Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Hērnkvists iemet trīs vārtus trijās minūtēs, Gudro savāc četrus punktus

Hērnkvists iemet trīs vārtus trijās minūtēs, Gudro savāc četrus punktus
Patriks Hērnkvists (Nr.72) pēc "hat-trick" gūšanas NHL spēlē. Foto: AP/Scanpix

Ar trim vārtiem pēc kārtas jeb dabisko "hat-trick" Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē otrdien izcēlās Patriks Hērnkvists, kamēr četrus punktus savāca Džonijs Gudro, Kalgari "Flames" vienībai kopā iemetot deviņus vārtus.

Hērnkvists palīdzēja Pitsburgas "Penguins" mājās ar 6:3 (3:0, 0:3, 3:0) apspēlēt Kolorādo "Avalanche". Spēle izcēlās ar vairākiem izrāvieniem - vispirms pirmajā trešdaļā "Penguins" spēlētāji iemeta trīs vārtus nepilnu piecu minūšu laikā, uz to "Avalanche" spēlētājiem atbildot ar trim vārtiem piecu minūšu un vienas sekundes laikā, bet trešajā trešdaļā tika piedzīvota Hērnkvista zvaigžņu stunda, viņam savācot trīs vārtus divu minūšu un 47 sekunžu laikā.

Hērnkvists kopā spēlē savāca četrus punktus un viņam aizvadītajā naktī pievienojās arī Gudro, kurš izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot "Flames" ļoti rezultatīvā mačā ar 9:6 (1:3, 5:2, 3:1) viesos pārspēt Kolumbusas "Blue Jackets". Cīņu labāk iesāka mājinieki, tomēr "Flames" guva piecus vārtus pēc kārtas, otrajā trešdaļā izvirzoties vadībā ar 6:4.

Viņiem bija 11 iespējas un tika gūti deviņi vārti. Es nekad neesmu bijis šādā spēlē," pēc dueļa šokēts bija "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorela. Zaudētāju rindās ar "hat-trick" izcēlās Kems Atkinsons, kurš punktus guvis 11 mačos pēc kārtas.

Tampabejas "Lightning" otrdien ar 6:5 (0:2, 3:2, 2:1, 0:0, 1:0) viesos pēcspēles metienu sērijā pieveica Detroitas "Red Wings", šai spēlei kļūstot īpašai ar to, ka Tampas vienība tieši šo pretinieku pieveica jau 13. reizi pēc kārtas. Šī ir atkārtota ilgākā aktīvā sērija līgā, jo 13 spēlēs pēc kārtas Bostonas "Bruins" arī uzvarējusi Arizonas "Coyotes", nezaudējot jau kopš 2010. gada, bet Vašingtonas "Capitals" 13 reizes pieveikusi "Bruins".

Desmito reizi karjerā deviņās spēlēs pēc kārtas punktus savācis Aleksandrs Ovečkins, kura kontā otrdien bija vārtu guvums, bet tas neglāba Vašingtonas "Capitals" no zaudējuma ar 3:5 (1:1, 1:0, 1:4) duelī pret Vegasas "Golden Knights", kas bija pagājušās sezonas līgas fināla atkārtojums. Uzvaru "Golden Knights" nodrošināja spēles pēdējās divās minūtēs, kad divreiz pamanījās izcelties Neits Šmits.

NHL regulārā sezona

SpēleRezultāts
Blue Jackets - Flames6:9
Panthers - Bruins5:0
Islanders - Jets1:3
Penguins - Avalanche6:3
Sabres - Maple Leafs3:4 (pag.)
Red Wings - Lightning5:6 (PM)
Canadiens - Senators5:2
Canucks - Wild2:3
Golden Knights - Capitals5:3
Kings - Coyotes1:2

, 2018-12-05 11:07, pirms 5 gadiem
Kas b** ir Hērnkvists????
, 2018-12-05 11:14, pirms 5 gadiem
Labāks jautājums ir - kur b** ir video, ja tāds nosaukums rakstam?
, 2018-12-05 11:23, pirms 5 gadiem
Hokejs NHL ir tikai b**! tur nav ko redzēt!
tāpēc nestresojat pirmie divi komentētaji šajā "izcilajā" rakstā par NHL!
, 2018-12-05 12:01, pirms 5 gadiem
Calgary labi šonakt nodeva pa kātiem.. Pingvīnus diemžel nesanāca paskatīties..
, 2018-12-05 16:16, pirms 5 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Kas b** ir Hērnkvists????
Autors nolažoja. Mums zināms ir Hornkvists. Atliek vien cerēt, ka autors būs pitiekami gudrs lai mācītos no savām kļūdām.
Ņikita Kučerovs (Nr. 86) ar komandas biedriem. Foto: Mike Carlson/AFP/Scanpix
3

Zvaigznes pirmās Rietumos, koijoti atvadās no tuksneša, "Canucks" uzzina pretinieci

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences kopvērtējumā pirmo vietu nodrošinājusi Dalasas "Stars" vienība, savukārt latviešiem aktuālā Vankūveras "Canucks" uzzinājusi, ka Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā spēkosies pret Nešvilas "Predators".
Marks Andrē Flerī. Foto: NHL

Flerī pagarina līgumu ar Minesotu un paziņo: nākamā sezona būs pēdējā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild" uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar 39 gadus veco vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš pēc kontrakta iztecēšanas liks punktu karjerai.
Martēns Senluī. Foto: NHL

Stenlija kausa izcīņā neiekļuvusī "Canadiens" pagarina līgumu ar Senluī

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Monreālas "Canadiens" pēc regulārās sezonas noslēguma paziņojis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Martēnu Senluī. Jaunā vienošanās paredz sadarbību uz nākamajā trīs sezonām.