mēs iemetīsim vairāk .
Galu galā, kādam ir jāizsit lielie dūži, kas pēdējos gados dominē.

     [+] [-]

, 2015-10-07 17:20, pirms 9 gadiem
Beidzot! Ilgi gaidītais hokejs var sākties, šogad tā esmu nopētījies sastāvus, kad gandrīz jau no galvas zinu, kur, kas spēlēs.
Ļoti gribās redzēt ko Medvedevs, Panarins, Plotņikovs, Sle*iševs iespēs NHL....
Protams, trio Malkins, Krosbijs, Kessels
Buffalo peripētijas
Makdeivids un Oilers
Zvaigžņotais Stars sastāvs
Oj, šādi varētu turpināt vēl un vēl

  +3 [+] [-]

, 2015-10-07 17:21, pirms 9 gadiem
Atvainojos Sc autori, bet kāpēc Š ļ e p i š e v a uzvārdu nav iespējams uzrakstīt, tas nav lamu vārds, bet uzvārds!

  +1 [+] [-]

, 2015-10-07 17:22, pirms 9 gadiem
vilcens123 rakstīja: kas ir PH ?
NHL fanu komūna-lapa, kur var normāli lasīt ziņas un apmainīties ar viedokļiem, bez mazgadīgo un garā vājo caurejas pa vidu.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-07 17:43, pirms 9 gadiem
Pitsburgai ir šanse šogad paņemt ?

  +1 [+] [-]

, 2015-10-07 17:50, pirms 9 gadiem
Par Blackhawks!

  +1 [+] [-]

, 2015-10-07 17:52, pirms 9 gadiem
shodienas treninjaa
Larsson-Girgensons-Foligno, jo Gionta nav un Reinharts uz vinja vietu.
Ar shaadu mainju buus gruuti pat pagaajushaa gada rezultativitaati sasniegt.
Cerau vismaz uz Reinhartu Girgensona mainjaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-07 17:57, pirms 9 gadiem
Ļoti gribētos lai pīles šogad uzvar. Bet jebkurā gadījumā favorīti ir ļoti daudz un prognozēt kautko ir absurds - vismaz pašlaik.

  +3 [+] [-]

, 2015-10-07 18:00, pirms 9 gadiem
Vel gribetu minet,ka 6dien bus duelis starp TPA-BUF 1os pec usa laika un 20.00 pec latvijas un 18.00 pec uk laika. Labs laiks lai paskatitos Girgi un iesuktu kadu aleenu.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-07 18:00, pirms 9 gadiem
Go Buffalo Sabres!!! Un lai Zemgusam rezultatīva sezona, un bez traumām lai veicas!!!

     [+] [-]

, 2015-10-07 18:08, pirms 9 gadiem
Let's go Caps!!!!

     [+] [-]

, 2015-10-07 18:19, pirms 9 gadiem
NYR-let's f8ck all enemies.

  +3 [+] [-]

, 2015-10-07 18:23, pirms 9 gadiem
Beidzot Hokejs saakaaas..!!!!!!!

     [+] [-]

, 2015-10-07 18:28, pirms 9 gadiem
MrBayerns rakstīja: Pitsburgai ir šanse šogad paņemt ?
Noup, defs tapat nav nekas labs
Slēpts komentārs: pernambucano

     [+] [-]

, 2015-10-07 18:37, pirms 9 gadiem
Go Devils https://www.youtube.com/watch?v=TTn...

     [+] [-]

, 2015-10-07 18:42, pirms 9 gadiem
Es visvairāk ceru ,ka pēc ilgāka laika Oilers iekļūs play off.

     [+] [-]

, 2015-10-07 19:04, pirms 9 gadiem
Ja Oli Matta pa vasaru ir pielicis, tad pingvīniem nav nemaz tik slikta aizsardzība.

     [+] [-]

, 2015-10-07 19:05, pirms 9 gadiem
Oilers ir ļoti slikta aizsardzība, jācer ka uzbrukums spēs pavilkt.

     [+] [-]

, 2015-10-07 19:12, pirms 9 gadiem
Domāju, ka Oilers nezaudēs nevienā Playoff spēlē. Kā ierasts kopš 2006. gada.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-07 19:48, pirms 9 gadiem
L@tgols rakstīja: Lobuok vokorā Moskovys Dynamo vs Kazaņis Ak Bars pasaveiršūs i mīriegu vokora gulēt aizīšu, nakai kaidūs 2.00 naktī NHL skateišūs...
NHL ir dūmuots deļ Asv i Kanādas skateituojim i tierga, eiropas skateituojs deļ NHL ir musurs, kuram ir juopīsalāguoj i juopasaklaun NHL īgribom, tys pa munam ir nūžālojami, pluss vel kepkot par taidu leigu tys ir divtik troki..
cirvis!
';

  +1 [+] [-]

, 2015-10-07 19:55, pirms 9 gadiem
Mani visvairāk interesē, vai Dalasas Zvaigznes spēs sasniegt, ko dižu, ne tikai regsezonā, bet arī pleiofos.

ceru uz aizraujošu sezonu + 4- 5 Kanādas klubiem PO un vismaz vienu Can vienību Stenlija finālā- visreālākās izredzes to sasniegt ir Monreālai- un es Habs novēlu beidzot atkal izcīnīt to leģendāro bļodu.

prognozes ir nepateicīga lieta, bet, manuprāt, labas izredzes izcīnīt Stenliju ir Anaheimai un Dalasai no Rietumiem, un Monreālai, Reindžeriem un Tampai no Austrumiem.
1 2 70 komentāri