Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bļugers neizmanto iespēju vērsties arbitrāžas tiesā, Biningtons un Truba gan

Bļugers neizmanto iespēju vērsties arbitrāžas tiesā, Biningtons un Truba gan
Mets Marejs un Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Kļuvuši zināmi 40 ierobežoti brīvie aģenti, kuri vērsušies Nacionālās hokeja līgas arbitrāžas tiesā, jo nespēj vienoties par jaunu līgumu. Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons vakar pagarināja savu līgumu, tādējādi no iespējas atsakoties.

Zināmākais starp hokejistiem, kuri vērsušies arbitrāžas tiesā, ir 25 gadus vecais vārtsargs Džordans Biningtons, kura pievienošanās palīdzēja Sentluisas "Blues" izrauties no pēdējās vietas un pelnrušķītes stāstu pabeigt ar izcīnītu Stenlija kausu. Viņš pagājušajā sezonā pelnīja 650 tūkstošus dolāru, un skaidrs, ka čempions vēlas algas pielikumu.

Iespēju izmantojis arī aizsargs Džeikobs Truba, kurš šovasar tika aizmainīts no Vinipegas "Jets", nonākot Ņujorkas "Rangers" rindās. 25 gadus vecajam hokejistam bija viena gada līgums par 5,5 miljoniem, bet tagad viņš vēlas tikt pie ilgtermiņa vienošanās. Aizvadītajā sezonā aizsargs sasniedza karjeras rekordu, sakrājot 50 punktus.

No Stenlija kausa finālā spēlējušās Bostonas "Bruins" arbitrāžas tiesā vērsies Dentons Heinens – uzbrucējs, kurš regulārajā čempionātā tika pie 34 punktiem, bet 24 izslēgšanas mačos viņš sakrāja astoņus.

Ja Girgensons iespēju neizmantoja, tad četri viņa komandas biedri gan – vārtsargs Līnuss Ulmarks, aizsargs Džeiks Makkeibs un uzbrucēji Evans Rodrigess un Remi Elī. Latvietis vakar parakstīja viena gada līgumu par 1,6 miljoniem dolāru, tādējādi nākamvasar viņš var kļūt par neierobežoti brīvo aģentu un izskatīt jebkuras komandas piedāvājumu.

Lai hokejists varētu vērsties arbitrāžas tiesā, viņam jābūt ierobežoti brīvajam aģentam. Tātad viņa iespējas kontrolē tikai viena komanda, un, lai šo procesu padarītu vienlīdzīgāku, tika ieviesta iespēja spēlētājiem vērsties pie neatkarīga izvērtētāja, kurš pēc abu pušu uzklausīšanas pieņemtu lēmumu par līguma apmēriem. Komandai pēc tam ir tiesības atteikties no nosacījumiem, tādējādi padarot spēlētāju par neierobežoti brīvo aģentu.

Iespēju vērsties arbitrāžas tiesā nav izmantojis centra uzbrucējs Teodors Bļugers. Vienīgais no Pitsburgas "Penguins" spēlētājiem, kurš to ir izdarījis, ir uzbrucējs Zaks Astons-Rīss.

Sēdes notiks laika posmā no 20. jūlija līdz 4. augustam. Vērts pieminēt, ka hokejists, kurš vērsies arbitrāžas tiesā, tāpat drīkst turpināt sarunas ar komandu par jauna līguma parakstīšanu. Piemēram, Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Sedriks Pakets vērsās pie arbitrāžas tiesas, bet jau šodien viņam kabatā ir jauns līgums. Lielākā daļa no hokejistiem līdz sēdei nemaz nenonāk, jau iepriekš vienojoties par līguma nosacījumiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/40-nhl-pla...


, 2019-07-06 17:10, pirms 5 gadiem
Nu gan, salīdzīnāja pirkstu ar trubu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-07-06 17:24, pirms 5 gadiem
Birojā laikam lielais "kodiens", tāds dīvains šodien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-07-06 18:05, pirms 5 gadiem
Bļugeram jāpieprasa 1-virziena līgums, summa ir mazākais; nevajadzetu piekrist 2-virzienu līgumam;
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
48

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
26

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.