Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pārtrūkst "Lightning" 16 spēļu sērija, "Sabres" sestais zaudējums astoņos mačos

Pārtrūkst "Lightning" 16 spēļu sērija, "Sabres" sestais zaudējums astoņos mačos
Evanders Keins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt zaudējumu piedzīvoja turnīra līdere Tampabejas "Lightning, bet Zemgus Girgensons izlaida ceturto spēli pēc kārtas.

Austrumu vadošā komanda "Lightning" izbraukumā ar 2:5 kapitulēja Sanhosē "Sharks" un piedzīvoja pirmo zaudējumu pamatlaikā kopš 27. novembra, kad mājās piekāpās Anaheimas "Ducks" (1:3). Starp šiem zaudējumiem "Lightning" izcīnīja 15 uzvaras un piedzīvoja vienu neveiksmi pagarinājumā. Uzvarētāju labā divus vārtus guva Evanders Keins, ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Brents Bērnss, bet viesu līderis Ņikita Kučerovs tika pie negatīvas lietderības -4.

Centrālās divīzijas pagaidu vadībā izvirzījās Nešvilas "Predators", kas ar 4:1 izbraukumā sakāva Monreālas "Canadiens" un izcīnīja trešo panākumu četrās spēlēs. Ar diviem vārtiem izcēlās Kreigs Smits. Citā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" atspēlējās no 1:2, divas minūtes līdz pamatlaika beigām izlaida vadību, tomēr pagarinājumā viesos pārspēja Floridas "Panthers" (4:3), tiekot pie septītās uzvaras deviņos mačos. Uzvaras ripu pagarinājuma 18. sekundē iemeta Sets Džounss.

Pārliecinošāko uzvaru šonakt svinēja Toronto "Maple Leafs", kas savā laukumā ar 5:0 sagrāva Vankūveras "Canucks". Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ostons Metjūzs. Viesiem nevarēja palīdzēt rezultatīvais debitants Elīass Petešons (38 spēlēs 22+20 punkti), kurš ceļgala sastiepuma dēļ nespēlēs aptuveni divas nedēļas. Ceturto maču pēc kārtas izlaida Zemgus Girgensons, kura pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos piekāpās Bostonas "Bruins" (1:2). Otro cīņu pēc kārtas izlaida arī Džeks Aikels. "Sabres" piedzīvoja sesto zaudējumu astoņās spēlēs.

SpēleRez
Senators – Wild3:4
Flyers – Flames2:3 P
Bruins – Sabres2:1
Panthers – Blue Jackets3:4 P
Canadiens – Predators1:4
Maple Leafs – Canucks5:0
Blues – Islanders3:4
Kings – Oilers4:0
Sharks – Lightning5:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
19

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.