Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" mēģinās pagarināt "Canucks" zaudējumu sēriju

Juris Miņins
Juris Miņins

"Canadiens" mēģinās pagarināt "Canucks" zaudējumu sēriju
Monreālas "Canadiens" hokejisti
Foto: AP

Šodien Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tiks aizvadītas divas cīņas, vienā no tām, Monreālas "Canadiens" tiksies ar līdz šim neveiksmīgi spēlējošo Vankūveras "Canucks", bet pašreizējie čempioni Pitsburgas "Penguins" savā laukumā uzņems Fīniksas "Coyotes" komandu.

Monreālas "Canadiens" - Vankūveras "Canucks"

Jau pirms iepriekšējās "Canucks" spēles (pret Kolumbusas "Blue Jackets") tika gari un plaši aprakstīts, ka, sakarā ar vājo komandas spēli sezonas sākumā, vienībai steidzami ir jāuzlabo sava spēle, lai sezonas otrajā pusē nevajadzētu domāt par tikšanu izslēgšanas spēlēs, bet tikai tām gatavoties. Pēc šīs spēles nekas uz labo pusi nav mainījies, tieši otrādi, Vankūveras komanda zaudēja trešo spēli pēc kārtas (3:5) un atkārtojusi sliktāko sezonas sākumu kopš 2002. gada. Protams, šādā situācijā tiek meklēti vainīgie un daudzi to ir atraduši vārtsarga Roberto Luongo personā (3 spēlēs ielaisti 12 vārti), taču tāpat nevar nepieminēt spēli nevienādos sastāvos, kuros "Canucks" ne tuvu nav starp līgas līderiem un arī kopējo rezultativitāti, kas arī "nespīd" (divi vārti vidēji spēlē). Līdz ar to komandas rezultatīvāko spēlētāju saraksts arī ir visai interesants, jo aizsargs Villijs Mitčels ir labākais gan punktu, gan gūto vārtu (dalīta pirmā vieta), gan piespēļu ziņā.
Šādā situācijā, protams, vainot vienu pašu Luongo nevar, jo vārtsargs, lai vai kā censtos vārtus var gūt tikai lielas veiksmes rezultātā, tāpēc jau šajā spēlē no uzbrucējiem tiek gaidīts krietni pārliecinošāks sniegums, sevišķi brāļiem Sedīniem, kuri starpsezonā noslēdza visai "biezus" līgumus.

Savukārt Monreāla tikai šonakt piedzīvoja pirmo zaudējumu jaunajā sezonā, piekāpjoties Kalgari "Flames" komandai (3:4), tāpēc šonakt viņiem tas varētu dod papildus motivāciju cīnīties par uzvaru. Un arī kopumā nekādus lielos pārsteigumus no "Canadiens" gaidīt nevajadzētu, jo komanda pašlaik spēlē "savu spēli", kuru gan, jāpiebilst, izjauc dažādi neparedzēti apstākļi, t.i., savainojumi, piemēram, Andreja Markova zaudēšana uz četriem mēnešiem.
Šīsnakts spēlē, protams, liela uzmanības daļa tiks pievērsta "Habs" vārtsargam Kerijam Praisam, kurš, izskatās, ir atguvies no "otrgadnieka sindroma", kas aizvadītajā sezonā daudziem lika aizdomāties un sākt šaubīties par jaunā vārtsarga spējām. Šajā naktī viņa duelis ar Roberto Luongo, viennozīmīgi, būs "vakara nagla".
Tāpat jāpiemin, ka "Canadiens" sastāvā labi ir iejutušies trīs jaunpienācēji – Skots Gomezs, Braiens Džionta un Maikls Kamelari, kuri kopā, trijās spēlēs, ir guvuši septiņus punktus. Nevar nepieminēt arī Pola Maras necerēti labā spēle, jo pašlaik aizsarga kontā jau ir trīs rezultatīvas piespēles, tāpat, no ne-zvaigžņu spēlētājiem, pārsteidz spēka uzbrucējs Treviss Moens, kurš ir komandas labākais "bombardieris" (dalīta pirmā vieta ar Džiontu).

Fīniksas "Coyotes" – Pitsburgas "Penguins"

Otrajā šīsnakts spēlē tiksies komandas, kas aizvadītajā sezonā cīnījās par dažādiem mērķiem, Pitsburga, lai kļūtu par labāko komandu, Fīniksa, lai nepaliktu pēdējie un abām komandām izdevās realizēt savu plānu. Pašlaik gan abas komandas ir vienādos apstākļos, t.i., abas šosezon nav zaudējušas. Pitsburga šosezon jau ir paspējusi uzveikt abas Ņujorkas vienības, "Rangers" un "Islanders", bet Fīniksa savā līdz šim vienīgajā spēlē negaidīti pārspēja Losandzēlosas "Kings". Protams, arī šī cīņa būs visai saspringta, jo "Coyotes" vēlēsies pierādīt, ka iepriekšējā uzvara nebija nejaušība, taču, visdrīzāk, "Penguins", kuri centīsies "savākt" kārtējos 2 punktus, barjera viņiem būs par augstu.

Izmantotie resursi:
nhl.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-07 17:55, pirms 15 gadiem
Forši šie pirmsspēļu pārskati

     [+] [-]

, 2009-10-07 18:02, pirms 15 gadiem
Cerams, tādi būs visu laiku. Ja pirmajā spēlē es uzvarētāju neņemos spriest (Canucks būs nikni un pilni motivācijas), tad koijotiem nav ko likt pretim pašreizējiem čempioniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-07 20:14, pirms 15 gadiem
Canucks jāvinnē! Mēs esam ar Jums! Kaut vai tādēļ, ka liku 5 eiro uz Jums + uz Pingvīniem arī

     [+] [-]

, 2009-10-07 21:31, pirms 15 gadiem
Nezinu, varbūt man tā tikai šķiet, bet kkā pastiprināta uzmanība pēdējās dienās veltīta "Orkām".Nebrīnīšos, ja drīz pie apvāršņa parādīsies Canucks speciālists Šamanis.
Starp citu, ja jau runājam, tad līdz galam, - un tā , piemēram, heltlī skračā uzsēdināts krievs Širokovs, kurš šajā spēlē nemaz nepiedalīsies, viņa vietā 2.maiņā spēlēs Reimondss.

     [+] [-]

, 2009-10-07 21:34, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Starp citu, ja jau runājam, tad līdz galam, - un tā , piemēram, heltlī skračā uzsēdināts krievs Širokovs, kurš šajā spēlē nemaz nepiedalīsies, viņa vietā 2.maiņā spēlēs Reimondss.
Un tas nav nekāds brīnums, jo Širokovs, salīdzinot ar pirmssezonu, bija... ne labāks kā mūsu pašu Širokovs (tas jau vairāk kompliments Aleksejam).

     [+] [-]

, 2009-10-07 21:54, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un tas nav nekāds brīnums, jo Širokovs, salīdzinot ar pirmssezonu, bija... ne labāks kā mūsu pašu Širokovs (tas jau vairāk kompliments Aleksejam).
Visādā ziņā sagaidīts Vankūverā viņš tika ar atplestām rokām.

     [+] [-]

, 2009-10-07 22:03, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Visādā ziņā sagaidīts Vankūverā viņš tika ar atplestām rokām.
PP ar Sedīnbračkām spēlēja... itkā puisim iekšā ir, bet NU NEKĀDĪGI neiet ārā... . Bet, iespējams, tas tāpēc, ka visi " 'nucks " tagad ir sastrugeļojušies pamatīgi.

     [+] [-]

, 2009-10-07 22:11, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: PP ar Sedīnbračkām spēlēja... itkā puisim iekšā ir, bet NU NEKĀDĪGI neiet ārā... . Bet, iespējams, tas tāpēc, ka visi " 'nucks " tagad ir sastrugeļojušies pamatīgi.
Jūtu viņiem līdz...

     [+] [-]

, 2009-10-07 22:16, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Jūtu viņiem līdz...
Es gan ne visai... . Ja nu vienīgi itālim vārtos, bet tas tā vairāk uz "vārtsargu fanošanu", ne personālām simpātijām pret hokejistu balstīts.

     [+] [-]

, 2009-10-07 22:49, pirms 15 gadiem
Uzvara tiešām ir vajadzīga, spēs atvēsināt daudzu prātus. Līdz ar Reimonda pievienošanos otrajai maiņai, tā būs vēl ātrāka. Danielam beidzot jāsāk mest goli. Ja Hordičuku sodīs, tad Širokovs atkal tiks pie spēlēšanas šonakt.
Būs okej!

P.S. Bieksu pārim meitiņa un iespējams, ka Kevins nespēlēs šonakt.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-07 22:53, pirms 15 gadiem
Kāds zin, kas vārtos? Gan jau, ka Luongo

  -1 [+] [-]

, 2009-10-07 23:11, pirms 15 gadiem
Man atkal sanāks naktss negulēta,bet ceru ka būs vērts paskatīties...
Pitsburgai es domāju, ka nevaidzētu būt problēmām ar Fīniksu..
E. Malkinam būs visas iespējas izcelties..cerams..

channelsurfing.net
';

  -1 [+] [-]

, 2009-10-07 23:33, pirms 15 gadiem
Kaut kā liekas, ka nucks beidzot uzvarēs.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-07 23:43, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Nebrīnīšos, ja drīz pie apvāršņa parādīsies Canucks speciālists Šamanis.
Kāds vēl tev Canucks speciālists? Ja jau tā, tad jau esmu arī vēl pāris komandu speciālists