Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Lundkvists nespēlēs vismaz trīs nedēļas, Keins – vairākus mēnešus

Lundkvists nespēlēs vismaz trīs nedēļas, Keins – vairākus mēnešus
Henriks Lundkvists
Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas „Rangers” pamatvārtsargs Henriks Lundkvists 31. janvārī gūtās traumas dēļ būs spiests izlaist vismaz trīs nedēļas, savukārt Vinipegas „Jets” uzbrucējam Evanderam Keinam nepieciešama pleca operācija, kas liegs hokeju spēlēt 4-6 mēnešus.

Henriks Lundkvists spēlē pret Karolīnas „Hurricanes” saņēma triecienu pa kaklu un bija spiests sagaidīt medicīnisko palīdzību, taču maiņu nepieprasīja un nospēlēja līdz galam, palīdzot „Rangers” uzvarēt ar 4:1. Pēc spēles vārtsargs atzina, ka bijis visai apdullis un sāpējusi galva.

Nākamo spēli pret „Bruins” zviedru vārtsargs izlaida, un nu „Rangers” apstiprinājusi, ka Lundkvistu vārtos nevarēs redzēt vēl labu laiciņu, proti, vismaz trīs nedēļas. Pēc šī laika posma viņa veselība tiks izvērtēta vēlreiz un tad arī tiks pieņemts lēmums par Lundkvista atgriešanos laukumā. Ņujorkas mediji iepriekš ziņoja, ka viņam nāksies izlaist vismaz mēnesi.

„Rangers” pamatvārtsarga vietu ieņems Kams Talbo, kurš NHL pagaidām aizvadījis tikai 33 spēles, bet kā rezervists no AHL izsaukts 20 gadus vecais Makenzijs Skapskis. Lundkvists šosezon 39 spēlēs atnesis Ņujorkai 25 uzvaras, vidēji ielaižot 2,25 vārtus un atvairot 92,2% pretinieku metienu. Viņam arī piecas sausās spēles, un „Rangers” šobrīd ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

Savukārt Vinipegas „Jets” palikusi bez uzbrucēja Evandera Keina, kuram gaidāmās pleca operācijas dēļ būs jāizlaiž 4-6 mēneši, proti, visa atlikusī sezona. Keinam savainojums traucējis visas sezonas gaitā, taču piektdienas treniņā stāvoklis krasi pasliktinājies. Šosezon viņš bija guvis 22 punktus (10+12) 37 spēlēs, taču nesen iekūlās disciplinārā skandālā, jo nebija ievērojis komandas ģērbšanās normas (uz sapulci ieradies treniņtērpā) un par to izpelnījies komandas biedru nosodījumu, kā arī ticis nosēdināts rezervē.

Keina līgumā palikušas vēl trīs pilnas sezonas, taču viņa ne pārāk veiksmīgā snieguma dēļ pirms traumas bija parādījušās plašas spekulācijas par viņa aizmainīšanu. Šobrīd Keina vietu uzbrukumā ieņems aizsargs Dastins Baflins.

Savukārt Tampabejas „Lightning”, kuras sistēmā spēlē arī Kristers Gudļevskis, ieguvusi divus uzbrucējus – 2009. gada pirmajā kārtā draftēto Kārteru Eštonu un AHL spēlējošo Deividu Brolu. Toronto „Maple Leafs” abus uzbrucējus atdevusi praktiski par velti, proti, „Lightning” ģenerālmenedžeris maiņā iesaistīja tikai 2016. gada septītās kārtas drafta izvēli.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2015-02-07 11:08, pirms 9 gadiem
Pēc gūtās traumas spēles Lundqvists vēl stāveja kastē pret Floridu, kur uzvarēja 6:3, bet tikai pēc tās spēles viņš izlaida pret Bruins! Cerams, ka pa to mēnesi bez Lundqvista rangeri neiebrauks auzās!
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
108

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
27

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.