Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ar "Bruins" finālā spēlējušais Juhansons paraksta līgumu ar "Sabres"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ar "Bruins" finālā spēlējušais Juhansons paraksta līgumu ar "Sabres"
Markuss Juhansons. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, parakstījis divu gadu līgumu par deviņiem miljoniem dolāru ar zviedru uzbrucēju Markusu Juhansonu.

28 gadus vecais Juhansons pagājušo sezonu sāka Ņūdžersijas "Devils" rindās, 48 mačos sakrājot 27 punktus, līdz viņš tika aizmainīts uz Bostonas "Bruins". Jaunajā komandā zviedrs aizvadīja desmit mačus regulārajā čempionātā, tiekot pie trim punktiem, bet Stenlija kausa izcīņā viņa kontā 22 spēles un 11 punkti, tostarp četri vārti. "Bruins" sasniedza finālu, kurā ar 3-4 piekāpās Sentluisas "Blues".

Juhansons pirms piecām dienām kļuva par brīvo aģentu un varēja sākt sarunas ar citām komandām. Iepriekš Vašingtonas "Capitals" pārstāvējušais (tieši ar šo komandu viņš noslēdza savu iepriekšējo līgumu, kas bija 13,75 miljoni trīs gados) uzbrucējs panācis vienošanos ar "Sabres", kas turpmāk maksās 4,5 miljonus sezonā (iepriekš bija 4,58).

Labāko sezonu Juhansons aizvadīja tieši "Capitals" sastāvā, 2016./17. gada sezonu pabeidzot ar 58 punktiem, un drīz pēc tam viņš tika aizmainīts uz "Devils". Turpinājumā viņš cīnījies ar veselības problēmām, ciešot no vairākiem smadzeņu satricinājumiem. Tomēr "Bruins" rindās viņš bija liels palīgs.

Juhansons nav pārstāvējis Zviedrijas izlasi pasaules čempionātos, bet viņš piedalījās 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs, kad izcīnīja sudraba medaļu, piecos mačos tiekot pie vienas rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/marcus-joh...

     [+] [-]

, 2019-07-06 21:04, pirms 5 gadiem
Varētu šo fruktu pamēģināt ielikt vienā maiņā ar Girgensonu, kas diezin vai notiks, būtu interesanti paskatīties uz abiem.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-06 21:28, pirms 5 gadiem
Ļoti labi, ka šis ir prom no lāčiem!!! Paldies par pienesumu playoff! Sadziedēs pārējie džeki traumas lāčos un iztiks bez Juhansona! Pareizi darīts no GM puses! Sabres domāju, ka iegrābās. Bet to redzēs reg. sez. vidū!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-07 02:38, pirms 5 gadiem
Ja gribi būt valodnieks, tad pareizi būtu Jūansons.