Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Predators" uzvara deviņu vārtu trillerī, "Lightning" turpina graut pretiniekus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Predators" uzvara deviņu vārtu trillerī, "Lightning" turpina graut pretiniekus
Tampabejas "Lightning" svin vārtu guvumu. Foto: AP/Scanpix

Šonakt sešās no desmit Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītajās spēlēs uzvarētāja noskaidrošanai nepietika ar 60 minūtēm, Nešvilas "Predators" tā dramatiskā veidā otro reizi trīs dienu laikā pēcspēles metienos pieveicot (5:4) tiešo konkurenti Minesotas "Wild".

Lai gan visas cīņas griezumā metienos pārāka (35:25) bija "Wild" komanda, taču divas reizes vadību pirmajos divos periodos izlaida tieši plēsēji. Trešās trešdaļas ievadā pieredzējušais Ēriks Fers pirmoreiz priekšgalā izvirzīja "Wild" (3:2), tomēr jau nākamo sešu minūšu laikā "Predators" bija atguvusi ne tikai vadību, bet arī vadības grožus (4:3).

Pamatlaika noslēgumā gan bijušais "Predators" hokejists Kevins Fiala guva savus otros vārtus spēlē, izraujot neizšķirtu un pagarinājumu (4:4). Tajā "Wild" neizmantoja bijušā spēlētāja Mikaela Granlunda noraidījumu, kas noslēgumā viesiem maksāja punktu, jo pēcspēles metienu četrās sērijās vienīgais precīzais raidījums padevās plēsējam Raienam Džohansenam.

Citā spēlē 12. uzvaru pēdējos 13 mačos izcīnīja līgas līdervienība Tampabejas "Lightning", kas ar 5:2 sakāva Vinipegas "Jets". Vienā no spēles epizodēm pēc spēcīga Ņikitas Kučerova metiena savainots tika "Jets" vārtsargs Konors Helebaks, kurš gan vēlāk bija spējīgs spēlē atgriezties.

Ar diviem Sebastjana Aho vārtu guvumiem nebija gana, lai Karolīnas "Hurricanes" izcīnītu divus punktus Bostonā pret vietējo "Bruins". Mājinieki bija pārāki pagarinājumā, kur tā otrajā minūtē uzvaras metiens padevās čeham Dāvidam Krejči, kura rēķinā šonakt arī viena rezultatīva piespēle.

Ar rezultātu 3:1 panākumus svinēja Anaheimas "Ducks" un Monreālas "Canadiens", kuras viesos pieveica attiecīgi Arizonas "Coyotes" (pārtrūka sešu uzvaru sērija) un Losandželosas "Kings" (11. zaudējums pēdējās 12 cīņās).

Vienīgo sauso spēli šonakt aizvadīja Dalasas "Stars" vārtsargs Bens Bišops, kurš atvairīja visus 28 pa viņa vārtiem izdarītos metienus un palīdzēja zvaigznēm ar minimālu 1:0 mājās pieveikt vairākus līderus nesen aizmainījušo Ņujorkas "Rangers". Vienīgais rezultatīvais metiens otrā perioda sākumā zviedra Juna Klinberja rēķinā.

Negaidīti nepārliecinoši turpina spēlēt ar zvaigznēm piepildītā Kolumbusas "Blue Jackets" vienība, kas viesos ar 2:1 pēcspēles metienos (realizēja Kems Atkinsons un Artēmijs Panarins) apspēlēja ar daudziem savainojumiem novājināto pastarīti Ņūdžersijas "Devils". Jāpiebilst, ka spēles laikā velniem piederēja liels pārsvars (metieni 30:18).

Visbeidzot divu neveiksmju sēriju šonakt pārtrauca Kolorado "Avalanche", kas trīsreiz spēja atspēlēties un pagarinājumā ar 4:3 pārspēja Detroitas "Red Wings", kam šīs bija jau astotais zaudējums pēc kārtas. Uzvaras vārtus mājinieku labā guva Neitans Makinons.

6. marts

SpēleRez.SpēleRez.
Devils – Blue Jackets1:2 PMBruins – Hurricanes4:3 P
Avalanche – Red Wings4:3 PStars – Rangers2:1
Islanders – Senators5:4 PMPenguins – Panthers3:2 P
Coyotes – Ducks1:3Lightning – Jets5:2
Predators – Wild5:4 PKings – Canadiens1:3

     [+] [-]

, 2019-03-06 09:38, pirms 5 gadiem
Krosbijam šonakt 1200.punkts karjerā.