Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Monreālai 7:1, "Ducks" pārtrauc zaudējumu sēriju, Vehvileinens nomaina Korpisalo un debitē

Agris Suveizda

Monreālai 7:1, "Ducks" pārtrauc zaudējumu sēriju, Vehvileinens nomaina Korpisalo un debitē
Veini Vehvileinens. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā deviņu zaudējumu sēriju šonakt pārtraukusi Anaheimas "Ducks", kas Ziemeļu divīzijā nostūma Rūdolfa Balcera pārstāvēto Sanhosē "Sharks" uz pēdējo vietu.

Anaheimas "Ducks" izbraukumā pret Kolorādo "Avalanche" vispirms izlaida divu vārtu pārsvaru, bet pamatlaika beigās arī pati atspēlēja divu vārtu deficītu un pagarinājumā, izmantojot vairākumu, uzvarēja ar 5:4. Uzvarētāju labā divus vārtus guva Trojs Terijs, bet Rikardam Rakellam vārti un divas rezultatīvas piespēles. Trīs savstarpējo zaudējumu sēriju pārtrauca Monreālas "Canadiens", kas ar 7:1 sakāva Vinipegas "Jets". Ar trim punktiem izcēlās Brendans Galagers (2+1) un Tomāšs Tatars (0+3), bet aizsargi Džefs Petrijs un Džoels Edmundsons nopelnīja pozitīvu lietderību +4.

Vakardienas vakarā pie panākuma tika Ņujorkas klubi. "Rangers" pirmajā trešdaļā nenosargāja 2:0, taču ar 6:3 tik un tā pārspēja Ņūdžersijas "Devils". Raiens Stroums uzvarētāju labā atzīmējās ar diviem precīziem metieniem. Savukārt "Islanders" otrajā trešdaļā guva četrus vārtus un sagādāja savainotā Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" sesto zaudējumu pēc kārtas – 5:2. Neveiksmi piedzīvoja arī savainotā Elvja Merzļikina pārstāvēta Kolumbusas "Blue Jackets", kas ar 0:5 kapitulēja Dalasas "Stars", kura pārtrauca četru zaudējumu sēriju. Jonass Korpisalo atvairīja 18 no 22 metieniem un 50. minūtē tika nomainīts pie rezultāta 0:4, sagādājot debiju līgā savam tautietim Veini Vehvileinenam, kurš atvairīja trīs no četriem metieniem.

Piektajā spēlē pēc kārtas vismaz punktu nopelnīja Floridas "Panthers", kas atspēlējās un ar 6:2 pārspēja Nešvilas "Predators". Ar hat-trick uzvaru kaldināja Noels Akari, kuram iepriekšējās 14 spēlēs nebija neviena punkta. Ar pieciem vārtiem pēc kārtas Arizonas "Coyotes apspēlēja Minesotas "Wild" (5:2) – divus iemeta Tailers Picliks -, bet Vankūveras "Canucks" otro reizi pēc kārtas uzveica Toronto "Maple Leafs" (4:2). Pa trim punktiem Brokam Beseram un Džeitī Milleram (abiem 1+2). Pie trim punktiem tika arī slovēnis Anže Kopitars (2+1), kurš palīdzēja Losandželosas "Kings" atspēlēt 0:3 un pagarinājumā pieveikt Sentluisas "Blues", kuru neglāba Vladimira Tarasenko pirmā spēle sezonā. Tikmēr Konors Makdeivids ar uzvaras vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Edmontonas "Oilers" divreiz atspēlēties un uzvarēt Kalgari "Flames" (3:2).

SpēleRez
Devils – Rangers3:6
Islanders – Sabres5:2
Penguins – Flyers4:3
Predators – Panthers2:6
Coyotes – Wild5:2
Canadiens – Jets7:1
Canucks – Maple Leafs4:2
Avalanche – Ducks4:5 P
Stars – Blue Jackers5:0
Kings – Blues4:3 P
Oilers – Flames3:2
Sharks – Golden Knights0:4

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  -3 [+] [-]

, 2021-03-07 10:06, pirms 3 gadiem
Korpisalo ir izcili stati !!!
Ielaistie vārti vidèji spēlè - 3,15 ( 54.vieta lìgā)
Atvairīto metienu procents - 89,4% ( 53.vieta lìgà)

     [+] [-]

, 2021-03-07 10:09, pirms 3 gadiem
Kad Elvis būs atpakaļ?

  +2 [+] [-]

, 2021-03-07 10:25, pirms 3 gadiem
semerjaks rakstīja: Korpisalo ir izcili stati !!!
Ielaistie vārti vidèji spēlè - 3,15 ( 54.vieta lìgā)
Atvairīto metienu procents - 89,4% ( 53.vieta lìgà)
Nav jau viņš vienīgais tāds, t.i., kuram ir jāspēlē daudz, bet cipari vārgi - Marejs (OTT), Džarijs (PIT), Džonss (SJS), Koskinens (EDM), Greiss (DET).

Beigu beigās, tīri salīdzinājumam, var apskatīties kā šosezon iet Rīnem, Bobrovskim, Holtbijam, Praisam, Raskam daļēji, arī Halebakam. Veterānu Milleru vērā var neņemt, taču arī viņš labi papildinātu šo sarakstu.

Kas par sarakstu? Septiņi no pēdējo 8 gadu Vezinas balvas ieguvējiem spēlē, varbūt, tikai MAZLIET labāk kā Korpisalo.

     [+] [-]

, 2021-03-07 10:30, pirms 3 gadiem
Bet par Vehvilainenu - pirms nedēļas te bija grupa, kas atspērušies zīmēja shēmas par to, ka Kivlenieks tik uz dažām spēlēm aizsūtīts uz AHL, lai satrenējas un tad iet Korpisalo vietā.

Nedēļa pagājusi - Vehvilainens (ok, protams, ne no labas dzīves un ne tā kā, varbūt cerēja) ir debitējis NHL, kamēr Kivlenieks spēlē AHL.

Protams, vēl būtu labi redzēt jauno somu startējam mačus, taču kā viens no tīri reāliem scenārijiem ir tāds, ka arī pēc Merzļikina atgriešanās (nākamnedēļ?), Vehvilainens varētu palikt Kolumbusā.

No otras puses - Matīsam nav par ko baigi uztraukties. Viņam vajag tikai spēlēt un "ticēt procesam". Tam pašam, kurš pagājušsezon viņam ļāva debitēt NHL.

     [+] [-]

, 2021-03-07 10:34, pirms 3 gadiem
Juri, domā, ka Elvi pēc traumas sūtīs uz AHL spēļu praksei vai Vehvilainenu sēdinās taksī?

     [+] [-]

, 2021-03-07 10:38, pirms 3 gadiem
Man šobrīd patīk, ka Kivlenieks stabili spēlē AHL, nevis marinējas uz NHL beņķa. Vismaz viņš pierāda, ka ir labs NHL materiāls, ko jebkura NHL komanda būtu priecīga redzēt savās tuvākajās rezervēs.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-07 10:47, pirms 3 gadiem
Latviešu vārtsargu duets tomēr izskatās draudīgāk CBJ kā somu. Kivleniekam veiksmīgs nogrieznis AHL, tā turpinot gan jau arī parādīsies tikt iespējas tikt pie call up.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 10:48, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Juri, domā, ka Elvi pēc traumas sūtīs uz AHL spēļu praksei vai Vehvilainenu sēdinās taksī?
Ļoti šaubos par Merzļikina spēlēšanu AHL, lai gan, viss jau atkarīgs no traumas un viņa kondīcijām, ko mēs nevaram zināt.

Bet overall - pēc NHL noteikumiem visām komandām šogad vajag 3 vārtsargus. Vai tie ir pamatsastāvā vai 2+1, t.i., ar trešo taksī, nav svarīgi, bet vajag 3.

Pieņemot, ka Elvis atgriežas NHL (un pat ar visu iespējamo AHL, tāpat kkad jau atgriezīsies NHL), tad Merzļikins-Korpisalo ir pamatsastāva duets, bet ar pārējiem sākas interesantas lietas un vairāki iespējamie scenāriji.

Viens no tiem - Kivlenieks tiek atstāts AHL kā Klīvlendas pirmais numurs (viņš šobrīd spēlē labi un viņam arī nav bijis tādas labas AHL sezonas līdzšinējā karjerā), pašreizējais taksists Kems Džonsons tiek sūtīts uz AHL kā otrais, jo viņam sevi jāpierāda AHL un sēdēt bez mačiem nav ok.

Savukārt Vehvilainens paliek NHL. Pirmkārt, tāpēc, ka viņš šajos mērogos vēl jānotestē (līguma gads), otrkārt, tāpēc, ka CBJ arī iepriekš turēja vienu potenciālo AHListu (Kivlenieku) pie sevis, nevis sūtīja uz minoriem. Treškārt, tāpēc, ka sūtīt somu uz AHL nozīmē dalīt spēles laiku ar Kivlenieku, kas nav vajadzīgs ne vienam, ne otram, ne arī komandai.

Nesaku, ka tieši tā arī notiks, taču, domāju, ka šāds scenārijs ir viens no prioritārajiem. Kāds vēl? Atstāt visu kā bija sezonas startā. Taču, manuprāt, tas notiks tikai tad, ja Veini vispār būs "nekāds" pat treniņos.

     [+] [-]

, 2021-03-07 15:59, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nav jau viņš vienīgais tāds, t.i., kuram ir jāspēlē daudz, bet cipari vārgi - Marejs (OTT), Džarijs (PIT), Džonss (SJS), Koskinens (EDM), Greiss (DET).

Beigu beigās, tīri salīdzinājumam, var apskatīties kā šosezon iet Rīnem, Bobrovskim, Holtbijam, Praisam, Raskam daļēji, arī Halebakam. Veterānu Milleru vērā var neņemt, taču arī viņš labi papildinātu šo sarakstu.

Kas par sarakstu? Septiņi no pēdējo 8 gadu Vezinas balvas ieguvējiem spēlē, varbūt, tikai MAZLIET labāk kā Korpisalo.
Nē, nu tās tādas atmazkas. Man darbā tādas padotie bieži zīmē, kad ir nolaista laža. Kaut kādi arī ir slikti? Nu un? Tu esi 54. vietā līgā.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-07 17:26, pirms 3 gadiem
ovečka rakstīja: Nē, nu tās tādas atmazkas. Man darbā tādas padotie bieži zīmē, kad ir nolaista laža. Kaut kādi arī ir slikti? Nu un? Tu esi 54. vietā līgā.
Ja par darbu, tad piemērs - kaut kāds darbinieks nolažo. Ok, vainīgs un tā tālāk.
BET
Ja visi kā viens sāk lažot "nopelniem bagātie"? Varbūt vaina nav darbiniekos?

Ja pagājušo sezonu ar vismaz 91.5% atvairīto metienu noslēdza 20 vārtsargi, tad uz šo brīdi tādi ir tikai 7. Gandrīz 3 reizes mazāk. Un te nav stāsts ne par Korpisalo, ne par to, ka "a Janka arī lažo", ne pārējo čīkstingu.

Tās ir šīs sezonas reālijas. Starp citu, līgas vārtsargu vidējais atvairīto metienu procents ir zemākais kopš 06./07. sezonas un 3. zemākais pēclokauta ērā.
Starp 10 visvairāk spēlējušajiem vārtsargiem 6 nav pat 91% atvairīto metienu. Halebaks ar 91.1% arī nav tā, ka baigi tālāk.

Traka sezona. Tāpēc, ne tikai iepriekšējo gadu monstri (Korpisalo gan tāds nav bijis) lažo, bet arī starp labākajiem kadriem arī ir tādi, kas iepriekš, teiksim, tā nespīdēja.

     [+] [-]

, 2021-03-08 11:46, pirms 3 gadiem
Un atkal mēs runājam par to pašu. 54. vieta ir 54. vieta. Nu ko nozīmē, ka iet sliktāk? Viņi visi sēž 54. vietā? Nē. Izrādās, ka ir veseli 53 pirms viņa, kuriem tomēr fantastiskā kārtā iet labāk.