Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Par "Oilers" ģenerālmenedžeri kļūs vairāk nekā 20 gadus "Red Wings" pavadījušais Holands

Par "Oilers" ģenerālmenedžeri kļūs vairāk nekā 20 gadus "Red Wings" pavadījušais Holands
Kens Holands un Stīvs Aizermens. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Edmontonas "Oilers" jaunais ģenerālmenedžeris būs Kens Holands, ar kuru tiks parakstīts piecu gadu līgums 25 miljonu dolāru vērtībā. Oficiāls paziņojums sekos tuvākajās dienās.

"Oilers" aizvadītajā sezonā uzvarēja tikai 35 no 82 spēlēm un ar 79 punktiem Rietumu konferences kopvērtējumā apsteidza tikai vienu komandu – Losandželosas "Kings". Tādējādi Konora Makdeivida ērā, kas ilgst jau četrus gadus, Edmontona izslēgšanas spēlēs iekļuvusi tikai vienu reizi.

Sezonas gaitā no ģenerālmenedžera amata tika atlaists Pīters Čiareli, bet viņa amatā uz nenoteiktu laiku stājās Kīts Greckis, NHL rezultatīvākā hokejista Veina Grecka brālis. Viņš tika izskatīts kā kandidāts ilgtermiņa līguma noslēgšanai, tomēr priekšroka dota Holandam. Viņa darāmo darbu sarakstā ir atbrīvošanās no nevajadzīgajiem spēlētājiem, ar kuriem noslēgti pārāk bagātīgi līgumi.

63 gadus vecais Holands no 1997. gada līdz pat šim pavasarim bija Detroitas "Red Wings" ģenerālmenedžeris, trīs reizes palīdzot komandai izcīnīt Stenlija kausu – 1998., 2002. un 2008. gadā. "Red Wings" ilgu laiku bija starp NHL galvenajām favorītēm, taču, aizejot vairākiem līderiem, sācies pārbūves process.

Tas tika uzticēts Stīvam Aizermenam, kamēr Holands no ģenerālmenedžera amata tika aizbīdīts uz viceprezidenta pozīciju, paliekot bez tiesībām lemt par komandas būvēšanu. Acīmredzot Holands ar to nebija mierā, un viņš tagad pieņēmis "Oilers" izaicinājumu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/holland-accepts-...


, 2019-05-06 20:57, pirms 5 gadiem
Iespējams, ka Holandam, cilvēkam, kurš zina ko nozīmē uzvarēt un veidot čempionu komandas, sanāks "Oilers" ievirzīt pareizajā gultnē. Citādāk tas ir bēdīgs stāsts ne tikai panākumu, bet arī iztērēto iespēju kontekstā. Cik augsto drafta piku ir iztērēts un aizmainīts prom, cik stulbu līgumu parakstīts, to pat saskaitīt nevar.
, 2019-05-07 01:09, pirms 5 gadiem
No Detroitas labāk nebūtu ņēmuši,paskatoties kādi viņi ir tagad pabiras!!😁

GG BLACKHAWKS!!!
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).