Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Tagad vai nekad", Vankūveras versija

Juris Miņins
Juris Miņins

"Tagad vai nekad", Vankūveras versija
Roberto Luongo
Foto: AP

Pēc vienas dienas pārtraukuma atsāksies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārais čempionāts un šonakt tajā ir paredzētas divas cīņas. Vispirms savā starpā cīnīsies Ņujorkas "Rangers" un Ņūdžersijas "Devils", bet vēlāk spēkiem mērosies Kolumbusas "Blue Jackets" un Vankūveras "Canucks".

Vankūveras "Canucks" – Kolumbusas "Blue Jackets"

Uz šo spēli abas komandas ieradīsies ar dažādu noskaņojumu. Kolubusas hokejisti savā pirmajā šīssezonas spēlē svinēja uzvaru pār Minesotas "Wild" (2:1) un arī kopumā spēlē izskatījās visai apmierinoši, kamēr Vankūveras "Canucks", vienība, kuru pirms sezonas uzskatīja par vieniem no galvenajiem favorītiem šosezon, savās abās divās šīs sezonas spēlēs cieta zaudējumus, vispirms piekāpās Kalgari "Flames" (3:5), bet vēlāk negaidīti zaudēja Kolorado "Avalanche" (0:3). Tieši tāpēc šajā spēlē paredzama interesanta cīņa, jo "Blue Jackets" mēģinās izcīnīt savu otro uzvaru šosezon, bet vankūverieši centīsies "lauzt" šīs sezonas neveiksmīgo sākumu un beidzot izcīnīt pirmo uzvaru.

Kolumbusas "Blue Jackets", spēlē pret Minesotas "Wild", parādīja, ka viņu spēlē visai liels uzsvars tiks likts uz uzbrukumu, jo uz Niklasa Bekstrēma sargātajiem vārtiem tika izdarīti 39 metieni, taču tāpat kolumbusieši parādīja, ka, kopš iepriekšējās sezonas, viņu vairākuma izspēle nav uzlabojusies, jo neviens no trim vairākumiem pirmajā sezonas cīņā netika izmantots.

Pie "Blue Jackets" galvenajiem ieročiem gaidāmajā spēlē noteikti ir jāatzīmē komandas vārtsargs, pagājušās sezonas labākais debitants, Stīvs Meisons, kurš lieliski darbojās spēlē pret "Wild" (atvairīti 32 metieni). Taču tāpat šosezon Meisonam ir lielāka atbildība, jo zinot, ka noturēt līmeni ir grūtāk nekā to sasniegt, Stīvam būs jāstrādā ar divtik lielu entuziasmu un tieši šī būs tā sezona, kurā Meisons var no "jaunā un perspektīvā" pāriet citā līmenī - "stabilā komandas un līgas vērtība".

Savukārt Vankūveras "Canucks" šajā spēlē, lai izcīnītu pirmo uzvaru šosezon, mēģinās uzlabot savu spēli uzbrukumā, jo kā izteicās komandas treneris Alans Vinjo, pašlaik tikai pirmā maiņa mēģina kaut ko izveidot pretinieku uzbrukuma zonā, pārējām maiņām nekas vērā ņemams neizdodas. Tāpat komandai ir jāuzlabo aizsardzība, jo divās spēlēs zaudētie astoņi vārti, jeb četri vārti ik spēli nav tas labākais rādītājs komandai ar, pagaidām, ne to labāko uzbrukumu.

Runājot par "Canucks" nevar nepieminēt arī Roberto Luongo. Kā zināms, Luongo, parasti, sezonas sākumā nerāda savu labāko spēli, jo ilgs laiks paiet, kamēr viņš "iešūpjas" un uzņem optimālo spēļu formu. Tas šīsnakts spēlē arī varētu būt ļoti nozīmīgs faktors, jo spēlē pret "Flames" Luongo no pirmajiem septiņiem metieniem spēja atvairīt vien četrus, bet cīņā ar "Avalanche", lai arī viņa sniegums bija labāks, vismaz viena ripa nebija "obligāti ielaižamā".

Savainojmi

Šajā cīņa Kolumbusas "Blue Jackets" nevarēs palīdzēt uzbrucējs Fredriks Modīns (ceļgala savainojums) un aizsargs Maiks Komandors (cirkšņa savainojums), bet Vankūveras "Canucks" rindās neredzēsim uzbrucējus Pavolu Demitru (plecs) un Janiku Hansenu (pirksta savainojums), kā arī aizsargu Metjū Šneideru (plecs).

5 pirmsspēles jautājumi

1. Vai "Canucks" spēs izcīnīt savu pirmo uzvaru šosezon?
2. Vai Roberto Luongo spēs saņemties?
3. Vai Kolumbusas "Blue Jackets" būs uzlabojuši spēli vairākumā?
4. Vai Sergejs Širokovs gūs savus pirmos punktus NHL?
5. Vai Rostislavs Klesla atkārtos iepriekšējās spēles sasneigumus?

Pārējās cīņas

Otrajā šīsnakts cīņā tiksies divi kaimiņi – Ņujorkas "Rangers" un Ņūdžersijas "Devils". Arī pirms šīs cīņas abas komandas būs dažādos noskaņojumos, jo "Rangers" iepriekš izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Otavas "Senators" (5:2), bet "Devils" ar tādu pašu rezultātu, Martina Brodēra 1000. spēlē NHL, piekāpās Filadelfijas "Flyers" komandai. Un, protams, izcīnīt uzvaru principiālā spēlē vēlēsies abas komandas. Taču jāņem vērā, ka ņujorkiešiem šī būs jau trešā spēle šosezon, bet ņūdžersieši aizvadīs vien otro šīssezonas cīņu, tāpat nevar nepieminēt, ka abas komandas uzbrukumā izskatās diametrāli pretēji, jo, kā izteicās "Rangers" jaunieguvums Marians Gaboriks, Ņujorkas komandā ir lieliska sapratne starp spēlētājiem, ir atrasta laba "komandas ķīmija", kamēr Ņūdžersijā tieši šīs sapratnes atrašana ir mērķis, uz kuru jātiecas.

1 2 36 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2009-10-05 15:02, pirms 14 gadiem
Tas "Tagad vai nekad" tik rēcīgi izklausās,laikam visur tā teiks

  +7 [+] [-]

, 2009-10-05 15:02, pirms 14 gadiem
NEKAD !

 +18 [+] [-]

, 2009-10-05 15:03, pirms 14 gadiem
Nevajag to stulbo basketbolistu saukli "Tagad vai nekad" attiecināt uz hokeju! Spēle tiešām solās būt interesanta.
Slēpts komentārs: ZhanisVimba

  +7 [+] [-]

, 2009-10-05 15:06, pirms 14 gadiem
No virsraksta nodomāju, ka šo saukli uz Vankūveras olimpiādi pārņems mūsu hokeja izlase!!! autor, nebiedē jau pašā nedēļas sākumā!!!

  +4 [+] [-]

, 2009-10-05 15:07, pirms 14 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Nesapratu virsraksta jēgu ar pašu rakstu.
Seko līdzi NHL, tad sapratīsi. Virsraksts ļoti atbilstošs!

     [+] [-]

, 2009-10-05 15:13, pirms 14 gadiem
borson rakstīja: Seko līdzi NHL, tad sapratīsi. Virsraksts ļoti atbilstošs!
tas nav iespejams, jo hokejisti tik traki entusee............

  -2 [+] [-]

, 2009-10-05 15:15, pirms 14 gadiem
Do or die labak skan

  +1 [+] [-]

, 2009-10-05 15:16, pirms 14 gadiem
hammerx rakstīja: tas nav iespejams, jo hokejisti tik traki entusee............
Ne jau tusēšanas ziņā, bet Vankūverai tālāk nav kur atkāpties, jo viņiem jau ir divi zaudējumi, tāpēc ir jāuzvar, savādāk pirmssezonas prognozes var nepiepildīties.

     [+] [-]

, 2009-10-05 15:19, pirms 14 gadiem
borson rakstīja: Ne jau tusēšanas ziņā, bet Vankūverai tālāk nav kur atkāpties, jo viņiem jau ir divi zaudējumi, tāpēc ir jāuzvar, savādāk pirmssezonas prognozes var nepiepildīties.
Aha. Vēl viens, kas pēc divām spēlēm izdara secinājumus. Lai veicas. Un "Tagad vai Nekad" tāds "nedaudz" pārspīlēts virsraksts priekš šādas spēles. Bet nu ok, katram savs funktieris.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-05 15:25, pirms 14 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Aha. Vēl viens, kas pēc divām spēlēm izdara secinājumus. Lai veicas. Un "Tagad vai Nekad" tāds "nedaudz" pārspīlēts virsraksts priekš šādas spēles. Bet nu ok, katram savs funktieris.
Ja Magic pirmās divas NBA regulārās sezonas spēles būtu zaudējuši, pie tam vienu, piemēram, pret Sakramento Kings ar -30, tad ko?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-05 15:32, pirms 14 gadiem
Juri, šo virsrakstu varēji atstāt uz to brīdi martā, kad Canucks no iekļūšanas play-off šķirtu vairāki punkti!

  -2 [+] [-]

, 2009-10-05 15:32, pirms 14 gadiem
Davai "Canucks", beidzot jāuzvar!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-05 15:33, pirms 14 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Aha. Vēl viens, kas pēc divām spēlēm izdara secinājumus. Lai veicas. Un "Tagad vai Nekad" tāds "nedaudz" pārspīlēts virsraksts priekš šādas spēles. Bet nu ok, katram savs funktieris.
Ja zaudees arii shonakt, tad buus zaudeeti 6 punkti. Un tas komandai, kura shogad ciiniishoties par uzvaru diviizijaa! Pagaasheejaas sezonas beigaas Rietumu konferencee tas noziimeeja 5 vietas uz augshu, vai uz leju. Pie kam Vankuura nav Riiga un,ja tas ilgi turpinaasies, Vinjo zaudees savu posteni.

Raksts ir ljoti labs! Beidzot bez tukshas statistikas ir arii autora subjektiivais viedoklis. Labaak nezheelosimies, savaadaak Jurim nolaidiisies rokas, bet statistikas atrefereetaaji to vien gaida!

     [+] [-]

, 2009-10-05 15:33, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Juri, šo virsrakstu varēji atstāt uz to brīdi martā, kad Canucks no iekļūšanas play-off šķirtu vairāki punkti!
Gan jau tad varēs izdomāt arī kaut ko citu, bet tagad, tiešām Vankūverai ir situācija, kad beidzot jāsāk spēlēt, un spēlēt tā nopietni, nevis domāt, ka gan jau ripas pašas skries vārtos (spēlē pret "Avs" bija tādas situācijas, kad "Canucks" hokejisti nenostrādā līdz galam, itkā paļaudamies uz kko).

     [+] [-]

, 2009-10-05 15:38, pirms 14 gadiem
labi uzrakstīts. bet "tagad vai nekad" domāju, ka tomēr neatbilst VAN ambīcijiņām (ok par iekļūšanu play-off).. tie džeki par to varētu apvainoties

     [+] [-]

, 2009-10-05 15:39, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Gan jau tad varēs izdomāt arī kaut ko citu, bet tagad, tiešām Vankūverai ir situācija, kad beidzot jāsāk spēlēt, un spēlēt tā nopietni, nevis domāt, ka gan jau ripas pašas skries vārtos (spēlē pret "Avs" bija tādas situācijas, kad "Canucks" hokejisti nenostrādā līdz galam, itkā paļaudamies uz kko).
"Avs" speeli pret Vankuuveru neredzeeju, tachu redzeeju pirmo pret SJ. Andersons vaartos staav lieliski, Dusheins shaubas neradiija. Aizsardziibaa nav skalji uzvaardi, tachu taa ir diezgan dzilja. Manupraat, ja "Avs" izvairiisies no traumaam, tad vinji var atkaartot Filadefijas gaajienu pirms 2 gadiem un no peedeejaas vietas iekljuut pleiofos.

     [+] [-]

, 2009-10-05 15:44, pirms 14 gadiem
quick rakstīja: "Avs" speeli pret Vankuuveru neredzeeju, tachu redzeeju pirmo pret SJ. Andersons vaartos staav lieliski, Dusheins shaubas neradiija. Aizsardziibaa nav skalji uzvaardi, tachu taa ir diezgan dzilja. Manupraat, ja "Avs" izvairiisies no traumaam, tad vinji var atkaartot Filadefijas gaajienu pirms 2 gadiem un no peedeejaas vietas iekljuut pleiofos.
Ar vienu Andersonu var izrādīties par īsu (un Budajs, pretēji vēl ne tik sen cerētajam, nav gatavs vilkt viduvēju komandu), ilgtermiņā "Avs" savu stabilitāti (ja nu vienīgi - stabili pēdējie) nav pierādījuši (šis sastāvs), aizsardzībā ir Fūts un Hanans (manuprāt, pat ļoti skaļi uzvārdi), taču kopumā aizsardzība ir stipri viduvēja.

Un līdz "Flyers" pārvērtībām viņiem vēl pāris gadi jāpaciešas.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-05 16:09, pirms 14 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Nesapratu virsraksta jēgu ar pašu rakstu.
Biedriņš uz hoķi???

     [+] [-]

, 2009-10-05 16:10, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ar vienu Andersonu var izrādīties par īsu (un Budajs, pretēji vēl ne tik sen cerētajam, nav gatavs vilkt viduvēju komandu), ilgtermiņā "Avs" savu stabilitāti (ja nu vienīgi - stabili pēdējie) nav pierādījuši (šis sastāvs), aizsardzībā ir Fūts un Hanans (manuprāt, pat ļoti skaļi uzvārdi), taču kopumā aizsardzība ir stipri viduvēja.


Un līdz "Flyers" pārvērtībām viņiem vēl pāris gadi jāpaciešas.
Var izraadiities par iisu, bet es domaaju, ka Andersons sevi pieraadiis kaa pirmo vaartsargu un arii shogad buus viens liideriem peec statistikas un varbuut arii peec uzvaraam Katraa gadiijumaa Andersons - Budajs ir daudz labaak nekaa Budajs - Rejkrofts.

Fuuts un Hanans ir tie retie skaljie uzvaardi. Runaajot par dziljumu es biju domaajis taadus aizsargus kaa Klarks (iespeejams vispusiigaakais aizsargs liigaa) un kaut vai tas pats Salejs. Veel jau ir arii jaunie, kuri sevi pieraadiis.

Ko Tu domaaji ar "sho sastaavu"? Kad "Avs" ir optimaalais sastaavs (kas gan peedeejos gados ir reti), tad ir uzvaras.

     [+] [-]

, 2009-10-05 16:16, pirms 14 gadiem
quick rakstīja: Var izraadiities par iisu, bet es domaaju, ka Andersons sevi pieraadiis kaa pirmo vaartsargu un arii shogad buus viens liideriem peec statistikas un varbuut arii peec uzvaraam Katraa gadiijumaa Andersons - Budajs ir daudz labaak nekaa Budajs - Rejkrofts.

Fuuts un Hanans ir tie retie skaljie uzvaardi. Runaajot par dziljumu es biju domaajis taadus aizsargus kaa Klarks (iespeejams vispusiigaakais aizsargs liigaa) un kaut vai tas pats Salejs. Veel jau ir arii jaunie, kuri sevi pieraadiis.

Ko Tu domaaji ar "sho sastaavu"? Kad "Avs" ir optimaalais sastaavs (kas gan peedeejos gados ir reti), tad ir uzvaras.
Andersons sevi kā pirmo ir pierādījis jau pagājušsezon, taču tad tas bija ar "pateicīgu fonu" - ja neies, tad Vokūns turpinās.

Lailss, Salejs, Preisings... uzvārdu viņiem pietiek... un tā arī bija/ir viņu problēma - uzvārdi nespēlē.

"Šis sastāvs" - ir pašreizējais/iepriekšējās sezonas komandas sastāvs. "Kad ir optimālais" sastāvs... tas arī norāda uz to, ka komanda nevar stabili spēlēt (savainojumu, rezultāta utt. ziņā)

     [+] [-]

, 2009-10-05 16:22, pirms 14 gadiem
Manuprāt Jackets ir interesanta komanda,no kuras var visu ko sagaidīt.Ceru ka viņi uzlabos pagājušās sezonas sniegumu.Viņi māk pārsteigt.Nu japaskatās arī Velni.Kautgan no šī duēļa maz ko var gaidīt.Velni man patika kā laba aizsardzības komanda.Nu redzēs kā būs šogad.

     [+] [-]

, 2009-10-05 16:23, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: "Šis sastāvs" - ir pašreizējais/iepriekšējās sezonas komandas sastāvs. "Kad ir optimālais" sastāvs... tas arī norāda uz to, ka komanda nevar stabili spēlēt (savainojumu, rezultāta utt. ziņā)
Tas, protams, ir viens no nosaciijumiem. Shtasnijam, Fuutam, Svatosham u.c. jaaturas pie labas veseliibas.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-05 16:24, pirms 14 gadiem
AstridanoOgres rakstīja: Iesaku - http://ppm.powerplaymanager.com/lv
Pērc man kredītus tad spēlēšu.

     [+] [-]

, 2009-10-05 16:30, pirms 14 gadiem
quick rakstīja: Tas, protams, ir viens no nosaciijumiem. Shtasnijam, Fuutam, Svatosham u.c. jaaturas pie labas veseliibas.
Ko jūs ar tām traumām!Pārsvarā visām komandam ir problēmas.Kāda izskatījās Detroita pirms lielajiem fināliem?Un ne jau sliktāk nospēlēja.Atvērās cits(Hosa),un viss bij kārtībā.

     [+] [-]

, 2009-10-05 16:41, pirms 14 gadiem
edijs333 rakstīja: Ko jūs ar tām traumām!Pārsvarā visām komandam ir problēmas.Kāda izskatījās Detroita pirms lielajiem fināliem?Un ne jau sliktāk nospēlēja.Atvērās cits(Hosa),un viss bij kārtībā.
Tur jau tā lieta - Detroitai ir ar ko traumētos aizstāt, Kolorado - nav, tāpēc līderu veselībai ir būriska nozīme komandas panākumu "būvēšanā".

     [+] [-]

, 2009-10-05 16:51, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tur jau tā lieta - Detroitai ir ar ko traumētos aizstāt, Kolorado - nav, tāpēc līderu veselībai ir būriska nozīme komandas panākumu "būvēšanā".
Citreiz bez līderiem komanda nospēlē vēl labāk.Kur ir tā panākumu atslēga,gan nezinu.Tas jau sen ir pierādijies,ka zvaigžņotākās komandas nav tās labākās.Jāņem vērā daudzi vairāki faktori.NHL jebkura komanda var uzvarēt,jebkuru.Protams regulārajā.

     [+] [-]

, 2009-10-05 16:56, pirms 14 gadiem
Protams viena no lielākajām lomam hoķī ir varočikam.Ja tas ir traumēts,un nav kam aizstāt.Tad nu gan ir baigās ziepes.

     [+] [-]

, 2009-10-05 17:03, pirms 14 gadiem
Tas ir tikai sezonas sākums. Red Wings, Sharks, Ducks, Hawks, Bruins arī zaudēja pirmajās spēlēs.

Labāk labi spēlēt sezonas beigās, nevis sezonas sākumā. Sezonā tomēr ir 82 spēles.

Nu es šeit nerunāju tieši par nucks, wings, sharks, hawks vai bruins, jo nepiesaista man viņi, bet vispār kopumā, par to bez maz vai ažiotāžu kas tagad izvērtusies.

Pats šodien skatīšos NYR - NJD, vajdzētu būt labai spēlei.

     [+] [-]

, 2009-10-05 17:08, pirms 14 gadiem
edijs333 rakstīja: Citreiz bez līderiem komanda nospēlē vēl labāk.Kur ir tā panākumu atslēga,gan nezinu.Tas jau sen ir pierādijies,ka zvaigžņotākās komandas nav tās labākās.Jāņem vērā daudzi vairāki faktori.NHL jebkura komanda var uzvarēt,jebkuru.Protams regulārajā.
Nu, ja paņem tos AVS, kas bija pāris gadus atpakaļ, tad tagad avs arī ir tie paši, tikai bez līderiem un, jā, mēdz pārsteigt (vismaz pirmajās 2 spēlēs) Avs būs laba komanda pēc pāris gadiem.

     [+] [-]

, 2009-10-05 17:12, pirms 14 gadiem
Aizmirsu pieminēt Filatovu.Ļoti gribas redzēt viņa spēli.Nu redzēs kas no šī izveidosies.

     [+] [-]

, 2009-10-05 19:59, pirms 14 gadiem
edijs333 rakstīja: Ko jūs ar tām traumām!Pārsvarā visām komandam ir problēmas.Kāda izskatījās Detroita pirms lielajiem fināliem?Un ne jau sliktāk nospēlēja.Atvērās cits(Hosa),un viss bij kārtībā.
Taa jau ir Detroitas specifika. Pagaashgad Detroitas treshajaa mainjaa speeleeja speeleetaaji, kuriem atrastos vieta vairums klubu pirmajaas mainjaas.

     [+] [-]

, 2009-10-05 20:55, pirms 14 gadiem
Beidzot būs izdevība pievērsties lietām , kuras patiešām ir labas.Zināmu apstākļu un prombūtnes dēļ tikai šonakt man pa īstam sākas hokeja sezona.....
Kas attiecas uz tās sākumu, tad abas Sentluisas uzvaras Eiropā pār maniem vislabākajiem draugiem "vnk iespārda.."

Par Andersonu nemaz nebrīnos, vairākas sezonas Kolorādo spēlēja bez normāla vārtsarga, domāju, ka šogad ies labāk.
Virsraksts Tagad vai nekad sāk līdzināties vienai otrai devīzei a la nasing spešl stilā vai tamlīdzīgi.Arī es sākotnēji padomāju, ka tas ir kaut kādā Krievijas izlases OS gatavošanās sakarā.
Nedomāju, ka Luongo un brāļi Sedini ir tas garants, lai nodrošinātu Vankūveras panākumus pavasarī.Nu, varbūt otrajā kārtā viņi tiks, ne vairāk...
1 2 36 komentāri