Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Arbitrāžas tiesa piešķir "Golden Knights" aizsargam Šmidam 4,5 miljonus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arbitrāžas tiesa piešķir "Golden Knights" aizsargam Šmidam 4,5 miljonus
Neits Šmids
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas arbitrāžas tiesa piešķīrusi Lasvegasas "Golden Knights" aizsargam Neitam Šmidam divu gadu līgumu par 4,5 miljoniem dolāru.

Nacionālajā hokeja līgā no nākamās sezonas būs 31 komanda, jo pievienojusies Lasvegasas "Golden Knights". Lai iegūtu spēlētājus, tika rīkots paplašināšanās drafts, kas ļāva debitantei izraudzīties vienu hokejistu no katras komandas. Tika uzskatīts, ka no Vašingtonas "Capitals" tiks ņemts vārtsargs Filips Grūbauers, tomēr jaunpienācēja izraudzījās aizsargu Neitu Šmidu.

Šmids pēc pagājušās sezonas kļuva par ierobežoti brīvo aģentu un nespēja vienoties ar Lasvegasas "Golden Knights" par jaunu līgumu, tāpēc vērsās arbitrāžas tiesā. Tā uzklausa abu pušu argumentus un pieņem lēmumu, kas ir neatgriezenisks. Pat situācijā, ja hokejistu vai komandu nosacījumi neapmierina, ir jāslēdz līgums.

Aizsarga nometne vēlējās līgumu uz vienu sezonu par 2,75 miljoniem dolāru, kamēr Lasvegasas "Golden Knights" mēģināja arbitrāžas tiesu pārliecināt, ka jāpiešķir divu gadu līgums par 950 tūkstošiem pirmajā sezonā un vienu miljonu otrajā. Šodien paziņots lēmums – Šmidam piešķirts līgums uz diviem gadiem, un katrā sezonā viņš saņems 2,25 miljonus dolāru.

26 gadus vecais aizsargs pagājušajā sezonā aizvadīja 60 spēles Vašingtonas "Capitals" rindās, izceļoties ar trim vārtu guvumiem un 17 punktiem. Savukārt 11 izslēgšanas mačos Šmids pievienoja vienus vārtus un četrus punktus. Viņam tā bija otrā pilnvērtīgā sezona Nacionālajā hokeja līgā. Šmids nav draftēts un pievienojās "Capitals" kā brīvais aģents.

     [+] [-]

, 2017-08-05 22:22, pirms 7 gadiem
Capitals ar šo kadru ir mazliet ieberzušies. 4.5m USD divos gados šādam čekerim ir krietni pārmaksāts. Būs interesanti redzēt, kādu komandu LVK būs salipinājuši.

     [+] [-]

, 2017-08-05 22:23, pirms 7 gadiem
Las Vegas Knights, nevis Capitals ir ieberzušies, protams.