Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Play-off" neiekļuvušie NHL klubi vēlas iespēju agrāk sākt treniņnometnes

Andrejs Siliņš

"Play-off" neiekļuvušie NHL klubi vēlas iespēju agrāk sākt treniņnometnes
Zemgus Girgensons. Foto: Bruce Bennett/AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubi, kas netika iekļauti Toronto un Edmontonā notiekošajā Stenlija kausa izcīņā, izteikuši vēlmi treniņnometnes pirms nākamās sezonas sākt divas nedēļas ātrāk par komandām, kurām jāpiedalās šīs sezonas izslēgšanas turnīrā.

Šobrīd Kanādas pilsētās Toronto un Edmontonā notiek Stenlija kausa izcīņa ar 24 komandu līdzdalību, bet pārējām septiņām komandām bez oficiālām spēlēm būs jāiztiek teju deviņi mēneši - no marta vidus, kad koronavīrusa pandēmijas dēļ sezona tika pārtraukta, līdz jaunās sezonas sākumam 1. decembrī. Klubi ar tik ilgu dīkstāvi nav mierā un pieprasa līgai atļaut sākt organizēt treniņnometnes pirms jaunās sezonas agrāk.

"Gribam to, pie kā tika tās 24 komandas [kas spēlē Stenlija kausā]," izteicies kāda kluba ģenmerālmenedžeris. Visdrīzāk, runa ir par iespēju sākt trenēties divas nedēļas ātrāk nekā pārējās komandas, kas šobrīd turpina aktuālo sezonu. Šobrīd noteiktais treniņnometnes sākuma laiks ir 17. novembris.

Līgas komisāra vietnieks Bils Deilijs jau esot runājis ar klubu pārstāvjiem, un šāda iespēja izskatoties visai reāla. Tiesa, līga vēlas, lai spēlētājiem dalība treniņnometnēs agrāk būtu pēc brīvprātības principa, un klubi nesodītu hokejistus, kuri izvēlētos pievienoties komandai tikai uz 17. novembri.

Šīs sezonas Stenlija kausā nespēlē septiņi klubi: Bufalo "Sabres", Otavas "Senators", Detroitas "Red Wings", Ņūdžersijas "Devils", Anaheimas "Ducks", Losandželosas "Kings" un Sanhosē "Sharks".

Zemgus Girgensons pavadījis Bufalo komandā visu savu līdzšinējo NHL karjeru, bet pēc šīs sezonas līgums ar klubu beidzas. Otavas "Senators" sistēmā spēlējušajam Rūdolfam Balceram arī pēc šīs sezonas beidzas līgums, taču, atšķirībā no Girgensona, Balcers būs ierobežots brīvais aģents.

Izmantotie resursi:
https://www.thescore.com/

     [+] [-]

, 2020-08-06 15:23, pirms 4 gadiem
Girgensons diez paliek Buffalo?

     [+] [-]

, 2020-08-06 17:49, pirms 4 gadiem
Jānis_LV rakstīja: Girgensons diez paliek Buffalo?
vai tad viņam ir piedāvāts pagarināt līgumu?