Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugers: "Noņēmām kāju no gāzes pedāļa..."

Andrejs Siliņš

Bļugers: "Noņēmām kāju no gāzes pedāļa..."
Teodors Bļugers (pa kreisi). Foto: nhl.com

"Šis zaudējums ir ļoti, ļoti sarūgtinošs," neraugoties uz saviem pirmajiem vārtiem Stenlija kausā, Pitsburgas "Penguins" latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers neslēpa sarūgtinājumu pēc zaudējuma Monreālas "Canadiens", kas Bļugera komandu nostādījis bezdibeņa malā - zaudējums nākamajā mačā nozīmētu beigt cīņu par Stenlija kausu.

"Noņēmām kāju no gāzes pedāļa. Tajā brīdī zaudējām spēles pavedienu, un viņi iemeta savus vārtus," maču komentēja Bļugers, kura pārstāvētā "Penguins" nenoturēja divu vārtu pārsvaru (3:1). "Grūti [šādos zaudējumos] izcelt vienu lietu. Domāju, ka vienkārši nepietiekami smagi cīnījāmies aizsardzībā, ļāvām viņiem tikt zonā un tikt pie iespējām vārtu tuvumā."

"Šis zaudējums ir ļoti, ļoti sarūgtinošs. Domāju, ka pirmo spēles pusi aizvadījām diezgan labi, mums bija divu vārtu pārsvars. Šajā sezonas posmā jāatrod veids, kā šādas spēles pabeigt sev labvēlīgi. Mēs to nepaveicām. Necīnījāmies pietiekami kārtīgi. Šai jākļūst par labu mācību, skatoties uz turpmāko. Šeit nav daudz vietu kļūdām, ceturtajā spēlē mums jāparāda sava labākā spēle," turpināja Bļugers.

25 gadus vecais Bļugers NHL aizvada savu otro sezonu. Pērn Teodors devās laukumā tikai vienā Stenlija kausa mačā, paliekot bez rezultativitātes punktiem, bet šovasar ir stabila vērtība "Penguins" sastāvā, piedalījies visos trijos līdzšinējos Stenlija kausa mačos, un aizvadītās nakts vārti Teodoram bija pirmie karjerā NHL izslēgšanas spēlēs.

"Mums jābūt centīgākiem," par spēli aizsardzībā sacīja "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivens, atzīmējot, ka komanda šoreiz piecas reizes palika mazākumos - tikpat, cik pirmajā un otrajā mačā kopā. "Šajā ziņā varējām paveikt labāku darbu. Mazliet par daudz sēdējām aizsardzībā. Mums kārtīgi jācīnās aizsardzībā, lai uzbrukumu izveidotu tieši no aizsardzības."

Ceturto sērijas spēli "Penguins" un "Canadiens" aizvadīs rītvakar 23:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...