Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Vilis Strungs

Bļugeram -1 "Penguins" sausajā zaudējumā, Girgensonam -2 "Sabres" panākumā bullīšos

Bļugeram -1 "Penguins" sausajā zaudējumā, Girgensonam -2 "Sabres" panākumā bullīšos
Teodors Bļugers. Foto: USA TODAY Sports

Nacionālā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" zaudēja Karolīnas "Hurricanes" ar 0:4 (0:1,0:1, 0:2), piedzīvojot otro neveiksmi pēc kārtas. Tikmēr Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres", izlaižot uzvaru pamatlaikā, tomēr spēja to nodrošināt pēcspēles metienu sērijā - 5:4 (1:0, 2:3, 1:1, 1:0).

Teodors Bļugers savā ceturtajā NHL spēlē laukumā pavadīja 9:49 minūtes (1:34 mazākumā), kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, veica četrus spēka paņēmienus, taču ieguva negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Penguins" joprojām nespēja palīdzēt traumu guvušais Jevgēņijs Malkins, kura atgriešanās gaidāma tuvākajā laikā, kā arī Džastins Šulcs un Zeks Estons Rīze, kuri spēlēs nav piedalījušies jau ilgāku laiku. Visi trīs hokejisti gan piedalījās komandas rīta treniņā.

Pirmajā periodā abas komandas spēlēja augsta tempa hokeju, "Penguins" bija vairākas iespējas atklāt rezultātu, starp kurām pāris bija vienīgajā trešdaļas vairākumā, taču 44 sekundes pirms pirmā pārtraukuma vadībā izvirzījās "Hurricanes" - Džordana Martinūka metiens no distances, aizskarot Meta Mareja aizsargcimdu, spēja realizēties vārtu guvumā.

Dubultot pārsvaru Karolīnai izdevās otrā perioda 13.minūtē - precīzs tālmetiens aizsargam Bretam Pešī. Viena no iespējām gūt "Penguins" pirmos vārtus četras minūtes pirms perioda beigām bija Bļugeram, taču viņa izrāviens no aizvārtes tika veiksmīgi neitralizēts.

Trešajā periodā Pitsburgas centieni atspēlēties bija nesekmīgi, turklāt 1:31 pirms spēles beigām "Hurricanes" raidīja savu trešo ripu tukšos vārtos, un vēl 39 sekundes vēlāk Mareju pārspēja Andrejs Svečņikovs, panākot "Penguins" komandai nepatīkamo 0:4.

Būtiska loma panākuma izcīnīšanā "Hurricanes" vārtsargam Kērtisam Makelhinejam, kurš savā atgriešanās spēlē pēc traumas atvairīja visus 23 pretinieku metienus.

Tikmēr Zemgus Girgensons "Sabres" panākumā laukumā atradās 15:07 minūtes (3:10 mazākumā) , kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, veica divus spēka paņēmienus, taču iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Pēc nepatīkamā zaudējuma pret Čikāgas "Blackhawks" (3:7) komandas galvenais treneris Fils Hausiljs izlēma sastāvā veikt pamatīgas reformas ,izmainot visus maiņu virknējumus, tai skaitā izšķirot līderus Džeku Aikelu un Džefu Skineru, kā arī trešajā maiņā iekļaujot no AHL izsaukto Sīdžeju Smitu. Girgensons palika ierastajā ceturtajā maiņā, taču šoreiz ar viņš spēlēja kopā ar Vladimīru Sobotku un Teidžu Tompsonu.

Spēles vadībā pirmie izvirzījās "Sabres", kad piektajā minūtē vārtus vairākumā guva Evans Rodrigess, kas uzbrucējam bija piektie pēdējās septiņās spēlēs un septītie visā sezonā (1:0). Vairākumu komanda realizēja otro spēli pēc kārtas, taču iepriekš kas tāds bija noticis vien novembra noslēgumā.

Otrajā perioda ievadā "Wild" pa vārtiem meta krietni vairāk nekā "Sabres, kas rezultējās ar panākumiem. Mikaēla Granlunda piespēle no aizvārtes septītajā minūtē nonāca pie Džareda Spurdžona, kurš, apsteidzot Girgensonu cīņā par ripu, no vārtu priekšas spēja pārspēt Līnusu Ulmarku (1:1). Tomēr vien 1:03 vēlāk no AHL izsauktais Smits ar NHL karjeras otro vārtu guvumu spēja atgūt vadību Bufalo (2:1).

Vēl četras minūtes vēlāk divu vārtu pārsvaru nodrošināja 18 gadus vecais Rasmuss Dālīns (3:1), taču trešdaļas turpinājumā ar Spurdžona otro ripu spēlē un Čārlija Koila vārtu guvuma palīdzību, "Wild" otro reizi spēlē panāca izlīdzinājumu (3:3).

Trešajā periodā atjaunot pārsvaru izdevās Semam Reinhārtam(4:3), taču Zeks Parizē 1:37 pirms pamatlaika beigām panāca kārtējo "Wild" izlīdzinājumu (4:4), kas ļāva nonākt līdz papildlaikam. Tajā neviens vārtus nespēja gūt, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā. Vienīgais precīzais "bullītis" Semam Reinhārtam, kas arī nodrošināja Bufalo uzvaru.

"Sabres" kapteinis Džeks Aikels rezultatīvi asistēja abos vārtu guvumos vairākumā, kā arī izdarīja deviņus metienus pa vārtiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com


, 2019-02-06 06:25, pirms 5 gadiem
Pedējie zaudētie vārti, ko Bļugers tur veidoja- spelēja vai slidinājās, tie uz Tedija vainas konkrēti. Bet nu jā, pie 0:3 jau visa komanda bija morāli beigusi spelēt.
, 2019-02-06 08:17, pirms 5 gadiem
sāks meklēt vainīgos un pirmajam tiks mūsējam
, 2019-02-06 09:44, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: sāks meklēt vainīgos un pirmajam tiks mūsējam
Nesaprotu, kas visiem par negācijām. Protams, ka pēc zaudējuma mēģinās kaut ko mainīt. Bet komanda neiemeta nevienus vārtus un tas nu noteikti nav 4. maiņas pamatdarbs. Drīzāk jāskatās ko darīja līderu maiņas un vairākuma brigāde. Ja Bļugers būtu 1. vai 2. maiņā, tad viņam varētu pārmest. Bet ja čalis nospēlē nepilnas 10 minūtes 4. maiņā un komanda neko neiemet, ne jau mūsējo vainos.
, 2019-02-06 11:13, pirms 5 gadiem
Bļugera kontā bija 4 spēka paņēmieni!
, 2019-02-06 13:21, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Bļugera kontā bija 4 spēka paņēmieni!
Jauns čekeris mums?
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.