Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Forbes" par vērtīgāko NHL komandu nosauc Ņujorkas "Rangers"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Forbes" par vērtīgāko NHL komandu nosauc Ņujorkas "Rangers"
Foto: USA Today/Scanpix

Šajās dienās prestižais biznesa žurnāls "Forbes" ir publicējis kārtējo Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu vērtības rangu, kurā pirmo vietu ieņem Ņujorkas "Rangers".

Žurnālā "Forbes" regulāri tiek publicēti vērtīgāko sporta komandu reitingi, bet šoreiz ir pienākusi NHL hokeja komandu kārta.

Pēc žurnāla ekspertu slēdzieniem un aprēķiniem ir noskaidrots, ka 2018./2019. gada sezonas vērtīgākā NHL komanda ir Ņujorkas "Rangers". Viņu vērtība tiek lēsta 1.55 miljardu ASV dolāru apjomā. Otrajā vietā ir ierindojusies Toronto "Maple Leafs" ar 1.45 miljardiem, bet trijnieku noslēdz Monreālas "Canadiens", kuru vērtība esot 1.3 miljardi ASV dolāru.

Tāpat der atzīmēt, ka pirmās piecas komandas šajā rangā pārstāv tā saukto "Original Six", jeb vecāko NHL komandu grupu. Detroitas "Red Wings" gan ir mazliet iepalikusi no saviem "oriģinālā sešinieka" biedriem un ar 775 miljoniem ieņem astoto vietu.

Jāpiebilst, ka, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, NHL komandu vidējā vērtība ir augusi par aptuveni sešiem procentiem un ir 630 miljoni ASV dolāru.

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" šajā reitingā ieņem 29. vietu, jo viņu vērtība ir novērtēta uz 375 miljoniem ASV dolāru.

Lasvegasas "Golden Knights" ir novērtēta uz 575 miljoniem un ieņem 12. vietu, bet pati "mazvērtīgākā" NHL komanda šajā sezonā esot Arizonas "Coyotes" – 290 miljoni ASV dolāru.

Jāpiebilst, ka tāpat jaunais reitings parāda arī to, ka 2017./2018. gada sezonā sešas NHL vienības ir strādājušas ar zaudējumiem un vislielākie tie ir bijuši Floridas "Panthers" – 21 miljons ASV dolāru.

Ar pilnu 2018./2019. gada reitingu var iepazīties ŠEIT.
Izmantotie resursi:
https://www.forbes.com/