Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Pieredzējušais Hičkoks neturpinās darbu ar "Oilers"

Pieredzējušais Hičkoks neturpinās darbu ar "Oilers"
Kens Hičkoks uz "Oilers" soliņa. Foto: AP/Scanpix

Kanādiešu hokeja treneris Kens Hičkoks nepaliks Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Edmontonas „Oilers” galvenā trenera amatā. Par to savā „Twitter” kontā pavēstījis Kanādas medija „Sportsnet” apskatnieks Džons Šenons.

Vakar ziņojām, ka „Oilers” komanda tikusi pie jauna ģenerālmenedžera, jo tuvākajās dienās tiks parakstīts piecu gadu līgums 25 miljonu dolāru vērtībā ar Kenu Holandu. Lai gan speciālists vēl nav uzsācis darbu pie „Oilers” būvēšanas, jau tagad ir zināms, ka Edmontonai būs cits treneris, kurš šajā amatā nomainīs 67 gadus vecu Hičkoku.

Sezonā 2017./2018. kanādietis strādāja ar Dalasas „Stars”, kas viņa vadībā nav spējusi iekļūt „play-off” turnīrā. Pēc čempionāta beigām Hičkoks paziņojis par trenera karjeras beigām, taču 2018. gada novembrī pieņēma darba piedāvājumu no Edmontonas. Pirms viņa atnākšanas „Oilers” atradās 12. vietā Rietumu konferencē, bet sezonu noslēdza priekšpēdējā, 14. vietā, ar 35 uzvarām 82 spēlēs apsteidzot vien Losandželosas „Kings”.

Savā vairāk, nekā 40 gadu ilgajā trenera karjerā Hičkoks 26 gadus nostrādājis NHL. Treneris vadījis Filadelfijas „Flyers”, Dalasas „Stars”, Kolumbusas „Blue Jackets”, Sentluisas „Blues” un Edmontonas „Oilers”. Tieši Hičkoka vadībā „Stars” izcīnījusi vienīgo Stenlija kausa komandas vēsturē, triumfējot 1999. gadā, bet nākamajā sezonā zvaigznes aizcīnījušās līdz finālam, kurā atzina Ņudžersijas „Devils” pārākumu.

Galvenā trenera asistenta amatā Hičkoks piedalījies četrās olimpiskajās spēlēs Kanādas izlases sastāvā, palīdzot valstsvienībai tikt pie trīs zeltiem, vienā Pasaules kausā (arī zelts) un vienā pasaules čempionātā, savukārt, divos turnīros viņš bijis izlases galvenais treneris, vienu reizi izcīnot sudrabu. Pēc sezonas 2011./2012., kad Hičkoks ar „Blues” iekļuva Stenlija kausa otrajā kārtā, viņu nosauca par NHL labāko treneri.

Pēdējo 13 sezonu laikā "Oilers" tikai vienu reizi tikusi Stenlija kausa izcīņā, izstājoties otrajā kārtā.


, 2019-05-07 20:32, pirms 5 gadiem
Nav jau nekāds brīnums, jo Hičkoks ir treneris, kura spēle balstās uz aizsardzību, bet komandā, kurā ir šībrīža labākais līgas uzbrucējs Makdeivids un kopā ir divi 100 punktu guvēji (Draizaitls), ir jāizmanto šis potenciāls.

Turklāt, protams, ka GM Holands, kuru vakar iecēla amatā, grib visu būvēt no jauna. Turklāt, lai arī bizness ir un paliek bizness, ir ļoti simboliski, ka pēc bijušā DET GM atnākšanas uz EDM, no darba aiziet HC, kurš 90-to beigās vadīja DET vienus no niknākajiem pretiniekiem, DAL.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.