Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Karls par 33 miljoniem atgriežas Tampā

Karls par 33 miljoniem atgriežas Tampā
Mets Karls
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubā Tampabejas "Lightning" atgriezies aizsargs Mets Karls. 2008. gadā aizmainītais hokejists kā brīvais aģents noslēdzis līgumu uz sešām sezonām 33 miljonu ASV dolāru vērtībā.

2003. gadā ar 47. numuru draftētais Karls Tampā nonāca maiņas rezultātā no Sanhosē "Sharks", taču "Lightning" rindās aizvadīja vien 12 spēles. 2008. gada sezonas ievadā viņš tika aizmainīts uz Filadelfijas "Flyers".

Pēdējo trīs sezonu laikā 27 gadus vecais aizsargs izlaidis nieka divas spēles, vidēji laukumā pavadot 23 minūtes. Šajā laika posmā viņš sakrājis pozitīvu lietderības koeficientu +53, kas ir dalīts ceturtais labākais rezultāts starp aizsargiem. 113 punkti Karlam dod 22. vietu.

Protams, viens no Karla panākumu iemesliem bija spēlēšana vienā pārī ar topošo Slavas zāles iemītnieku un "Flyers" kapteini Krisu Prongeru, taču arī pēc viņa savainojuma, kas lika punktu sezonai, Karls turpināja spēlēt nozīmīgu lomu Filadelfijas komandā, esot pirmajā vietā laukumā pavadītajā laikā.

Pēc aizsarga Raiena Sutera došanās uz Minesotas "Wild" Karls bija vadošais aizsargs brīvo aģentu tirgū. Pēdējo sešu sezonu laikā viņš četras reizes sasniedzis vismaz 35 punktu robežu.

Karls bija otrais hokejists, kuru "Flyers" zaudēja brīvo aģentu tirgū. 40 gadus vecais čehu uzbrucējs Jaromīrs Jāgrs noslēdza 4,55 miljonu vērtu vienas sezonas līgumu ar Dalasas "Stars".

"Flyers" aizsardzībā šobrīd palikuši soms Kimmo Timonens, Breidons Koburns, Andrejs Mesārošs, Niklass Grosmans un Lūks Šenns. Nav skaidrības, vai Prongers turpinās karjeru.

Izmantotie resursi:
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...


, 2012-07-05 15:24, pirms 12 gadiem
Vēl jau Volkers ar 2 ļimonu algu aizsargs, nav skaidrs kāpēc šo līgumu neizpirka, bet Oskara. Cerams, ka Osis varbūt pats paprasīja, lai noslēgtu citu līgumu ,ja jau reiz Flyers nav vajadzīgs. Ieguvums gandrīz nekāds no tāda maza līguma izpirkšanas.
, 2012-07-05 16:45, pirms 12 gadiem
vot tas ir Metjū Karls nevis tas kas RD
Slēpts komentārs: VCanucksFan
, 2012-07-05 19:12, pirms 12 gadiem
skype rakstīja: vot tas ir Metjū Karls nevis tas kas RD
Šis ir Mets Karls, tas, kas būs dinamo- Metjū!
, 2012-07-05 19:46, pirms 12 gadiem
zaipis rakstīja: Vēl jau Volkers ar 2 ļimonu algu aizsargs, nav skaidrs kāpēc šo līgumu neizpirka, bet Oskara. Cerams, ka Osis varbūt pats paprasīja, lai noslēgtu citu līgumu ,ja jau reiz Flyers nav vajadzīgs. Ieguvums gandrīz nekāds no tāda maza līguma izpirkšanas.
Starp citu, ''Flyers'' pievienojās vēl viens aizsargs.
Eliteprospects.com - Danny Syvret
Arī vienvirziena līgums un AHL. Kāda jēga no Oskara palaišanas prom, nezinu..
, 2012-07-05 20:35, pirms 12 gadiem
Austrumu tanks rakstīja: Starp citu, ''Flyers'' pievienojās vēl viens aizsargs.
Eliteprospects.com - Danny Syvret
Arī vienvirziena līgums un AHL. Kāda jēga no Oskara palaišanas prom, nezinu..
Atbrīvots budžets, atbrīvojušies no traumatiska, mazrezultatīva aizsarga.
, 2012-07-06 11:08, pirms 12 gadiem
nocēla!
Gerijs Betmens un Raiens Smits. Foto: AP/Scanpix
1

NHL pārcelšanās uz Jūtu: rezervēti 20 tūkstoši sezonas abonementu

Nākamajā sezonā Nacionālā hokeja līga (NHL) vairs neuzturēsies Arizonā, pie komandas tiekot Jūtas štata galvaspilsētai Soltleiksitijai. Komandas īpašnieks Raiens Smits norādījis, ka mazāk kā diennakts laikā rezervēti 20 tūkstoši sezonas abonementu.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
9

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
8

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.