Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

NHL vēlas nākamsezon rīkot spēli Krievijā un cer uz KHL atbalstu

NHL vēlas nākamsezon rīkot spēli Krievijā  un cer uz KHL atbalstu
Bils Deilijs. Foto: imago/osnapix/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komisāra vietnieks Bils Deilijs, otra augstākā līgas amatpersona, dalījies līgas tuvākajos plānos, norādot, ka līga un NHLPA ir apņēmības pilnas nākamajā kolektīvajā līgumā iekļaut Pasaules kausa izcīņu. Savukārt diskusijas par NHL spēlētāju dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs nav pakustējušās uz priekšu, toties Deilijs izteicās par iespēju nākamajā gadā sarīkot NHL kluba spēli Krievijā.

NHL šosezon rīko „Global Series” spēles, kuras ietvaros vairākas regulārās sezonas spēles tiek aizvadītas Eiropā. Vakar „Flyers” un „Blackhawks” izspēlēja maču Prāgā, bet novembrī gaidāmas divas „Lightning” un Zemgus Girgensona pārstāvētās „Sabres” spēles Stokholmā.

Bils Deilijs norādīja, ka līdzīgi plāni ir arī par 2020. gadu, proti, turpināt dažas regulārās sezonas spēles izspēlēt Eiropā, taču konkrētus variantus vēl neatklāja. Deilijs toties ļoti konkrēti izteicās par iespēju sarīkot NHL spēli Krievijā.

„Domāju, ka ir novērotas spekulācijas, un tās ir pamatotas spekulācijas, ka mēs būtu ieinteresēti izskatīt iespēju par NHL spēli Krievijā, kurā varētu piedalīties kāda NHL zvaigzne no Krievijas,” teica Deilijs. „Vēl gan ir garš ceļš līdz šādam iznākumam. Tāpēc vēlos skaidri pateikt, ka šobrīd paziņojumu neveicu, taču Krievijas tirgus mums noteikti liekas interesants, ja mums būtu Krievijas Hokeja federācijas un Kontinentālās hokeja līgas atbalsts. Tā ir lieta, ko mēs noteikti izskatītu.”

Deilijs gan uzsvēra, ka Krievija ne tuvu nav vienīgais variants, kas tiek izvērtēts: „Mēs esam runājuši par Bratislavu kā vienu kandidāti, esam runājuši par to, vai ir vērts rīkot spēli Šveicē, esam runājuši par to, vai Austrija var sniegt mums iespēju. Tās visas ir lietas, ko regulāri apspriežam.”

Savukārt par 2022. gada olimpiskajām spēlēm nekādas jaunas ziņas Deilijs nepiedāvāja, vēl sliktāk, viņš norādīja, ka pēdējā laikā sarunas par NHL spēlētāju olimpiādi nav notikušas. Deilijs atgādināja, ka šāda iespēja pagaidām nav izslēgta, taču šeit saskaras spēlētāju un klubu vadības intereses. Hokejistiem tā ir principa lieta, bet klubu vadība olimpiskās spēles neuzskata kā tieši sev izdevīgu vai kaut vai lietderīgu pasākumu, norādīja Deilijs.

Ziemeļamerikas mediji jau iepriekš bija ziņojuši par NHL un spēlētāju asociācijas interesi nākamajā kolektīvajā līgumā iekļaut punktu starp starptautiskā kalendāra izveidošanu, kurā būtu paredzēta arī Pasaules kausa izcīņa. Pašreizējais kolektīvais līgums beigsies 2022. gadā, un Deilijs ar optimismu norādīja, ka līdz tam ir ilgs laiks, lai NHL un NHLPA vienotos par risinājumu, kad un kādā formātā izspēlēt Pasaules kausa izcīņu. Iepriekš tika ziņots par ideju rīkot šo turnīru sezonas vidū Zvaigžņu spēles vietā.

Iepriekšējais Pasaules kauss norisinājās 2016. gadā ar sešu izlašu un divu komandu (Ziemeļamerikas U23 izlasi un no Eiropas spēlētājiem sastādīto komandu) dalību.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/bill-daly-...


, 2019-10-05 12:10, pirms 5 gadiem
Tad jau tikai ska halle, parejas halles ir šķūņi.
, 2019-10-05 12:15, pirms 5 gadiem
Varētu Latvijā Mogo hallē.
, 2019-10-05 12:41, pirms 5 gadiem
nedomāju, ka kanādieši un amerikāņi gribēs redzēt to kolhozu
, 2019-10-05 12:44, pirms 5 gadiem
soči
, 2019-10-05 12:57, pirms 5 gadiem
Vai KHL to vajag? Skaidrs ka ŅHĻ tas būtu liels gods uzspēlēt ar spēcīgākās līgas klubiem. Taču jāsāk būtu ar VHL.
, 2019-10-05 13:00, pirms 5 gadiem
Tas ir pilnigi logisks solis, ka NHL grib atgut Krievijas tirgu. Nav nekads noslepums, ka NHL dzivo no sponsoru naudam. Bet Krievija beidzamaja laika loti stipri kritusies interese par NHL. Bet galvenie ienakumi ligai un klubiem nak tieshi no TV translacijam un sponsoriem. Tadel ari shogad speles notika Zviedrija un Chehija, lai atgutu TV auditoriju shajas valstis
, 2019-10-05 13:04, pirms 5 gadiem
Iesākumam ŅHĻistiem vajadzētu nobaudīt kārtīgu ģēri no Sējēja vadītā Taškentas Humo vai Voskresenskas Himik. Un tikai pēc tam sākt fantazēt par spēlēm pret kārtīgiem pretiniekiem.
, 2019-10-05 13:22, pirms 5 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Tas ir pilnigi logisks solis, ka NHL grib atgut Krievijas tirgu. Nav nekads noslepums, ka NHL dzivo no sponsoru naudam. Bet Krievija beidzamaja laika loti stipri kritusies interese par NHL. Bet galvenie ienakumi ligai un klubiem nak tieshi no TV translacijam un sponsoriem. Tadel ari shogad speles notika Zviedrija un Chehija, lai atgutu TV auditoriju shajas valstis
Ar piebildi, ka ārpus ZAmerikas auditorija veido 25% no visiem translāciju skatītājiem un kopumā nekas arī navar grandiozi mainīties, ja ņem vērā, ka vidējam Eiropietim NHL mači ir jāskatās naktī, bet tādā Krievijā, kurā pašā ir kādas 10+ laika zonas, tas ir vēl bezcerīgāk.
, 2019-10-05 14:18, pirms 5 gadiem
pernambucano rakstīja: Vai KHL to vajag? Skaidrs ka ŅHĻ tas būtu liels gods uzspēlēt ar spēcīgākās līgas klubiem. Taču jāsāk būtu ar VHL.
ne jau pret KHL klubiem, bet savstarpejas
, 2019-10-05 14:37, pirms 5 gadiem
Sochi rakstīja: ne jau pret KHL klubiem, bet savstarpejas
Tas klauns tak domā ,ka kāds NHL klubs riskēs ar traumām līdzīgi ka Ē.Stāls dabūja pret ASK.Klubs gatavojoties sezonai pārbaudes spēlēs negrib riskēt ar spēlētāju veselību pret komandām kuras grib savus krāniņus mērīt.Vispār pārsteidz tāds trollis kā pērnais buks,jo pat jebkurš krievijas hokeja speciālists atzīst,ka NHL ir līga numur viens.Pie tam šogad daudzi atzīst ,ka krievijas klubu līmenis ir krities pēc vairāku spēlētāju aizbraukšanas uz ZA.
, 2019-10-05 14:54, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Tas klauns tak domā ,ka kāds NHL klubs riskēs ar traumām līdzīgi ka Ē.Stāls dabūja pret ASK.Klubs gatavojoties sezonai pārbaudes spēlēs negrib riskēt ar spēlētāju veselību pret komandām kuras grib savus krāniņus mērīt.Vispār pārsteidz tāds trollis kā pērnais buks,jo pat jebkurš krievijas hokeja speciālists atzīst,ka NHL ir līga numur viens.Pie tam šogad daudzi atzīst ,ka krievijas klubu līmenis ir krities pēc vairāku spēlētāju aizbraukšanas uz ZA.
Nu nav NHL klubu limenis tik augsts, ka viens otrs iedomajas. KHL ir vairakas komandas, kas pilnigi reali NHL varetu cinities ne tikai par Play off, bet ari par Stenlija kausu. Cita lieta, ka KHL ir pilns ar viduvejam un vargam komandam. Un Dinamo es pieskaitu pie vargajam komandam.
, 2019-10-05 15:04, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ar piebildi, ka ārpus ZAmerikas auditorija veido 25% no visiem translāciju skatītājiem un kopumā nekas arī navar grandiozi mainīties, ja ņem vērā, ka vidējam Eiropietim NHL mači ir jāskatās naktī, bet tādā Krievijā, kurā pašā ir kādas 10+ laika zonas, tas ir vēl bezcerīgāk.
Tu vēl funarinam visu smalki izskaidro iespējami garākā "palagā", ka Mogo hallē tomēr NHL nespēlēs. kam skaidro tas tāds pats kolhoza cirvis , kā funs vai pernambuks...
p.s. Krievija no šīs sezonas nopirkusi pilnīgi visas NHL spēles un tiek translētas Yandex TV platformās - krievu valodas un orģinālā versija. Tas ir kļuvusi par otro valsti pēc Zviedrijas(viaplay) ārpus ZA, kur var skatīties oficāli pilnīgi visas spēles. Iespējams tas viaplejs ne tik zviedros darbojas, bet arī norveģos, dāņos un somos...ļoti iespējams šis darījums(summas gan neredzēju nekur ,cik samaksāja) arī kaut kādā komplektā ar nākošās sezonas NHL regulārās sezonas spēles organizēšanu Krievijā!
, 2019-10-05 16:40, pirms 5 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Nu nav NHL klubu limenis tik augsts, ka viens otrs iedomajas. KHL ir vairakas komandas, kas pilnigi reali NHL varetu cinities ne tikai par Play off, bet ari par Stenlija kausu. Cita lieta, ka KHL ir pilns ar viduvejam un vargam komandam. Un Dinamo es pieskaitu pie vargajam komandam.
Tas klauns tak no hokeja nerubī ne grama! Galvenais oponēt apskatniekiem un tēlot no sevis revolucionāru.
, 2019-10-05 17:59, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: p.s. Krievija no šīs sezonas nopirkusi pilnīgi visas NHL spēles un tiek translētas Yandex TV platformās - krievu valodas un orģinālā versija. Tas ir kļuvusi par otro valsti pēc Zviedrijas(viaplay) ārpus ZA, kur var skatīties oficāli pilnīgi visas spēles. Iespējams tas viaplejs ne tik zviedros darbojas, bet arī norveģos, dāņos un somos...
Krievijā interneta platformas iegādājušās ne tikai NHL, bet arī angļu futbola premjerlīgas translācijas. Tās ar pa parasto TV vairs nerāda. Spānijā interneta platformas nopirkušas gan angļu futenes premjerlīgu,gan Eirolīgu basītī (DAZN). Arī pa parasto TV tātad nerāda. Daudzas valstis pāriet uz translācijām i-neta platformās...
, 2019-10-05 19:13, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Tu vēl funarinam visu smalki izskaidro iespējami garākā "palagā", ka Mogo hallē tomēr NHL nespēlēs. kam skaidro tas tāds pats kolhoza cirvis , kā funs vai pernambuks...
p.s. Krievija no šīs sezonas nopirkusi pilnīgi visas NHL spēles un tiek translētas Yandex TV platformās - krievu valodas un orģinālā versija. Tas ir kļuvusi par otro valsti pēc Zviedrijas(viaplay) ārpus ZA, kur var skatīties oficāli pilnīgi visas spēles. Iespējams tas viaplejs ne tik zviedros darbojas, bet arī norveģos, dāņos un somos...ļoti iespējams šis darījums(summas gan neredzēju nekur ,cik samaksāja) arī kaut kādā komplektā ar nākošās sezonas NHL regulārās sezonas spēles organizēšanu Krievijā!
Skandināvu Viašrotos NHL iet uz pilnu klapi(norges, dāņus un somus ieskaitot un par zviedriem nemaz nerunājot)! Baltijas viašrotam laikam to prieku te nekad nesagaidīt, jo auditorija NHL spēlēm pa mazu un pa nabadzīgu...
, 2019-10-05 20:42, pirms 5 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Nu nav NHL klubu limenis tik augsts, ka viens otrs iedomajas. KHL ir vairakas komandas, kas pilnigi reali NHL varetu cinities ne tikai par Play off, bet ari par Stenlija kausu. Cita lieta, ka KHL ir pilns ar viduvejam un vargam komandam. Un Dinamo es pieskaitu pie vargajam komandam.
Sapņo vien tālāk jo NHL spēlē visu vadošu izlašu spēlētāji,cik piemēram ASK tādu ir?
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
128

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Vinsents Troučeks. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

"Rangers" iegūst Prezidenta balvu, Islanders" tiek play-off, Makdeividam 100. piespēle

Nacionālajā hokeja līgā šonakt pie uzvarām tika arī Detroitas "Red Wings", Ņujorkas "Islanders", Pitsburgas "Penguins", Vašingtonas "Capitals", Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers" un Minesotas "Wild" komandas.