Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Penguins" uzvar papildlaikā un izvirzās 3-1 vadībā pret Vašingtonu

"Penguins" uzvar papildlaikā un izvirzās 3-1 vadībā pret Vašingtonu
"Penguins" hokejistu uzvaras prieks
Foto: AFP/Scanpix

Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā trešo uzvaru izcīnījusi Pitsburgas „Penguins”, kas ar 3:2 papildlaikā pieveica regulārās sezonas labāko komandu Vašingtonas „Capitals”. Uzvaras vārti Patrika Hornkvista izpildījumā.

Visas „Penguins” un „Capitals” sērijas spēles noslēgušās ar tikai vienu vārtu starpību (3:4, 2:1, 3:2), un izņēmums nebija arī šodienas spēle, kurā nevarēja piedalīties Pitsburgas aizsargs Kriss Letangs. Viņš izcieta vienas spēles diskvalifikāciju par pārkāpumu iepriekšējā mačā pret „Capitals” uzbrucēju Markusu Johansonu. Savukārt Vašingtonai joprojām nevarēja spēlēt Brukss Orpiks, kurš iepriekš saņēma trīs spēļu diskvalifikāciju un nevarēs iziet laukumā arī sērijas piektajā, iespējams, noslēdzošajā spēlē.

Kopš uzvaras pirmajā spēlē „Capitals” šajā sērijā nebija izvirzījusies vadībā ne uz mirkli, taču šis fakts tika mainīts jau spēles trešajā minūtē, kad ar fantastiski precīzu metienu izcēlās Džejs Bīgls. Viņš pirmais nokļuva pie pretinieku zonā iemestas ripas un ar pirmo pieskārienu raidīja to vārtu pašā devītniekā no ļoti asa leņķa.

Drīz gan sekoja „Penguins” atbilde, kas varbūt nebija tikpat efektīga, taču rezultātu 1:1 panāca tik un tā. Desmitajā minūtē pēc Trevora Deilija metiena ripa atsitās pret aizsargu un izslīdēja starp „Capitals” vārtsarga Breidene Holtbija kājsargiem. Šo vārtu guvumā rezultatīvu piespēli nopelnīja Sidnijs Krosbijs, kuram tas bija pirmais punkts sērijā. Pirmās kārtas sērijā pret „Rangers” Krosbijs piecās spēlēs savāca astoņus punktus.

Komandas apmainījās vārtu guvumiem arī otrajā periodā, kad vispirms Mets Kalens realizēja veiksmīgi radušos izgājienu viens pret vienu, bet Džons Kārlsons sagaidīja ripu vārtu priekšā pēc partneru cīņas laukuma stūrī un izcēlās ar precīzu metienu pašā vārtu augšējā stūrī. Pieredzējušajam Kalenam trešajā periodā bija iespēja kļūt par mača varoni, taču viņa metiens trāpīja pa vārtu pārliktni. „Penguins” pamatlaika izskaņā vēl tika pie vairākuma, taču savas iespējas vairākumā šonakt neizmantoja neviena komanda, un otro reizi sērijā nācās spēlēt pagarinājumu.

Šoreiz gan tas neizvērsās īpaši ilgs. Jau 63. minūtē uzvaras vārtus guva Patriks Hornkvists, ļaujot Pitsburgai izvirzīties sērijā vadībā 3-1 un nostādot Vašingtonu uz izkrišanas sliekšņa. Šajā epizodē nepārliecinoši nospēlēja „Capitals” aizsargs Maiks Vēbers, kurš centās apturēt ripu savu vārtu priekšā, taču tā aizslīdēja līdz Hornkvistam, un 29 gadus vecais zviedrs neko lieki negaidīja, uzreiz metot precīzi vārtos. Hornkvists šosezon „play-off” deviņās spēlēs guvis jau piecus vārtus, kā arī izdarījis trīs rezultatīvas piespēles.

Sērijas piektā spēle notiks Vašingtonā pēc trim dienām. Lai „Capitals”, kas regulārajā sezonā ieguva par 16 punktiem vairāk nekā „Penguins”, iekļūtu nākamajā kārtā, tai nepieciešamas trīs uzvaras pēc kārtas. Pretējā gadījumā „Penguins” pēc triju gadu pārtraukuma atkal sasniegs Austrumu konferences finālu.

Stenlija kausa izcīņas otrā kārta

RietumiRez.AustrumiRez.
Blues-Stars2:1Lightning-Islanders2:1
Sharks-Predators2:1Capitals-Penguins1:3
Bīgla neticami precīzais metiens spēles trešajā minūtē

Hornkvista izšķirošie vārti papildlaika trešajā minūtē
Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

, 2016-05-05 07:19, pirms 8 gadiem
Capital pat neskatoties uz to ,ka tika piesaistīti pieredzējuši play off veči šajā sezonā turpina tradīciju un laikam kausam tuvumā netiks,jo kad klubu zvaigznes nosegtas ,tad spēli izšķir otrā plāna spēlētāji un tie izskatās Pitsburgai labāki.Varēs Vašingtonas krievi skriet uz moskavijas čempionātu.
, 2016-05-05 07:23, pirms 8 gadiem
Ha ha Crosbijam pirmais punkts Ovečkins vispār nulle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-05 07:43, pirms 8 gadiem
Nu šajā sērijā viss ir skaidrs uzvarētājs, Kārtējā Ovečkina pazors.
, 2016-05-05 08:20, pirms 8 gadiem
Te nu bija Ovi un Stelija kauss, viss kā parasti. Vai arī saņemts zvans no Kremļa, lai brauc uz izlasi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-05 08:24, pirms 8 gadiem
Šī sērija pierāda, ka ātrums pieveic spēku. Capitals var sist cik grib Pens, bet, ja viņi gan fiziski,gan psiholoģiski nelūzt, tad rezultāts likumsakarīgs. Tāpēc Ovi nevar neko uzvarēt ar komandu, jo paļaujas uz spēcīgo metienu un spēka paņēmieniem, vairāk nekas viņa arsenālā nav.
, 2016-05-05 08:49, pirms 8 gadiem
Kuzņecovs,Ovečkins un Orlovs.Trīs avio biļetes Vašingtona -Maskava jau bija pasūtītas krietni ātrāk.Pat krievu hokeja guru Gimajevs nespēja noburt pingvīnus ,sacīdams,ka Malkins uz Maskavas čempionātu netiks.(domādams,ka viņa paredzējumi piepildās tieši otrādi).Kaut gan vēl jau jāuzvar ceturtā spēle un viegli šīs uzvaras nenāk.
, 2016-05-05 08:59, pirms 8 gadiem
Nu mazie krievu troļļi, kur ir varenā WSH? Kā jau teicu pirms sērijas - 2easy4pit
, 2016-05-05 09:49, pirms 8 gadiem
Pirmtsburga soļo tālāk, neticu ka caps uzvarēs 3 pēc kārtas spēles
, 2016-05-05 09:52, pirms 8 gadiem
Viss velk uz to ka Caps netiks garām Penguins. Kaut gan spēles rit sīvā cīņā un visu izšķir vienu vārtu starpība. Cerība mirst pēdējā,vairāk Caps nav iespējas kļūdīties.
, 2016-05-05 09:53, pirms 8 gadiem
objektiivais rakstīja: Pirmtsburga soļo tālāk, neticu ka caps uzvarēs 3 pēc kārtas spēles
Penguins to izdarīja.
, 2016-05-05 10:12, pirms 8 gadiem
A-Burts par tradicionālu eiropeisku Eiropu rakstīja: Lai tik pievienojās, galvenais, lai bezbašennyjs patriotiskā nozīmē Ovi, nākamā zāģa gadījumā neizdomā pa taisno no arēnas skriet uz lidoostu, lai paspētu uz 9. maija prazdņiku spēlēt pret Latviju Kāmēr sastāvā nav Radulova, Ovečkina un Malkina, mums ir mazas izredzes uz pārsteigumu pret Krieviju
Nu aitiņam nekad nav pilns rublis bijis, skaidrs, ka viņš skries pa taisno uz lidostu, lai tikai tiktu uz to sētas turnīru, kā vienmēr

"A burts par prokrievisku Eiropu" - tā ir pareizi, neizliecies, lūdzu
, 2016-05-05 10:29, pirms 8 gadiem
Swordsman rakstīja: Nu aitiņam nekad nav pilns rublis bijis, skaidrs, ka viņš skries pa taisno uz lidostu, lai tikai tiktu uz to sētas turnīru, kā vienmēr

"A burts par prokrievisku Eiropu" - tā ir pareizi, neizliecies, lūdzu
Kā krieviskās vērtības Eiropu sakārtojušas lieliski redzam bijušajā Austrumprūsijā. Tāpēc Tjoma pats saprot, ka jāturas pie R-eiropas, konkrēti Francijas, ar zobiem un nagiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-05 10:43, pirms 8 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Kā krieviskās vērtības Eiropu sakārtojušas lieliski redzam bijušajā Austrumprūsijā. Tāpēc Tjoma pats saprot, ka jāturas pie R-eiropas, konkrēti Francijas, ar zobiem un nagiem
Bet galvenais jau ir mācēt vainot Eiropu pie tā, ka krieviskajā, postpadomju austrumeiropā zog un otkato daudz vairāk, nekā Eiropā pat ar visiem muslimiem
, 2016-05-05 10:47, pirms 8 gadiem
YakovIev rakstīja: Ovie nav motivācijas sisties par kaut kāda Stenlija bundžu. Gagarina kauss tomēr ir daudz prestižāks un par to arī notiks nopietnākās cīņas. To jau redzējām šīssezonas lieliskajā finālā, par kādu eŅHāeĻ var tikai pasapņot.
Kāpēc eŅHāeĻ? Lai skanētu bomziskāk? Lai skanētu krieviskāk? Tobiš bomziskāk = krieviskāk, pareizs domu gājiens, Artūr! Beidzot arī Tu kaut ko saproti
, 2016-05-05 11:30, pirms 8 gadiem
o, burts tomēr dzīvs, es jau nodomāju, ka tik beidzot aknas nav atteikušas
, 2016-05-05 12:22, pirms 8 gadiem
YakovIev rakstīja: Ovie nav motivācijas sisties par kaut kāda Stenlija bundžu. Gagarina kauss tomēr ir daudz prestižāks un par to arī notiks nopietnākās cīņas. To jau redzējām šīssezonas lieliskajā finālā, par kādu eŅHāeĻ var tikai pasapņot.
Tu esi vel dzīvs? wow
, 2016-05-05 12:24, pirms 8 gadiem
Domājams, ka Ovečķins vienkārši nevar koncentrēties cīņai par Stenlija bundžu zinot, ka pēc pāris dienām startēs daudz nozīmīgāks turnīrs, kurā viņu ar nepacietību gaida.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-05 12:32, pirms 8 gadiem
svomalraH rakstīja: Penguins to izdarīja.
un?? Caps nav Penguins.
, 2016-05-05 12:33, pirms 8 gadiem
YakovIev rakstīja: Par to ka tu vēl dzīvs man vēl lielāks pārsteigums. Gatavs 9.maijam?
Joprojām raudi pēc Shity izstašanas?
, 2016-05-05 12:50, pirms 8 gadiem
Pingvini bus finala
, 2016-05-05 13:00, pirms 8 gadiem
Varēs Ovi ar Kuznecovu abi airēt uz pč.
Krieviem tādi papildinājumi ies vien par labu.
, 2016-05-05 13:21, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Kuzņecovs,Ovečkins un Orlovs.Trīs avio biļetes Vašingtona -Maskava jau bija pasūtītas krietni ātrāk.Pat krievu hokeja guru Gimajevs nespēja noburt pingvīnus ,sacīdams,ka Malkins uz Maskavas čempionātu netiks.(domādams,ka viņa paredzējumi piepildās tieši otrādi).Kaut gan vēl jau jāuzvar ceturtā spēle un viegli šīs uzvaras nenāk.
Tas, ka biletes tika jau rezervetaas, ir fakts. Tiesa gan, ar opciju bez datuma un ka ir iespejams nodot atpakal kasee.
Jaatceraas, ka 3:1 nebut vel nav 4:1. Notikt var viskaut kas. Kaut gan ipasi tam negribaas ticeet. 15 gadus Trotz treneja Nesvilu un tapat nekad talaak par 2 kartu netika.
Malkinam ir trauma, nedomaju, ka Pitsburga tapat vien vinu atlaidis speleet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-05 13:41, pirms 8 gadiem
A-Burts par tradicionālu eiropeisku Eiropu rakstīja: Stulbais Koiva, es takš vairākkārt rakstīju, ka pamazām pārvācos uz LV!
Paklau, tikko ienāca prātā - dzīvojot LV, ar kuru no LV aliņiem grasies exportu aizstāt?
, 2016-05-05 13:45, pirms 8 gadiem
A-Burts par tradicionālu eiropeisku Eiropu rakstīja: Stulbais Koiva, es takš vairākkārt rakstīju, ka pamazām pārvācos uz LV!
O, uzreiz pulka mīnusus savālēji! Tava firmas zīme. Visi kaut kad taisās atpakaļ pārvākties, bet nekas nav ilgstošāks par pagaidu stāvoklim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-05 14:25, pirms 8 gadiem
A-Burts par tradicionālu eiropeisku Eiropu rakstīja: LV aliņi uzreiz pēc eksporta nav dzerami, pārāk sabiezināti praktiski visi ali, priekš organisma sūdīgi, nevar normāli pa lielai vajadzībai WC atviegloties, viss šķidrā veidā nāk ārā, tāpēc, visticamāk, kāpšu nost no alus diētas par labu mazalkoholiskajiem dzērieniem, kurus tautā par kopčikiem sauc, tikai ne saldiem, bet pusskābiem, džins ar toniku, piemēram, un obligāti ledusaukstiem! Ziemā, savukārt, nebūtu par skādi arī ko ņiprāku ieņemt, vislabāk, protams, tīro balto mantu, pēc Bulgakova gaumes, ar karstu un asu zaceni!
nu bet ir tak arī tādi vieglie, kas varētu būt ekvivalenti tevis aprakstītajam eksportam, kā piem., cēsu light, viņi pat sevi pozicionē kā aliņu, nevis alu. gan jau aldarim ar kkādas šitādas 'čuriņas' ir, tak veic kārtīgu testēšanu, pirms met plinti krūmos!
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).