Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Drafta teorija

Drafta teorija
Artūrs Kulda ir līdz šim pēdējais Latvijas sportist, kurš izvēlēts Ziemeļamerikas PRO līgu draftā.
Foto: Flickr.com

Drafts – mūsdienu profesionālā sporta "lielais bubulis". Visi par to runā, bet tikai daži zina, kā viss process funkcionē, kas nosaka viena vai otra spēlētāja draftēšanu un kas nosaka šo draftēto spēlētāju vērtību. Šajā bloga ierakstā mēģināšu šīs lietas izskaidrot un piemērot Latvijas gadījumam.

Latvijas sporta līdzjutējiem vārds "drafts" ilgu laiku bija un vēl aizvien ir kaut kas TĀDS – neizprotams, taču ļoti svarīgs rādītājs jauno talantu (pārsvarā - hokeja) vērtējumā. Ja esi draftēts, tātad esi "kings", ja neesi – "lūzeris". Viss vienkārši. Taču reāli nemaz tik vienkārši tas viss nav. Ir daudz un dažādi aspekti kāpēc konkrēta komanda draftē konkrētu spēlētāju. Šie parametri var būt visdažādākie – sākot no tīri sportiskiem, līdz tam kā potenciālais PRO līgu atlēts kontaktējas ar presi. Bet nu par visu pēc kārtas.

Vērtējot sportistu (jebkurā sporta veidā) skauti uzmanību pievērš nevis tam kā spēlētājs spēlē dotajā momentā, bet gan tam kāds varētu būt spēlētāja sniegums nākotnē. Jo tāpat ir skaidrs, ka tikai daži no sportistiem uzreiz ir gatavi spēlēt pie "večiem" (spēlēt, nevis piedalīties spēlē), tāpēc daudz svarīgāks ir "materiāls", nekā pašreizējā spēle. Un ar vārdu "materiāls" ir domāts viss – sākot no fiziskajiem rādītājiem līdz "trenējamības pakāpei". Kā jau minēju, tikai retais spēlētājs ir gatavs ienākt līgā uzreiz, tāpēc jaunie sportisti tiek ņemti kā "vairāku gadu projekti" un tieši šajos gados (parasti - trīs) viņiem ir jāsasniedz tas līmenis, kura dēļ viņš ir ņemts draftā. Šajā posmā tam kā atlētu var pārveidot par noteikta tipa spēlētāju ir ļoti liela nozīme, jo komanda nevar sastāvēt tikai no uzbrukuma "monstriem", vajadzīgi arī cita tipa spēlētāji.

Tāpat skauti un ģenerālmenedžeri (vēlākā posmā) vērtē sportista fiziskās spējas. Lai arī tas ne vienmēr attaisnojas (NBA un NFL šādi gadījumi ir katru gadu), taču sports vēl aizvien, tomēr, ir fiziskā spēka samērošanas līdzeklis. Un lielā sportistā šāda spēka ir (jābūt) vairāk. Tāpat tiek uzskatīts, ka šādi spēlētāji, pateicoties fiziskajām spējām ir vieglāk trenējami. Tiek uzskatīts, ka labi trenēti sportisti ir daudzpusīgāki spēlētāji un ja ne vienā pozīcijā, tad citā viņi spēs parādīt savas spējas. Diemžēl vai par laimi, taču vēsture rāda, ka tā nav, jo labi svaru zāles frīki ir, vairāk vai mazāk, svaru zāles frīki, bet sportā bez labi trenēta ķermeņa ir nepieciešama arī labi trenēta galva, domāšana.

Un tieši domāšana, spēlētāja personība ārpus laukuma ir trešais svarīgākais punkts, kas tiek vērtēts pirms katra drafta. Sportistam nav jābūt akadēmiski gudram (kaut gan tas nebūt netraucētu), bet gan gudram savā sporta veidā. Ir jāorientējas spēles shēmās, jāprot "nolasīt" pretinieku izdomātos gājienus, jāprot ātri reaģēt un pieņemt vienīgo pareizo lēmumu. Lai noskaidrotu kuram no potenciālajiem drafta kandidātiem ir šādas spējas, līgas, pirms atbildīgā pasākuma, organizē dažādus testus, kas arī nosaka gan spēlētāja kopējo intelekta līmeni, gan spēlētāja "sportisko intelektu". Tāpat neviena komanda savā sastāvā nevēlas spēlētāju, kurš žurnālistu un kameru priekšā sāks neadekvāti uzvesties, ne velti uzreiz pēc drafta, parasti, līgu vadības jaunajiem spēlētājiem organizē obligātos "labas uzvedības kursus", kur tiek stāstīts gan par to kā būtu jāuzvedas, gan par to, ko nekādā gadījumā nevajadzētu darīt.
Šis punkts, īstenībā, vietējiem sportistiem dod nelielu pārsvaru pār, teiksim, eiropiešiem (NBA/NHL gadījumā), jo, tā kā viņi ir "uz vietas", arī informāciju par viņiem var dabūt bez problēmām, kamēr eiropiešu un citu reģionu spēlētāji ir visai nezināmi "kadri".

Visbeidzot, izskatot iepriekšējos faktorus, komandu vadība pievēršas arī savai komandai. Un šeit tiek vērtēts pēc trijām pozīcijām, komandas vajadzības, labs spēlētājs vai nozīmīgas pozīcijas spēlētājs. Ar komandas vajadzībām viss būtu skaidrs – ja vienībai sastāvā ir "caurums", tad tas tiek "lāpīts". Taču problēmas sākas tad, kad komandām ir jāizvēlas starp vajadzībām un vēlmēm, t.i., kad nedraftēto spēlētāju sarakstā ir kāds labs spēlētājs, taču pozīcijā, kura komandā jau ir "aizņemta". Vai arī ir drafta listē spēlētājs, kurš spēlē "atslēgas pozīcijā" (katram sporta veidam, protams, tas ir individuāli). Un vairākumā gadījumu šādās situācijās komandas parasti izvēlas individuālos talantus, nevis komandas intereses, kas, jāteic, arī ir visai riskants gājiens.

Un tagad vēlētos pielīdzināt visu iepriekš rakstīto Latvijas situācijai. Tā kā, kopumā, lielais vairums no Latvijas sportistiem ir draftēti tieši NHL (Andris Biedriņš un NBA drafts kā vienīgais izņēmums), tad tieši šajā plāksnē tas arī tiks izskatīts.
90-to gadu sākumā – vidū draftētie hokejisti ir atsevišķs stāsts un tālākais teksts nebūs par viņiem, jo, pirmkārt, viņi bija PSRS sporta sistēmas audzēkņi, otrkārt, viņu meistarība bija tādā līmenī, ka citus nosacītos trūkumus tā pilnībā atsvēra. Lai gan arī tajā laikā varēja redzēt visas veiksmīgas drafta izvēles iezīmes.

Tā kā pēdējie pāris gadi Latvijas hokejam NHL drafta plāksnē ir bijuši "tukšie", tad daudzi jau sāk sist trauksmes zvanus – kas notiek, vai tiešām hokejisti ir kļuvuši sliktāki? Vai šie gadi ir sliktāki par tiem, kas savā laikā cīnījās par neizkrišanu uz IIHF junioru hokeja pagrabu? Atbilde ir pavisam vienkārša – nē, sliktāki viņi nav, taču nepiemēroti NHL hokejam gan. Un te nav runa pat par meistarības līmeni kā tādu (kaut gan, arī par to). Ja apskatās, kas iepriekšējos 10 gados tika draftēti, tad tie visi ir hokejisti ar "gaļu" - Jānis Sprukts, Agris Saviels, Juris Štāls, Armands Bērziņš, brāļi Rēdlihi, Lauris Dārziņš. Un lai gan Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš nav tik masīvi, par "mazajiem" viņus nosaukt arī nevar. Kā ar masu ir pašreizējiem junioriem varēja redzēt uz vienaudžu fona pagājušā gada decembrī.

Otrs punkts ir spēlētāju atpazīstamība. Pašlaik vien daži no Latvijas jaunajiem talantiem (tiem, kas reāli var pretendēt uz draftu) spēlē ārzemēs, kamēr no tā sauktā Latvijas hokeja "jaunā viļņa", t.i., līdz šim pēdējiem draftētajiem NHL hokejistiem VISI pirms drafta jau bija paspējuši "atrādīties" ārzemēs, pie tam nevis tikai ārzemēs, bet gan Krievijā vai Kanādā. Un šādos apstākļos spēlētājs jebkurā gadījumā ir daudz vairāk atpazīstams (un par viņu var ievākt daudz vairāk informācijas) nekā spēlējot Latvijas čempionātā par kuru, atvainojos, bet nezin pat lielākā daļa no tiem, kas sevi sauc par Latvijas hokeja faniem.

Visbeidzot, trešais punkts, kas ir cieši saistīts ar otro, ir "trenējamības pakāpe". Eiropā spēlējošie jaunie talanti spēlē savā", eiropiešu, stilā un priekš tā paša NHL viņi ir ja ne jāmāca no jauna, tad jāpārorientē uz citu spēli, noteikti. Tieši tāpēc, šādos gadījumos priekšroka tiek dota vietējiem spēlētājiem, jo, pirmkārt, viņus nav kardināli "jālauž" (krievu jaunā talanta Ņiķitas Filatova gadījums kā piemērs) un arī par viņu spēles prasmēm, "trenējamības pakāpi" ir pieejama ne tikai informācija, bet arī konkrēti rādītāji. Latvijas hokejisti-drafta kandidāti, diemžēl, bet arī šajā pozīcija ir iedzinējos.

Taču, lai gan komandas seko šiem norādījumiem arī tām gadās daudz kļūdu jauno spēlētāju izvēlē, tāpēc nobeigumā gan gribētu citēt vienu Nacionālās futbola līgas sakautu: "Lai jaunos spēlētājums mēs vērojam un vērtējam ne pirmo gadu, mums aizvien nav 100% drošas formulas, lai mūsu paredzējumi piepildītos. Taču mēs esam ļoti tuvu tādas izstrādei". Un šie vārdi parāda tikai to, ka drafts ir laimes spēle ne tikai pašiem sportistiem, bet arī komandām.


, 2010-03-06 08:50, pirms 14 gadiem
Varēja vēl pielikt sarakstu ar draftētajiem LV spēlētajiem, drafta nr. un komandām.
, 2010-03-06 09:34, pirms 14 gadiem
kaspijs rakstīja: Varēja vēl pielikt sarakstu ar draftētajiem LV spēlētajiem, drafta nr. un komandām.
Tādi jau ir bijuši desmitiem. Šeit vismaz ir kas jauns pateikts.
, 2010-03-06 09:57, pirms 14 gadiem
Labs raksts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-06 10:05, pirms 14 gadiem
Šis punkts, īstenībā, vietējiem sportistiem dod nelielu pārsvaru pār, teiksim, eiropiešiem (NBA/NHL gadījumā), jo, tā kā viņi ir "uz vietas", arī informāciju par viņiem var dabūt bez problēmām, kamēr eiropiešu un citu reģionu spēlētāji ir visai nezināmi "kadri".

Nezinu kā ar NBA, bet hokejā skautu organizācijām ir savi vietējie cilvēki Krievijā, Zviedrijā, Čehijā, Somijā, Slovākijā, Šveicē un Vācijā, kuri seko pastāvīgi visas sezonas garumā līdzi visiem labākajiem jaunajiem - attiecīgajās valstīs.
Īsteni "nezināmie" ir Latvijā, Baltkrievijā un pārējās valstīs.

Juri,
vēl varēji izkliedēt vienu mītu un pastāstīt, ka ne U20 (jo sevišķi), ne arī U18 PČ nav tā vieta, kur skauti meklē nākotnes talantus. Būtiskākais ir spēlētāja sniegums visas sezonas garumā un PČ ir tā vieta, kur tiek vērtēti jau iepriekš novēroti spēlētāji nevis meklēt jauni.

Un vēl varēji pastāstīt, kas tad par zvēru ir tas mistiskais "skauts" - piemēram, ka ir neatkarīgās skautu organizācijas (tādas kā ISS), kas nodarbojas ar spēlētāju meklēšanu/novērošanu un informācijas pārdošanu NHL klubiem (kuri pēc attiecīgās informācijas izvēlas sev tīkamos draftā) un NHL klubu skauti, kuru pamatuzdevums ir sekot līdzi jau sava kluba draftētajiem spēlētājiem.
, 2010-03-06 10:06, pirms 14 gadiem
autors vai kads no SC varetu uzraxtit par KHL draftu un kas tur kandide un ttt
, 2010-03-06 10:13, pirms 14 gadiem
NANI27 rakstīja: autors vai kads no SC varetu uzraxtit par KHL draftu un kas tur kandide un ttt
kā var uzrakstīt par to, kas vēl nav zināms??? tad, kad klubi nosauks aizsargātos spēlētājus un līga izveidos drafta kandidātu sarakstu, tad par kaut ko varēs uzrakstīt.
, 2010-03-06 10:13, pirms 14 gadiem
Labu labais raksts... ja vēl Abraga ieteikto darbu sarakstu paveiktu.... vispār super puper būtu.....
, 2010-03-06 10:19, pirms 14 gadiem
Laba eseja
, 2010-03-06 10:23, pirms 14 gadiem
Jopis25 rakstīja: Labu labais raksts... ja vēl Abraga ieteikto darbu sarakstu paveiktu.... vispār super puper būtu.....
nav pārāk labs raksts priekš neta - pārāk garš un pārāk sarežģīts teksts priekš eSporta lasītāju pamatmasas (>90% no lasītājiem), savukārt, informatīvi es, piemēram, neuzzināju neko jaunu.

P.s. ...taču uzslavējot Juri, varu teikt, ka šis gara darbs būtu pelnījis iekļūt drukātajā SA versijā (vairāk kā daudzi citi hokeja raksti) - priekš žurnāla gan šis ir ļoti labs.
, 2010-03-06 11:31, pirms 14 gadiem
Abrags

Tā kā šis raksts ir par draftu kā tādu, neatkarīgi no līgas (NBA/NHL/NFL/MLB utt.) un galvenajiem punktiem, kurus draftējot spēlētājus komandas vērtē, tad specifisku sporta veidu (hokeja) tikumus/netikumus neizskatīju, vienīgi kā Latvijas gadījumā, bet tas tāpēc, ka citu līgu draftos mūsējo praktiski nav.

Bet tēma, īstenībā, ir ļoti plaša tāpēc par to var rakstīt un rakstīt gan par pašu draftu kā tādu (turpinot), gan par konkrētu sporta veidu draftu īpatnībām, gan "blakuslietām" - skautiem, aģentiem, līgas menedžmentu utt. . Iespējams, kkad nākotnē tēma tiks paturpināta.
, 2010-03-06 11:42, pirms 14 gadiem
Nu tad jau atkal MHL ir labakais variants, bet te jau visi par to bļāuj ka tas ir solis atpakaļ no bač...! NHL standartam varetu atbislt Vilkoits, ari Indrašis nav maziņais
, 2010-03-06 11:42, pirms 14 gadiem
Labs raksts.
Man viens tāds jautājums mazliet oftopikā- kas pagaidām ir līderis cīņā par NHL 10tā gada 1. nr. pēc jūsu domām?
Nu favorīti protams ir Hals un Segvins, bet kkur netālu jāparādās arī Fovleram un Skinneram. Kā jūs uz doto brīdi sarindotu šos hokejistus.
, 2010-03-06 12:03, pirms 14 gadiem
Rino Nidereiters varbūt tomēr ielauzīsies desmitiniekā!
, 2010-03-06 12:29, pirms 14 gadiem
Dainis Petrokaitis rakstīja: Rino Nidereiters varbūt tomēr ielauzīsies desmitiniekā!
Nino. Domāju, ka Hals būs pirmais, Canes mērķē uz Segvinu, Fovlers nāk pēc tam. Tālāk grūti prognozēt.
, 2010-03-06 12:52, pirms 14 gadiem
Tikai nesaprotu ka'pēc agrāk kad Latvijas U-18 kūlās pa B grupas vidu, tad redz draftēja gan Dārziņu gan Daniliču, bet tagad kad mūsējie gandrīz katru gadu spēlē augstākajā divīzijā, nedraftē nevienu...tikai tagad nesakiet ka Dārziņš vai Daniličs 18 gados bija perspektīvāki, par to pašu 18 gadīgo Bukartu pirms 2 gadiem...nebija!!!! Bukarts 18 gados starp U-20 augstākajā dīvīzijā savāca 6 vai 7 punktus... Vienkārsi skauti principiāli ignorē latviešu spēlētājus.
, 2010-03-06 12:56, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Tikai nesaprotu ka'pēc agrāk kad Latvijas U-18 kūlās pa B grupas vidu, tad redz draftēja gan Dārziņu gan Daniliču, bet tagad kad mūsējie gandrīz katru gadu spēlē augstākajā divīzijā, nedraftē nevienu...tikai tagad nesakiet ka Dārziņš vai Daniličs 18 gados bija perspektīvāki, par to pašu 18 gadīgo Bukartu pirms 2 gadiem...nebija!!!! Bukarts 18 gados starp U-20 augstākajā dīvīzijā savāca 6 vai 7 punktus... Vienkārsi skauti principiāli ignorē latviešu spēlētājus.
Tas pats Dārziņš pirms tam vairākas sezonas jau spēlēja Somijā, Raumas "Lukko" junioru sistēmā.
Daņiļičs, ja nemaldos, arī bija kkādu skautu pierakstu blociņos (vismaz, ja kko smagi nejaucu, 2003. gada vasarā bija tādas runas) no kkādiem ārzemju turnīriem.
, 2010-03-06 13:02, pirms 14 gadiem
Cerēju uzzināt ko jaunu, bet- nesanāca. Raksta pamatdoma: 'spēlētāja draftēšanu nosaka daudzas nianses'. Latvieši? Pieļauju, ka 'gaļa' arī bija bonuss, tomēr, izņemot atsevišķus gadījumus, tie arī bijuši mūsu labākie spēlētāji, kas tobrīd auguši- neba nu augums bija tas, kādēļ viņus paņēma, bet citi palika tēvzemē.
, 2010-03-06 13:12, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: Cerēju uzzināt ko jaunu, bet- nesanāca. Raksta pamatdoma: 'spēlētāja draftēšanu nosaka daudzas nianses'. Latvieši? Pieļauju, ka 'gaļa' arī bija bonuss, tomēr, izņemot atsevišķus gadījumus, tie arī bijuši mūsu labākie spēlētāji, kas tobrīd auguši- neba nu augums bija tas, kādēļ viņus paņēma, bet citi palika tēvzemē.
Spēlētāji arī tagad ir +/- ne mazāk talantīgi [hokeja izpratnes un spēles ziņā] (Jekimovs, Bukarts, Cinks) kā draftēto paaudze, taču viņiem NAV šī "gaļas punkta", tāpēc uz viņiem neviens tā īsti neskatās.

Ziemeļamerikā spēlētājus vispār vērtē pēc sistēmas - fiziskie rādītāji vispirms un tikai tad skatās, ko viņš var vai nevar parādīt uz laukuma (jebkurā sporta veidā).
, 2010-03-06 13:51, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Spēlētāji arī tagad ir +/- ne mazāk talantīgi [hokeja izpratnes un spēles ziņā] (Jekimovs, Bukarts, Cinks) kā draftēto paaudze, taču viņiem NAV šī "gaļas punkta", tāpēc uz viņiem neviens tā īsti neskatās.

Ziemeļamerikā spēlētājus vispār vērtē pēc sistēmas - fiziskie rādītāji vispirms un tikai tad skatās, ko viņš var vai nevar parādīt uz laukuma (jebkurā sporta veidā).
galvenais, kāpēc uz Jekimovu vai Cinku neskatījās bija, tāpēc, ka viņi bija nevienam skautam nezināmi - tādi, kurus ierauga tikai vienreiz gadā: PČ. Tā kā viņi nav nekādi stāri un tai pašā ZAmerikā, Zviedrijā, Somijā u.c. ir kaudze +/- līdzvērtīgu spēlētāju, tad loģiski, ka izvēle krīt par labu zināmākiem spēlētājiem
, 2010-03-06 13:55, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Tikai nesaprotu ka'pēc agrāk kad Latvijas U-18 kūlās pa B grupas vidu, tad redz draftēja gan Dārziņu gan Daniliču, bet tagad kad mūsējie gandrīz katru gadu spēlē augstākajā divīzijā, nedraftē nevienu...tikai tagad nesakiet ka Dārziņš vai Daniličs 18 gados bija perspektīvāki, par to pašu 18 gadīgo Bukartu pirms 2 gadiem...nebija!!!! Bukarts 18 gados starp U-20 augstākajā dīvīzijā savāca 6 vai 7 punktus... Vienkārsi skauti principiāli ignorē latviešu spēlētājus.
tolaik NHL draftā bija vairāk kārtu - Daniličs ir draftēts 8. kārtā, Dārziņš - 9. kārtā. Pie šodienas drafta ar 7 kārtām neviens no viņiem nebūtu draftēts (tas pats attiecas arī uz Pujacu).

Otrkārt, vai Tu vari pateikt kādu 1992.g.dz. latvieti, kurš šogad būtu jādraftē? Es, godīgi sakot, šobrīd nevienu tādu talantu neredzu...
, 2010-03-06 14:01, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: galvenais, kāpēc uz Jekimovu vai Cinku neskatījās bija, tāpēc, ka viņi bija nevienam skautam nezināmi - tādi, kurus ierauga tikai vienreiz gadā: PČ. Tā kā viņi nav nekādi stāri un tai pašā ZAmerikā, Zviedrijā, Somijā u.c. ir kaudze +/- līdzvērtīgu spēlētāju, tad loģiski, ka izvēle krīt par labu zināmākiem spēlētājiem
Tai skaitā.
, 2010-03-06 14:23, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tai skaitā.
ne tikai tai skaitā, bet tas ir būtiskākais fakts kāpēc neņem mūsējos. Pretējā gadījumā, piemēram, tāds Vilkoits 2008.g. būtu draftēts (un, iespējams, ne tikai).
, 2010-03-06 14:45, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: ne tikai tai skaitā, bet tas ir būtiskākais fakts kāpēc neņem mūsējos. Pretējā gadījumā, piemēram, tāds Vilkoits 2008.g. būtu draftēts (un, iespējams, ne tikai).
Tai pašā laikā viņi ir bijuši dažādos starptautiskos turnīros, kur sev papildinājumus meklē arī juniorlīgas, taču kkā pēdējos gados arī uz tām Latvijas hokeja prece netiek saukta (agrāk tika). Un arī šajā gadījumā var piemērot vismaz daļu no rakstā izvirzītajām tēzēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-06 16:26, pirms 14 gadiem
tas kas uzrakstits , visiem sen jau ir zinams.....Juri Minin, ko tu ar so rakstu gribeji pateikt ? vai ari tu vienkarsi informeji nezinisus ? beigas, manuprat vajadzeja kadu secinajumu, ko darit lai, ari latviesu puikas tiktu drafteti ...????
, 2010-03-06 17:05, pirms 14 gadiem
Citiem vārdiem sakot.... padoms mūsu jaunajiem censoņiem varētu būt tāds - gribat, lai NHL skauti jūs pamana? Mēginiet tikt kādos labos junioru čempionātos (Krievija, Zviedrija, kaut vai tā pati Šveice un ideālā ZAmerika) un sevi tur labi parādīt, jo tiešām, ja tā paskatās, tad visi no LV draftētie ir kaut kur, bet "atrādijušies"! Es piem. neatceros nevienu, kas pa taisno no LAČ būtu iekļuvis skautu blociņos un NHL draftā....
, 2010-03-06 17:09, pirms 14 gadiem
krahs rakstīja: tas kas uzrakstits , visiem sen jau ir zinams.....Juri Minin, ko tu ar so rakstu gribeji pateikt ? vai ari tu vienkarsi informeji nezinisus ? beigas, manuprat vajadzeja kadu secinajumu, ko darit lai, ari latviesu puikas tiktu drafteti ...????
Spriežot pēc tā, kas te dažkārt darās komentāros, pat tuvu ne visiem tas ir zināms.
Tāpēc ir labi, ka Juris izveidoja šādu rakstu.
, 2010-03-06 17:13, pirms 14 gadiem
Nu visi šeit minētie mūsu puiši tika draftēti vairāk vai mazāk,bet tomēr uz personīgajiem kontaktiem balstīti.Cits jautājums,kur atrast skautu bez personīgajiem kontaktiem un kaut vai ar šiem kontaktiem?Katrā Eiropas vadošo līgu vlastī ir savi skauti -( piem.Zviedrijā Hasan Anderson u.c. )- kuriem pilnīgi neinteresē mūsu latviešu puikas,lai arī cik viņi talantīgi,lieli augumos u.t.t. nebūtu.Zviedrijas,Somijas,Čehijas,Slovākijas,Dānijas,Šveices un droši vien vēl citas valstīs šis drafta un skautu jautājums manuprāt ir nostādīts hokeja federācijas līmenī.
, 2010-03-06 17:20, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Spriežot pēc tā, kas te dažkārt darās komentāros, pat tuvu ne visiem tas ir zināms.
Tāpēc ir labi, ka Juris izveidoja šādu rakstu.
ja tas viniem palidzes tad ok , lai ta butu...
, 2010-03-06 17:24, pirms 14 gadiem
Nestāstiet,ka 85.gadam draftējami bija tikai Dārziņš un Daniličs.Līdzvērtīgs bija G.Džeriņš un droši vien vēl kāds.Tāpat 86.g.bez Karsuma noteikti vismaz piedāvājams bija Andersons,Galviņš,87.g. bez Bārtuļa bija Saulietis,88.g. bez Daugaviņa un Kuldas noteikti nenovērtēts palika A.Džeriņš.Domāju,ka piedāvāt varēja vēl kādus,ja skatāmies,ka dāņi piem.katru gadu draftē pat vairākus puišus.
, 2010-03-06 17:50, pirms 14 gadiem
muris rakstīja: Nu visi šeit minētie mūsu puiši tika draftēti vairāk vai mazāk,bet tomēr uz personīgajiem kontaktiem balstīti.Cits jautājums,kur atrast skautu bez personīgajiem kontaktiem un kaut vai ar šiem kontaktiem?Katrā Eiropas vadošo līgu vlastī ir savi skauti -( piem.Zviedrijā Hasan Anderson u.c. )- kuriem pilnīgi neinteresē mūsu latviešu puikas,lai arī cik viņi talantīgi,lieli augumos u.t.t. nebūtu.Zviedrijas,Somijas,Čehijas,Slovākijas,Dānijas,Šveices un droši vien vēl citas valstīs šis drafta un skautu jautājums manuprāt ir nostādīts hokeja federācijas līmenī.
Varbūt paskaidrosi,ko nozīmē:
"Nu visi šeit minētie mūsu puiši tika draftēti vairāk vai mazāk,bet tomēr uz personīgajiem kontaktiem balstīti"?
, 2010-03-06 17:59, pirms 14 gadiem
Paldies autoram!
, 2010-03-06 18:14, pirms 14 gadiem
muris rakstīja: Nestāstiet,ka 85.gadam draftējami bija tikai Dārziņš un Daniličs.Līdzvērtīgs bija G.Džeriņš un droši vien vēl kāds.Tāpat 86.g.bez Karsuma noteikti vismaz piedāvājams bija Andersons,Galviņš,87.g. bez Bārtuļa bija Saulietis,88.g. bez Daugaviņa un Kuldas noteikti nenovērtēts palika A.Džeriņš.Domāju,ka piedāvāt varēja vēl kādus,ja skatāmies,ka dāņi piem.katru gadu
draftē pat vairākus puišus.
autors jau pareizi teica ,ka ļoti svarīgi saikne ar mēdijiem un te varbūt ir jābūt mazliet uzņēmīgākiem šajos ne visai vienkāršajos laikos ,kad klubu kases patukšas.Te noder kā piemērs Raitums ,kurš mērtiecīgi atkal sāka no 0 un spēles prakses atgūšanas spēlēja vienlaicīgi sešos amatieru klubos .Pats bez aģenta sameklēja sev profesionālu klubu Lielbritānijā un saņem nākamos piedāvājumus jau nākamajai sezonai no KHL klubiem!
, 2010-03-06 19:14, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tai pašā laikā viņi ir bijuši dažādos starptautiskos turnīros, kur sev papildinājumus meklē arī juniorlīgas, taču kkā pēdējos gados arī uz tām Latvijas hokeja prece netiek saukta (agrāk tika). Un arī šajā gadījumā var piemērot vismaz daļu no rakstā izvirzītajām tēzēm.
pastāsti man, cik bieži mūsu U18 puiši piedalās respektablos (izņemot PČ) starptautiskos turnīros?
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
72

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Sports Today/Scanpix
26

Girgensons 10. sezonu NHL noslēdz ar rezultatīvu piespēli un uzvaru Tampā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar rezultatīvu piespēli atzīmējies Zemgus Girgensons. Viņš palīdzēja Bufalo "Sabres" viesos ar 4:2 pārspēt Tampabejas "Lightning". Latvietim šī bija 10. sezona NHL, kuras laikā viņš guva astoņus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.