Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" noslēdz līgumu ar Braunu, "Penguins" izpērk Džonsonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Senators" noslēdz līgumu ar Braunu, "Penguins" izpērk Džonsonu
Džeks Džonsons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Otavas “Senators” noslēdzis divu gadu līgumu ar aizsargu Džošu Braunu, kurš tika iegūts pagājušajā nedēļā no Floridas “Panthers”. Savukārt Pitsburgas “Penguins” izšķīrusies par Džeka Džonsona izpirkšanu.

Pitsburgas “Penguins” ievietojusi 33 gadus veco aizsargu Džeku Džonsonu izpērkamo spēlētāju sarakstā. Viņam bija līgums līdz 2022./23. gada sezonas beigām par 3,25 miljoniem sezonā. Aizvadītajā sezonā Džonsons 67 spēlēs tika pie 11 punktiem.

Pirms nedēļas Otavas “Senators” aizmainīja drafta ceturtās kārtas izvēli, pretī saņemot Floridas “Panthers” aizsargu Džošu Braunu, ar kuru tagad noslēgts līgums uz divām sezonām par 2,4 miljoniem dolāru. Brauns pagājušajā sezonā “Panthers” rindās aizvadīja 53 spēles, izceļoties ar trim vārtiem un astoņiem punktiem. Viņš vidēji laukumā pavadīja 13:25 minūtes.

Toronto “Maple Leafs” noslēgusi vienas sezonas līgumu ar 37 gadus veco centra uzbrucēju Džeisonu Specu, kurš vienību pārstāvēja arī pagājušajā sezonā. Darījuma summa - 700 tūkstoši. Speca 58 regulārā čempionāta spēlēs guva deviņus vārtus un sakrāja 25 punktus, bet piecās cīņās par kvalificēšanos Stenlija kausam viņš palika bez punktiem. NHL karjerā Speca aizvadījis 1123 spēles, gūstot 940 punktus.

Sanhosē “Sharks” maiņas darījumā ieguvusi uzbrucēju Raienu Donato, bet Minesotas “Wild” pretī saņēmusi trešās kārtas izvēli draftā. Šī izvēle tika iegūta no Pitsburgas “Penguins”, aizmainot pieredzējušo Patriku Marlo. 24 gadus vecais Donato 62 spēlēs guva 14 vārtus un ieguva 23 punktus. Viņam ir spēkā līgums uz nākamo sezonu par 1,9 miljoniem.

Arizonas “Coyotes” mēģina aizmainīt uzbrucēju Teiloru Holu, kurš tūdaļ kļūs par brīvo aģentu. Viņš sezonu sāka Ņūdžersijas “Devils”, bet pēc tam nonāca Arizonā. 65 spēlēs Hols guva 16 vārtus un iekrāja 52 punktus. Starp uzbrucējiem viņš tiek uzskatīts par karstāko brīvo aģentu. Iegūstot Holu tagad, kāda no komandām ar viņu var veikt pārrunas par līgumu pirms citām konkurentēm.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/ottawa-senators-...
https://www.tsn.ca/toronto-maple-le...
https://www.tsn.ca/san-jose-sharks-...
https://www.tsn.ca/arizona-coyotes-...