Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Nākamreiz, kad spēlēšu, noteikti izcīnīšu uzvaru"

Andrejs Siliņš

Merzļikins: "Nākamreiz, kad spēlēšu, noteikti izcīnīšu uzvaru"
Elvis Merzļikins. Foto: AFP / Scanpix

"Varbūt atvairīju arī labus metienus, bet tik un tā - man būtu jāglābj komanda - ja tiek pieļautas kļūdas, tad mans darbs kā pēdējam cilvēkam aizsardzībā ir izglābt komandu," paškritisks pēc zaudējuma un septiņu vārtu ielaišanas Nacionālās hokeja līgas (NHL) debijas spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" rindās bija Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins.

"Man bijušas arī sliktākas spēles, bet tad es biju jauns, tas bija pasaules junioru čempionātā, nevis NHL," sarūgtinājumu par savu sniegumu debijas mačā neslēpa Merzļikins. "Šeit tas viss ir nopietni. Es spēlēju slikti, bet mācīšos, turpināšu strādāt un centīšos kļūt labāks."

Pirmajā trešdaļā komandas vārtus neguva, bet otrajā trešdaļā ripa piecas reizes pabija Elvja sargātajos vārtos. Merzļikins norādīja, ka nav lūdzis nomaiņu pirms pēdējās trešdaļas. "Nē, tādas sarunas mums [ar treneri] nebija. Esmu pieaudzis cilvēks, uzņemos atbildību. Saprotu, kur pieļāvu kļūdas. Pārāk daudz ielaidu caur rokām. Šīs kļūdas ir grūti izskaidrot uzreiz pēc mača. Varbūt atvairīju arī labus metienus, bet tik un tā - man būtu jāglābj komanda - ja tiek pieļautas kļūdas, tad mans darbs kā pēdējam cilvēkam aizsardzībā ir izglābt komandu. Nākamreiz, kad spēlēšu, noteikti izcīnīšu uzvaru."

"Pēdējā trešdaļā šādā situācijā tu cīnies pats ar sevi. Domāju, ka būšu nervozāks, jo tā bija mana pirmā NHL spēle, bet biju pārsteigts, ka tā nenotika. Domāju, ka pirmajā trešdaļā spēlēju labi. Otrajā trešdaļā tas bija melnais caurums un arī pēdējā trešdaļā varēju nospēlēt labāk. Pēdējā trešdaļā spēlēju pats pret sevi. Labi, ka treneris mani nenoņēma, lai es pats varētu tikt atpakaļ uz kājām."

"Esmu kritisks pats pret sevi. Tuvākajās dienās būs daudz video materiāla, ko skatīties. Notikušajam ir gan negatīvā, gan pozitīvā puse. Rīt būs jauna diena, man jāatpūšas un atkal jāsāk smagi strādāt," norādīja Elvis.

"Domāju, ka Elvis bija spēlē. Bet šī ir līga, kas nepiedod [kļūdas]. Šī viņam ir laba mācība. Zinājām, ka mums būs šādas mācības, un tagad svarīgākais ir tas, kā ar tām tiksim galā," pēc mača sacīja "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella. "Šī ir iespēja jau sezonas sākumā mācīties pacietību, mācīties to, kā mums būtu jāspēlē. Cerams, tiksim ar to galā pareizi."

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets

  +8 [+] [-]

, 2019-10-06 14:32, pirms 5 gadiem
Nākamreiz, kad spēlēs Pitsburgā, nevis vispār. Tā viņš teica.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-06 14:35, pirms 5 gadiem
Cerams, ka būs vēl iespēja

 +11 [+] [-]

, 2019-10-06 14:42, pirms 5 gadiem
Mēs turam īkšķus par Tevi Elvi!!

  +4 [+] [-]

, 2019-10-06 15:03, pirms 5 gadiem
Turies, Elvi! Lai Tev izdodas uzlabot savu spēli un sevi pierādīt!

  +3 [+] [-]

, 2019-10-06 15:10, pirms 5 gadiem
Elv,i mēs par Tevi!
Pameta Tevi zem tanka, bet izturi, Tu Esi Meistarīgs vārtsargs, Tici Sev un viss būs lieliski 👍

  +3 [+] [-]

, 2019-10-06 15:10, pirms 5 gadiem
Pareiza attieksme.

Galvenais ir parliecība par sevi. Ja tā ir, tad ir pilnīgi pajāt par vienu sliktu zāģi.

     [+] [-]

, 2019-10-06 15:44, pirms 5 gadiem
intars128 rakstīja: Cerams, ka būs vēl iespēja
Gan jau vēl būs - Korpisalo ir tāds pats caurums.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-06 15:50, pirms 5 gadiem
Komanda tiek būvēta no nulles....
Tā kā vienalga kurš būs pirmais, kurš otrais numurs, tas tagad vienalga... uz pleijofiem mērķis ir tikt pēc gadiem trim....
Tā kā neskumsim par zaudējumiem šo un nākam gadiem ...

     [+] [-]

, 2019-10-06 18:07, pirms 5 gadiem
Čalis nospēlejis vienu spēli NHL un jau brēku ceļ ļāujie viņā iejusties. jūtu ka drīz tautai panesīsies Elvi uz Dinamo frāzes

     [+] [-]

, 2019-10-06 18:08, pirms 5 gadiem
Es jau PČ ievēroju ka šitas pašpārliecinatis kadrs gāja 3 metrus laukā no vārtiem. Par Gudļevski viņš varbūt ar muti tikai ir labāks.

     [+] [-]

, 2019-10-06 19:09, pirms 5 gadiem
Elvim jāmācās arī no neveiksmēm. Jādomā, ka viņš zin, kā tikt galā ar šādām situācijām.
Saprotams, ka jārēķinās, ka NHL būs daudz smagāk nekā Šveicē !

     [+] [-]

, 2019-10-07 00:34, pirms 5 gadiem
Elvim viss būs kārtībā, viņam ir īsta vīra rūdījums un cīnītāja raksturs. Šāds zaudējums ir protams šoks ,likās - kas tāds var notikt ar jebkuru ,tikai ne ar Elvi ,bet ,acīmredzot, šobrīd Elvim vēl ir pamatīgi jāpievelk līdz NHL līmenim. Tas tikai lieku reizi demonstrē ,cik patiesībā labs vārtsargs bija Gudļevskis. Savā debijā viņš bija daudz gatavāks, ja salīdzinām šobrīd ar Elvi.Vnk Gudija motivāciju nokāva Tampas fermā, šajā sistēmā nebija ne vismazākā nodoma dot reālu iespēju viņam.Tā arī čalis iekšēji salūza ,un pārējo mēs šodien redzam. Kas zin , varbūt Gudijam izdodas atgriezties ahl un tomēr atrast spēkus sevī turpināt cīņu par NHL. Man liekas, šobrīd tas nemaz nebūtu Gudim sliktākais variants ,ja vien tāda iespēja būtu. Veiksmi vēlu abiem - Gudijam un Elvim šobrīd - lai izdodas šajā cīņas raundā uzvarēt.

     [+] [-]

, 2019-10-07 10:12, pirms 5 gadiem
Gan jau būs labi.Darba Elvim netrūks,jo Kolumbusa šosezon nav tik jaudīga,ka pērn.Tā kā būs iespēja vēl sevi pierādīt.Galvenais ,lai izdodās.Starp citu,šis pēriens var nākt tikai par labu,jo puisis redz,ka joku šeit nav un nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-07 11:21, pirms 5 gadiem
Da normāli Elvis nostāvēja, jā kaut kur varbū varēja labāk nospēlēt, bet ja aizsardzība ļauj pilnīgi brīvi mest, tad loģiski, ka kaut kad arī iemetīs

     [+] [-]

, 2019-10-07 14:30, pirms 5 gadiem
erred rakstīja: Elv,i mēs par Tevi!
Pameta Tevi zem tanka, bet izturi, Tu Esi Meistarīgs vārtsargs, Tici Sev un viss būs lieliski 👍
hahah zem tanka,tads pajolis parasta nhl spele,kur Elvis pielika bikses vienkarsi!!!