Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Aizsarga Faulera "hat-trick" palīdz "Ducks" pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju

Aizsarga Faulera "hat-trick" palīdz "Ducks" pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju
Kems Faulers (centrā) priecājas par "hat-trick" noslēgšanu NHL spēlē. Foto: AP/Scanpix

Ar trim gūtajiem vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē svētdien izcēlās aizsargs Kems Faulers, palīdzot Anaheimas "Ducks" ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 1:0) mājās pagarinājumā apspēlēt Kolumbusas "Blue Jackets" un pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju.

Karjeras pirmo "hat-trick" Faulers noslēdza 36 sekundes pēc pamatlaika sākšanās, bet "Blue Jackets" rindās abus vārtus iemeta Pjērs Liks Dibuā, izlīdzinājumu 2:2 panākot vien 31,3 sekundes pirms pamatlaika beigām.

"Šovakar pareizajā laikā atrados pareizajā vietā. Es nesūdzos, bet pats galvenais ir, ka komanda atrada ceļu, kā uzvarēt un tikt ārā no šīs zaudējumu sērijas," stāstīja Faulers, kurš kļuva vien par septīto aizsargu līgas vēsturē ar pagarinājumā noslēgtu "hat-trick". Zīmīgi, ka Anaheimas aizsargi tagad ir atbildīgi par trim no septiņiem šādiem sasniegumiem, jo vēl divus šajā desmitgadē sasnieguši arī Ļubomīrs Višņovskis un Hampuss Lindholms.

Zīmīgi, ka pirmajā trešdaļā pa "Ducks" vārtiem tika veikti vien trīs metieni, bet "Blue Jackets" pēdējās desmit spēlēs realizējusi tikai divas no 38 vairākuma iespējām.

Svētdien pagarinājumā noslēdzās arī vēl viens mačs, kurā Tampabejas "Lightning" viesos ar 4:3 (0:2, 1:0, 2:1, 1:0) apspēlēja Otavas "Senators". Izlīdzinājumu vien 27 pirms pamatlaika beigām, spēlējot sešatā pret četriem, panāca Breidens Points, kur pēc tam pagarinājuma 14. sekundē piespēlēja uzvaras vārtus guvušajam Jani Gurdam.

"Senators" komanda sestdien ielaida deviņus vārtus pret Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" un tagad zaudējusi sešās no pēdējām septiņām spēlēm. Zīmīgi, ka "Senators" un "Lightning", kas abas ienāca līgā 1992. gadā, aizvadīja savu 2000. spēli NHL.

SpēleRez
Rangers - Sabres3:1
Senators - Lightning3:4 P
Ducks - Blue Jackets3:2 P

Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
4

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.