Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" aizsargs Letangs kakla operācijas dēļ nespēlēs 4-6 mēnešus

Rolands Eliņš

"Penguins" aizsargs Letangs kakla operācijas dēļ nespēlēs 4-6 mēnešus
Kriss Letangs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Pitsburgas "Penguins" kopš februāra gaidīja uz sava aizsardzības līdera Krisa Letanga atgriešanos ierindā uz "play-off". Tā tomēr nenotiks, jo Letangam nepieciešama kakla operācija, kuras dēļ viņš laukumā varēs atgriezties tikai pēc 4-6 mēnešiem.

29 gadus vecais Kriss Letangs pirms gada spēlēja ļoti svarīgu lomu "Penguins" izslēgšanas spēļu sērijā, ar 15 punktiem 21 "play-off" mačā palīdzot Pitsburgai iegūt Stenlija kausu, bet pirms tam viņš uzstādīja savu regulārās sezonas rekordu, 71 spēlē savācot veselus 67 punktus.

Arī šosezon Letangs spēlēja rezultatīvi (41 spēlē 5+29), taču februāra izskaņā viņam medicīniskajās pārbaudēs tika konstatēta kakla diska trūce. Sākotnēji mediķi ieteica Letangam rehabilitācijas programmu, kas neparedzēja operāciju, un Letangs arī cerēja atgriezties ierindā līdz izslēgšanas spēļu sākumam.

Kā šovakar paziņoja "Penguins" ģenerālmenedžeris Džims Ruterfords, pirms nedēļas Letanga veselības stāvoklis atkal strauji pasliktinājies un sekojošajās pārbaudēs konstatēts, ka bez kakla operācijas tomēr neiztikt. Pēc kakla diska trūces operācijas Letanga atlabšanas periods paredzēts vismaz četru mēnešu ilgumā, sliktākajā gadījumā pat pusgadu, kad varētu likt izlaist arī nākamās sezonas sākumu.

"Šobrīd grūti samierināties ar notiekošo," Letangu citē kluba mājaslapā. "Nekas tāds nebija paredzēts. Man atliek tikai tas pats, kas iepriekš - ielikt savu enerģiju turpmākā attīstībā."

Labā ziņa "Penguins" nometnē gan ir, ka uz "play-off" sākumu atpakaļ sastāvā tiek gaidīts Jevgeņijs Malkins, kurš nav spēlējis kopš 15. marta. Viņš šosezon 62 spēlēs savācis veselus 72 punktus un guvis 33 vārtus.

"Penguins" vietu izslēgšanas spēlēs garantēja jau labu laiciņu iepriekš un šobrīd ar 109 punktiem 79 spēlēs ieņem otro vietu līgā, atpaliekot tikai no savas divīzijas pārstāves "Capitals".

Izmantotie resursi:
Kris Letang To Undergo Neck Surgery, Out 4-6...

  +1 [+] [-]

, 2017-04-05 21:25, pirms 7 gadiem
Tas nav labi.

     [+] [-]

, 2017-04-05 21:35, pirms 7 gadiem
Luuk sis ir nopietni